Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Δελφών κ.Λ.Αναγνωστόπουλος για την απαλλαγή, τα τέλη και τις αιτήσεις: «Ρεσιτάλ ανευθυνότητας και ανειλικρίνειας»

http://www.orafok.gr/photos/202101/21-104851loukas.jpg

 Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Δελφών κ.Λ.Αναγνωστόπουλος για την απαλλαγή, τα τέλη και τις αιτήσεις:

«Ρεσιτάλ ανευθυνότητας και ανειλικρίνειας»

-«Η απόφαση δε γράφει πουθενά ότι απαιτείται αίτηση, ούτε το ανέφεραν ποτέ», τονίζει ο κ. Αναγνωστόπουλος.

Με την επίκληση της απόφασης 99/15.04.2020 (ΑΔΑ: 6ΙΨΞΩ9Θ-Β6Ο) του Δημοτικού Συμβουλίου Δελφών διαψεύδει τον αντιδήμαρχο Οικονομικών κ. Νίκο Λουπάκο ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας κ. Λουκάς Αναγνωστόπουλος, ισχυριζόμενος ότι δεν αναφέρεται σε κανένα σημείο της ότι απαιτείται αίτηση για να απαλλαγεί κάποιος από τα τέλη.

Ο κ. Αναγνωστόπουλος κάνει λόγο για δικαιολογίες και εξηγεί πως ακόμη και αν όντως απαιτείτο αίτηση θα έπρεπε ο δήμος να έχει ενημερώσει τους επαγγελματίες να πάνε να την υποβάλουν.

Στο κείμενό του αναφέρει τα εξής:

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ ΜΕ ΤΙΣ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΕΣ!

Με έκπληξη διάβασα τις δηλώσεις του αρμοδίου αντιδημάρχου Οικονομικών κ. Νικολάου Λουπάκου στη εφημερίδα «Η Ώρα της Φωκίδας» (Φύλλο 20.01.2021) ότι απαιτείται αίτηση από τους πληττόμενους επαγγελματίες για να ενεργοποιήσουν την απαλλαγή από τα τέλη, καθώς επίσης και ότι καλεί τους συμπολίτες μας που έχουν πρόβλημα να επικοινωνήσουν προσωπικά μαζί του για να λυθούν τα ζητήματα.

Είναι απίστευτο να λειτουργεί η δημοτική αρχή με τέτοιες δικαιολογίες, προχειρότητες και υπεκφυγές, όταν:

Α) Η Απόφαση 99/15.04.2020 (ΑΔΑ: 6ΙΨΞΩ9Θ-Β6Ο) του Δημοτικού Συμβουλίου Δελφών πουθενά δεν προέβλεπε την υποβολή αίτησης.

«Αποφασίζει ομόφωνα:

1. Την απαλλαγή των υπόχρεων επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στον Δήμο Δελφών από την καταβολή:

α) Του ενιαίου ανταποδοτικού τέλους καθαριότητας και φωτισμού του α' εδαφίου της παρ. 1 του άρθρου 1 του Ν. 25/1975 (Α'74), για το χρονικό διάστημα που ισχύουν οι περιορισμοί λόγω κορωνοϊού (COVID-19). β) …………

Η ρύθμιση αυτή κρίνεται αναγκαία, για την οικονομική ενίσχυση των οικογενειών των δημοτών του Δήμου Δελφών για το επίμαχο χρονικό διάστημα και αποτελεί την ελάχιστη συμβολή του Δήμου Δελφών στην προσπάθεια των οικογενειών να ανταπεξέλθουν στις νέες απαιτήσεις που επιβάλλουν οι παρούσες συνθήκες.»

Β) Αν πράγματι χρειαζόταν αίτηση, γιατί τόσο καιρό (περίπου 9 μήνες) δεν έβγαλαν μια σχετική ανακοίνωση; Γιατί δεν ενημέρωσαν τα θεσμικά όργανα των επαγγελματιών (Επιμελητήρια, Συλλόγους κ.λπ.) ώστε να οργανωθεί και να ξεκινήσει η διαδικασία υποβολής αιτήσεων;

Γ) Στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για τον απολογισμό της δημοτικής αρχής (4 Ιανουαρίου 2021), έθεσα ακριβώς το ζήτημα αυτό (της χρέωσης τελών σε πλήρη αντίθεση με την Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου). Τότε ο κ. Λουπάκος μου απάντησε άλλα πράγματα (παντελώς άστοχα), αλλά πάντως σε καμία περίπτωση δεν μας ανέφερε το ζήτημα των Αιτήσεων εκ μέρους των επαγγελματιών. Πότε το θυμήθηκε; Μετά από 2 εβδομάδες;

Δ) Πιο πριν, στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου (18ης  Δεκεμβρίου 2020), σε γραπτή ερώτηση της δημοτικής μας συμβούλου κ. Κρυσταλλίας Κώνστα σχετικά με το ίδιο θέμα, ο δήμαρχος κ. Παναγιώτης Ταγκαλής πάλι είπε διάφορα, αλλά πάντως τίποτε δεν ανέφερε περί υποβολής αιτήσεων από τους επαγγελματίες. Σε κάθε περίπτωση διαβεβαίωσε ότι ο Δήμος έχει κάνει ότι ήταν απαραίτητο και ό,τι προέβλεπε ο νόμος.

Συμπέρασμα: Πλέον μιλάμε για ρεσιτάλ ανευθυνότητας και ανειλικρίνειας! Ούτε μία, ούτε δύο, ούτε τρεις… Σε κάθε σοβαρό θέμα η δημοτική αρχή κινείται μόνο με δικαιολογίες, υπεκφυγές και αναλήθειες. Φτάνει πια!

Λουκάς Αναγνωστόπουλος

Επικεφαλής της δημοτικής παράταξης

«ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ ΔΗΜΟΥ ΔΕΛΦΩΝ»

 

 

 Ημερομηνία δημοσίευσης:21/01/2021

 orafok.gr

ΕΠΟΜΕΝΟ
« Prev Post
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ
Next Post »

Δημοσίευση Σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις 7 ημερών