Ημερίδα-Συζήτηση: Περνώντας από τα λόγια στις πράξεις: μια δίκαιη και βιώσιμη ανάκαμψη για την Ελλάδα και την Ευρώπη



     



Αθήνα, 29 Οκτωβρίου 2012



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ


Ημερίδα-Συζήτηση: Περνώντας από τα λόγια στις πράξεις: μια δίκαιη και βιώσιμη ανάκαμψη για την Ελλάδα και την Ευρώπη

Ημερίδα με θέμα «Περνώντας από τα λόγια στις πράξεις: μια δίκαιη και βιώσιμη ανάκαμψη για την Ελλάδα και την Ευρώπη» θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2012 και ώρα 5.00-8.00 μ.μ. στην αίθουσα MC3 του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, με πρωτοβουλία της Αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ, κ. Άννυς Ποδηματά.

Η ανακοίνωση Τύπου της Αντιπροέδρου του ΕΚ, κ. Άννυς Ποδηματά αναφέρει:


"Η εκδήλωση, που πραγματοποιείται σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη συγκυρία, θα επικεντρωθεί σε δύο θεματικές ενότητες καθοριστικής σημασίας για μια «δίκαιη και βιώσιμη ανάκαμψη για την Ελλάδα και την Ευρώπη». Η πρώτη αφορά στις ανάγκες χρηματοδότησης της πραγματικής οικονομίας και στο ρόλο που μπορούν να παίξουν νέα, καινοτόμα χρηματοδοτικά εργαλεία στις προσπάθειες ανάκαμψης. Η δεύτερη αφορά στη φορολογική δικαιοσύνη, θέμα απόλυτης προτεραιότητας, καθώς αποτελεί προϋπόθεση για τη βιώσιμη και κοινωνικά δίκαιη έξοδο από την κρίση, για τη βιώσιμη ανάπτυξη και εντέλει για την ανάκτηση της εμπιστοσύνης των πολιτών στο πολιτικό σύστημα αλλά και στις θεμελιώδεις αξίες της Ευρώπης.

Η ημερίδα θα ανοίξει με σύντομο χαιρετισμό της Αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, κ. Άννυς Ποδηματά, ενώ την κεντρική ομιλία θα κάνει ο Πρόεδρος της ομάδας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, κ. Hannes Swoboda.

Στο πρώτο πάνελ θα συμμετάσχουν με ομιλίες τους οι Dr. Μatthias Kollaz, πρώην Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων, Stephany Griffith-Jones, Kαθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο Columbia και Διευθύντρια του προγράμματος για τις Χρηματοπιστωτικές Αγορές, Γιώργος Παγουλάτος, Καθηγητής Ευρωπαϊκής Πολιτικής και Οικονομίας στο Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Οικονομικών Σχέσεων του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Στο δεύτερο πάνελ θα συμμετάσχουν με ομιλίες τους οι Richard Murphy, Διευθυντής του Tax Research LLP, Dr. Manfred Bergmann, Διευθυντής Έμμεσης Φορολόγησης και Φορολογικής Δικαιοσύνης στη Γενική Διεύθυνση για τη Φορολογία και την Τελωνειακή Ένωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Διομήδης Σπινέλλης, Καθηγητής στο Τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και Stephany Griffith-Jones.

Τη συζήτηση θα συντονίσει ο δημοσιογράφος Πάσχος Μανδραβέλης."



Για περισσότερες πληροφορίες:

ΤΣΟΥΤΣΟΠΛΙΔΗΣ Κωνσταντίνος           (+30) 210 32 78 911  (Αθήνα)
Εκπρόσωπος Τύπου Γραφείου                (+30) 6973 699 886  (κινητό)
Ενημέρωσης του ΕΚ στην Ελλάδα           (+33) 3 881 73822    (Στρασβούργο)


ΑΝΤΩΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ Λεωνίδας            (+30) 210 32 78 911 (Αθήνα)
Επικεφαλής Γραφείου Ενημέρωσης         (+30) 6943 100 303  (κινητό)
του ΕΚ στην Ελλάδα                                 (+33) 3 881 74356    (Στρασβούργο)


Δείτε εδώ την διαδικτυακή Τηλεόραση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου :
Επισκεφθείτε την ανανεωμένη ιστοσελίδα του Γραφείου μας:  http://www.europarl.gr/

Με την Συνθήκη της Λισαβόνας, σε ισχύ από τη 1η Δεκεμβρίου 2009, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο απέκτησε νέες σημαντικές νομοθετικές εξουσίες.  Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο συναποφασίζει πλέον με το Συμβούλιο των Υπουργών στο σύνολο, σχεδόν, της νομοθεσίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, συμπεριλαμβανομένων των πολιτικών στους τομείς της γεωργίας, της μετανάστευσης, της ενέργειας καθώς και στην κατάρτιση του προϋπολογισμού της Ε.Ε..  Ως το μόνο θεσμικό όργανο το οποίο εκλέγεται απευθείας από τους πολίτες της Ένωσης, το Ε.Κ. διασφαλίζει ότι η Ε.Ε. λογοδοτεί στους πολίτες της, με την ενίσχυση της συμμετοχής των Ευρωβουλευτών σε σημαντικές αποφάσεις όπως η κάλυψη αξιωμάτων σε κορυφαίες θέσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης.


ΕΠΟΜΕΝΟ
« Prev Post
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ
Next Post »

Δημοσίευση Σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις 7 ημερών