Η παιδική χαρά στο Τοπικό της Ιτέας Παραμένει κλειστή μέχρι νεωτέρας

http://www.orafok.gr/photos/202007/30-909151-26.jpg

 Η παιδική χαρά στο Τοπικό της Ιτέας Παραμένει κλειστή μέχρι νεωτέρας
Αν και η συζήτηση συνεχίζεται η μοναδική παιδική χαρά της Ιτέας παραμένει κλειστή και όπως φαίνεται προς το παρόν απομακρυνόμαστε από το ενδεχόμενο να ανοίξει και να λειτουργήσει πληρώντας τις νόμιμες προδιαγραφές.
Σήμερα τα παιδιά μπαίνουν από την πίσω πλευρά της παιδικής χαράς που όλων τυχαίως καταστράφηκε η πόρτα. Το λιμενικό Ταμείο έχει ενημερώσει εγγράφως το δήμο ότι σε αποχαρακτηρισμό, μιας που βάσει νομοθεσίας οι παιδικές χαρές λειτουργούν από τον οικείο ΟΤΑ.
Στο τοπικό συμβούλιο ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ. Γιώργος Τσατσαρώνης ενημέρωσε ότι το Λιμενικό Ταμείο δε θέλει την παιδική χαρά και δεν επιθυμεί να τη λειτουργήσει, υποστηρίζοντας ότι ο δήμος θα ζητήσει εγγράφως να του γνωστοποιηθεί η διαδικασία παραχώρησης. Η πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου κ. Σοφία Αναγνωστάκου διέψευσε τους ισχυρισμούς ότι το Λιμενικό Ταμείο δεν επιθυμεί να λειτουργήσει την παιδική χαρά, τονίζοντας ότι δε μπορεί γιατί δεν υπάρχει νομικό πλαίσιο. «Η νομοθεσία είναι σαφής. Οι παιδικές χαρές λειτουργούν από τους δήμους», τόνισε.
Μάλιστα, η κ. Αναγνωστάκου σε δηλώσεις της στην ΩτΦ ξεκαθάρισε ότι:
«Παιδική χαρά Ιτέας… για την αποκατάσταση της αλήθειας
Η παιδική χαρά Ιτέας ανήκει στη χερσαία ζώνη λιμένα. Το Λιμενικό Ταμείο Φωκίδας δεν έχει την αρμοδιότητα να λειτουργεί την παιδική χαρά. Η αρμοδιότητα ανήκει βάσει νόμου στον οικείο ΟΤΑ, δηλαδή το δήμο Δελφών. Το Λιμενικό ταμείο Φωκίδας με έγγραφό του ζητά από το δήμο να αιτηθεί τη χρήση της παιδικής χαράς, με τον πλέον ανώδυνο τρόπο, ούτως ώστε να περάσει η χρήση της στον αρμόδιο φορέα με μηδαμινό αντίτιμο. Έως τότε παραμένει κλειστή», καταλήγει η κ. Αναγνωστάκου. 


 Ημερομηνία δημοσίευσης:30/07/2020

ΕΠΟΜΕΝΟ
« Prev Post
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ
Next Post »

Δημοσίευση Σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις 7 ημερών