ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ

 https://siriosfm.gr/wp-content/uploads/2021/01/IMG_4268-702x459.jpg

Κλιμάκιο του Κινήματος Αλλαγής, αποτελούμενο από τον Τομεάρχη Υγείας και Βουλευτή Αργολίδας Ανδρέα Πουλά, τον Τομεάρχη Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και Βουλευτή Βοιωτίας Γιώργο Μουλκιώτη και τους Βάσω Λάσπη και Κώστα Γκιζίμη, υπεύθυνους υγείας της Νομαρχιακής Επιτροπής, πραγματοποίησε επίσκεψη εργασίας στις δομές υγείας της Βοιωτίας, που αποτελούν και εμβολιαστικά κέντρα COVID-19.

Το κεντρικό θέμα συζητήσεων κατά τις επισκέψεις στις δύο νοσοκομειακές μονάδες Λιβαδειάς και Θήβας αποτέλεσε η πορεία διεξαγωγής εμβολιασμού καθώς και η επικρατούσα κατάσταση στις συγκεκριμένες δομές υγείας. Στις συναντήσεις όπου συμμετείχαν ο Διοικητής των δύο νοσοκομείων κ. Αθανάσιος Τσαντήλας, ο Αναπληρωτής Διοικητής κ. Κωνσταντίνος Χροναίος και εκπρόσωποι από τα Σωματεία των εργαζομένων, εξετάστηκαν ζητήματα που αφορούν τον σχεδιασμό και την διεξαγωγή της εμβολιαστικής διαδικασίας (επάρκεια στελέχωσης των κέντρων εμβολιασμού και δόσεων εμβολίου, αποτελεσματικότητα συστήματος καταγραφής, πιθανή προτεραιοποίηση στον εμβολιασμό περιοχών με μεγαλύτερο επιδημιολογικό φορτίο, κλπ) καθώς και τη γενικότερη λειτουργία των δομών υγείας του Νομού.

Η Διοίκηση και οι εργαζόμενοι στις δομές υγείας επεσήμαναν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν κατά τη διάρκεια της πανδημίας και της διεξαγωγής του εμβολιασμού αλλά και τα προβλήματα που αφορούν γενικότερα την ομαλή λειτουργία των μονάδων υγείας όπου δραστηριοποιούνται (ελλείψεις ιατρικού, νοσηλευτικού και διοικητικού προσωπικού, υλικοτεχνικής υποδομής κλπ), καθώς επίσης και την αναγκαιότητα μόνιμης στελέχωσής τους.

Τα μέλη του κλιμακίου του Κινήματος Αλλαγής επεσήμαναν την τεράστια σημασία που διαδραματίζει το Εθνικό Σύστημα Υγείας στην μάχη κατά της πανδημίας του κορωνοϊού ανεξάρτητα από τους κυβερνητικούς χειρισμούς. Διαβεβαίωσαν τόσο τους εργαζόμενους όσο και τις διοικήσεις των δομών υγείας ότι, στο πλαίσιο των δυνατοτήτων τους, θα συνεχίσουν να είναι αρωγοί στην προσπάθεια αποτελεσματικής αντιμετώπισης της πανδημίας, της ομαλής διεξαγωγής της εμβολιαστικής διαδικασίας, της γενικότερης αναβάθμισης του συνόλου των δομών Υγείας του Νομού και της βελτίωσης των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους πολίτες. Τους διαβεβαίωσαν επίσης ότι θα συνεχίσουν να ζητούν από την Κυβέρνηση την έμπρακτη αναγνώριση των υπηρετούντων στην πρώτη γραμμή της συνεχιζόμενης μάχης κατά του κορωνοϊού.

 

  Αθήνα, 21 Ιανουαρίου 2021

ΕΠΟΜΕΝΟ
« Prev Post
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ
Next Post »

Δημοσίευση Σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις 7 ημερών