ΔΤ για την προβολή του Παιδικού Κινηματογράφου τη Κυριακή 28/10 στις 6μμ στην Ιτέα.



ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΙΤΕΑΣ
ΠΑΙΔΙΚΟΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ
ΚΥΡΙΑΚΗ 28/10/2012   ΩΡΑ 6μμ
(ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΙΤΕΑΣ)
«Πώς να εκπαιδεύσετε το δράκο σας»
Κινούμενα σχέδια-Μεταγλωττισμένο
Μια πρωτότυπη διασκεδαστική περιπέτεια για τη τρυφερή φιλία ανάμεσα σε ένα παιδί και έναν μικρό δράκο, βασισμένη στο ομότιτλο παιδικό βιβλίο της Κρεσίντα Κάουελ (εκδόσεις Πατάκη).
Υπόθεση:  Ένας έφηβος Βίκινγκ μένει στο νησί του Μπερκ, όπου η καθημερινή μάχη με τους δράκους είναι τρόπος ζωής. Ο χαρακτήρας του όμως δεν ταιριάζει ούτε με τη φιλοσοφία της φυλής του ούτε και με αυτήν του αρχηγού της, που είναι κι ο πατέρας του εφήβου. Ωστόσο, όταν ξεκινά η εκπαίδευση των νεαρών εφήβων εναντίον των δράκων, εκείνος συνειδητοποιεί πως αυτή είναι η μοναδική του ευκαιρία να αποδείξει πως έχει ικανότητες και να κερδίσει την εκτίμηση όλων. Γνωρίζοντας όμως έναν μικρό τραυματισμένο δράκο που τελικά γίνεται και φίλος του, όλος ο κόσμος του νεαρού Βίκινγκ ανατρέπεται…

Μια ταινία κινουμένων σχεδίων φτιαγμένη για όλους. Γρήγορη ροή, χιούμορ έξυπνο και για όλες τις ηλικίες, αστείες ατάκες, οπτική πολυχρωμία και ενδιαφέρον θέμα συνθέτουν το μοτίβο της ταινίας. Τα μηνύματα της ταινίας αρκετά, η αποδοχή της διαφορετικότητας και οι.. παρωπίδες που δεν πρέπει να υπάρχουν.
Οι δύο σκηνοθέτες έχουν γυρίσει την ταινία δίνοντας μεγάλη έμφαση στις σκηνές των εναέριων μαχών, που θυμίζουν περιπέτειες με βουτιές πολεμικών αεροπλάνων στους αιθέρες.
Ο δράκος της ταινίας είναι από εκείνες τις φιγούρες που συμπαθεί αμέσως κάποιος και που θα σημαδέψει το κοινό ως μία από τις πιο χαριτωμένες φυσιογνωμίες που έχουμε δει ποτέ στη μεγάλη οθόνη. Μεγάλο μέρος της επιτυχίας της ταινίας οφείλεται στο σχεδιασμό του γλυκύτατου αυτού δράκου.
Στα ελληνικά με τις φωνές των: Νίκου Παπαδόπουλου, Βαγγέλη Ευαγγέλου, Αντίνοου Αλμπάνη.
Παιδικό: 3 ευρώ    Ενήλικες: 5 ευρώ



ΕΠΟΜΕΝΟ
« Prev Post
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ
Next Post »

Δημοσίευση Σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις 7 ημερών