Ηχηρή διαφοροποίηση του κου Ιωάννη Μπούγα για την ασυλία που εξασφαλίζει η ΝΔ στους τραπεζίτεςΖήτημα ανεπαρκούς αιτιολογίας, αντισυνταγματικότητας και κινδύνου παραγραφής σκανδάλων απιστίας τραπεζικών στελεχών έθιξε στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής κατά τη συζήτηση της εκ νέου αναθεώρησης των Κωδίκων ο βουλευτής της ΝΔ, Γ. Μπούγας, παίρνοντας σαφείς αποστάσεις από τη διάταξη που θα επιφέρει την ασυλία τραπεζικών στελεχών.


 Ο βουλευτής της ΝΔ διαφοροποίηθηκε πλήρως από τη διάταξη που κατά την κριτική της αξιωματικής αντιπολίτευσης και του Χάρη Καστανίδη εξασφαλίζει εκ των προτέρων και εκ των υστέρων ασυλία στα τραπεζικά στελέχη που εμπλέκονται ή θα εμπλακούν σε υποθέσεις απιστίας λόγω της άρσης της αυτεπάγγελτης δίωξης.
«Πράγματι το άρθρο 390 έχει προβληματική αιτιολογία. Θα πρέπει η αιτιολογία να ενισχυθεί διότι δεν προκύπτει με σαφήνεια ο λόγος της εξαίρεσης, η οποία ενδεχομένως να δημιουργεί και προβλήματα συνταγματικότητας», ήταν η πρώτη και τροχιοδεικτική βολή του κ. Μπούγα. Εν συνεχεία, επισήμανε τη μεταβατική διάταξη σύμφωνα με την οποία η υποβολή εγκλήσεως από τις διοικήσεις των τραπεζών εντός συγκεκριμένου χρονικού πλαισίου έχει σκοπό οι εκκρεμείς υποθέσεις να μην οδηγηθούν τελικά σε ατιμωρησία.
«Το γεγονός ότι προβλέπεται η μεταβατική διάταξη δεν σημαίνει ότι όλες οι εκκρεμείς υποθέσεις θα οδηγηθούν τελικά σε κρίση από τα δικαστήρια. Διότι το εύρος αυτών των περιπτώσεων μικραίνει και μάλιστα μικραίνει πάρα πολύ. Διότι έγκληση μπορεί να υποβάλλει μόνο ο δικαιούμενος σε αυτή. Άρα, ο αμέσως παθών που δεν είναι άλλος από τις τράπεζες» είπε ο βουλευτής της πλειοψηφίας εννοώντας ότι ανοίγει «παράθυρο» να μην οδηγηθούν σκανδαλώδεις υποθέσεις στα δικαστήρια γιατί μόνο οι διοικήσεις τραπεζών θα μπορούν να κινήσουν ένδικα μέσα κατά τραπεζικών στελεχών.
Η συγκεκριμένη τοποθέτηση του βουλευτή της ΝΔ ήρθε ως απάντηση σχετικής τοποθέτησης της βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Δώρας Αυγέρη η οποία σημείωσε πως «τέτοια σκανδαλώδης και φωτογραφική διάταξη και ωμή παρέμβαση στο έργο της δικαιοσύνης συνιστούν συνταγματική και θεσμική εκτροπή και δε μπορούν να νομιμοποιηθούν ούτε από την πλειοψηφία των βουλευτών. Η έγκληση από εξαίρεση γίνεται πλέον ο κανόνας. Παρακαλώ να σταθεί εδώ η κυβέρνηση και να το ξανασκεφτεί». https://karteria1.blogspot.com/
ΕΠΟΜΕΝΟ
« Prev Post
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ
Next Post »

Δημοσίευση Σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις 7 ημερών