Η "ΜΑΡΑΜΕΝΗ" ΜΑΡΙΝΑ ΤΗΣ ΙΤΕΑΣ



  
 Ανυδρία δίπλα στην θάλασσα...
  Είναι άδικο, έως και παράλογο.  Είναι όμως και περιφρονητικό απέναντι στην φύση, απέναντι στην λιγοστή πράσινη φύση, η οποία για πολλούς και διαφόρους λόγους, ευρέθη από ετών  "φυτεμένη"  στα χωμάτινα τμήματα της Μαρίνας. 
Και δεν θα ήταν δυνατόν να χαρακτηρισθεί ως αμέλεια αυτό το οποίο συμβαίνει εκεί, εάν δεν ήταν τόσο οφθαλμοφανές και σε κοινή θέα, για ικανό χρονικό διάστημα (οι φωτογραφίες είναι χαρακτηριστικές).
  Μέσα στον χώρο της Μαρίνας, υπάρχουν από κατασκευής αρκετοί πυροσβεστικοί κρουνοί, για τις ενδεχόμενες ανάγκες παροχής ύδατος σε ελλιμενιζόμενα σκάφη και για λόγους προστασίας του χερσαίου τμήματος της Μαρίνας.  Υπάρχει δηλαδή ένα υπόγειο σύστημα υδρεύσεως για την κάλυψη όλων αυτών των λειτουργικών αναγκών, το οποίον όμως, εξυπηρετεί και όλες τις υπόλοιπες καθημερινές ανάγκες των ανθρωπίνων δραστηριοτήτων εντός της Μαρίνας (w.c., κ.λ.π.).  Από αυτό το σύστημα, εξυπηρετείται και το πότισμα του χλοοτάπητα, των δένδρων, των θάμνων και των διακοσμητικών φυτών.
  Για λόγους τους οποίους δεν γνωρίζουμε, το πότισμα έχει σταματήσει, με αποτέλεσμα η λειψυδρία να έχει φέρει την χλωρίδα της Μαρίνας, σε κατάσταση μαρασμού, ενώ οι θερμοκρασίες του Ιουλίου, επιτείνουν και επιταχύνουν την ...ευθανασία, ειδικά των δένδρων (από τις 3 ιτιές στην ανατολική πλευρά της Μαρίνας, πρώτη μας ...εγκατέλειψε προ εξαμήνου και οι υπόλοιπες δυο ...ετοιμάζονται).
  Μήπως το Λιμενικό Ταμείο Φωκίδος ως διαχειριστής του χώρου, θα ήταν δυνατόν να επιληφθεί του θέματος;   
"Λίγο νεράκι βρε παιδιά!...  Μια βάνα είναι, ανοίξτε την κι ας μη ξέρετε που είναι...", όπως λέγει και κάποιος γνώστης, από τα του Λιμενικού Ταμείου. 















epikourositeas.blogspot.com
ΕΠΟΜΕΝΟ
« Prev Post
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ
Next Post »

Δημοσίευση Σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις 7 ημερών