Σε ισχύ ο Ν. 4915/2022 με τις νέες διατάξεις για Δήμους και Περιφέρειες (ΦΕΚ)


Δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως το Πολυνομοσχέδιο που ψηφίστηκε στη Βουλή την Τρίτη 22 Μαρτίου, μέσα στο οποίο περιλαμβάνονται διατάξεις αρμοδιότητας/συναρμοδιότητας συνολικά 14 Υπουργείων.

Πρόκειται πλέον για το Νόμο 4915/2022 (Φ.Ε.Κ. Α’ 63/24.3.2022) και περιέχει πλήθος νέων ρυθμίσεων για τους Δήμους, τις Περιφέρειες και τα Νομικά τους Πρόσωπα, τόσο για τους Αιρετούς όσο και για τους Υπαλλήλους.

 

Ο AIRETOS.GR εφιστά την προσοχή σε όσους υπογράφουν έγγραφα σε Φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, για το γεγονός ότι δεκάδες διατάξεις έχουν πλέον τροποποιηθεί και θα πρέπει να λαμβάνεται υπόψη το νέο τους περιεχόμενο.

 

Υπογραμμίζουμε, επίσης, ότι σε ορισμένα άρθρα ο νομοθέτης έδωσε αναδρομική ισχύ, ανατρέχουν δηλαδή στο παρελθόν.

Για παράδειγμα, οι παρατάσεις για τις Υπηρεσίες Δόμησης των Δήμων και για τη Διοικητική Υποστήριξη, άρθρα 20 και 21 αντιστοίχως, που ξεκινούν να ισχύουν από την 28η Φεβρουαρίου.

Άλλο παράδειγμα, το άρθρο 45 για τη νομιμοποίηση συνεδριάσεων της Οικονομικής Επιτροπής των Περιφερειών που πραγματοποιήθηκαν μέχρι τη δημοσίευση του νέου Νόμου με συμμετοχή αναπληρωματικών μελών.

 

Να σημειωθεί ότι η παράταση των “συμβασιούχων covid της Τοπικής Αυτοδιοίκησης είναι στο άρθρο 33.

Η διάταξη σύμφωνα με την οποία είναι υποχρεωτική η άσκηση ενδίκων μέσων στις δίκες που αφορούν στον προσδιορισμό ή τη μετατροπή της εργασιακής σχέσης μεταξύ εργαζομένων και του Δήμου, βρίσκεται στο άρθρο 38.

 

 28/3/2022 

https://www.airetos.gr

 

ΕΠΟΜΕΝΟ
« Prev Post
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ
Next Post »

Δημοσίευση Σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις 7 ημερών