Σχηματίστηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας σε βάρος 36χρονου ημεδαπού, για παράνομη αναπαραγωγή και διάθεση βιβλίων
Αθήνα, 19 Οκτωβρίου 2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Σχηματίστηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας σε βάρος 36χρονου ημεδαπού, για παράνομη αναπαραγωγή και διάθεση βιβλίων
Παρείχε αντίγραφα πρωτότυπων βιβλίων σε σπουδαστές ιδιωτικού εκπαιδευτηρίου, χωρίς την άδεια των δικαιούχων
Στην κατοχή του βρέθηκαν 46 βιβλία σε ηλεκτρονική μορφή, τα οποία προστατεύονται από την νομοθεσία περί πνευματικής ιδιοκτησίας
Δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας σχηματίστηκε στις 17-10-2012, από την Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, σε βάρος 36χρονου ημεδαπού, καθηγητή πληροφορικής ιδιωτικού εκπαιδευτηρίου, για παραβίαση της νομοθεσίας περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας.

Αναλυτικότερα, στις αρχές του μήνα, μη κερδοσκοπική αστική εταιρεία υπέβαλλε μήνυση,  στην Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, καταγγέλλοντας ότι διάφορα ιδιωτικά κέντρα επαγγελματικής κατάρτισης και κέντρα ελευθέρων σπουδών, αναπαραγάγουν πρωτότυπα βιβλία και βοηθήματα, χωρίς την άδεια των δικαιούχων εταιρειών. Τα συγκεκριμένα βιβλία, τα διέθεταν σε σπουδαστές ή σε πελάτες τους, είτε δωρεάν είτε σε τιμές χαμηλότερες των  πρωτοτύπων.
Επιπλέον, σύμφωνα με τις καταγγελίες, συγκεκριμένο ιδιωτικό κέντρο επαγγελματικής εκπαίδευσης, που βρίσκεται στην Αθήνα, διέθετε μηχανήματα και ηλεκτρονικά μέσα αναπαραγωγής και αντέγραφε παρανόμως βιβλία, τα οποία στη συνέχεια παρείχε σε σπουδαστές του.
Στο πλαίσιο διενέργειας προκαταρκτικής εξέτασης, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, διεξήγαγαν προ διημέρου (17-10-2012), παρουσία Δικαστικού Λειτουργού, έρευνα στον χώρο που στεγάζονται τα γραφεία του ιδιωτικού εκπαιδευτηρίου, όπου προέκυψε η εμπλοκή του 36χρονου καθηγητή στην παράνομη αναπαραγωγή βιβλίων και συγγραμμάτων.
Σε έρευνα που ακολούθησε, παρουσία δικαστικού λειτουργού στην οικία του, βρέθηκαν δύο (2) συσκευές ψηφιακής αποθήκευσης δεδομένων (usb sticks). Από την ψηφιακή διερεύνησή τους, βρέθηκε σε ψηφιακή μορφή μεγάλος αριθμός βιβλίων. Για σαράντα έξι (46) από αυτά, σύμφωνα με την καταγγέλλουσα εταιρεία, υπήρχε σύμβαση μεταξύ αυτής και αντίστοιχων οργανισμών του εξωτερικού, για την πνευματική κατοχύρωσή τους.
Τα κατασχεθέντα ψηφιακά πειστήρια απεστάλησαν στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια της Ελληνικής Αστυνομίας για εργαστηριακές εξετάσεις.
Ο συλληφθείς με τη σχηματισθείσα σε βάρος του δικογραφία οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.
ΕΠΟΜΕΝΟ
« Prev Post
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ
Next Post »

Δημοσίευση Σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις 7 ημερών