Ενάντια στην ρητορική μίσους, υπέρ της ελευθερίας του Τύπου και της έκφρασης

 
  http://www.europarl.europa.eu/cyprus/media/static/images/ep-logo-rgb_el.png 


Η καταπολέμηση της ρητορικής μίσους και της παραπληροφόρησης, χωρίς να κινδυνεύσει η ελευθερία του Τύπου, στο επίκεντρο δημόσιας ακρόασης στην Επιτροπή Πολιτικών Ελευθεριών.
Τα μέλη της αρμόδιας επιτροπής του ΕΚ θα δώσουν ιδιαίτερη προσοχή στην προστασία των ερευνητών δημοσιογράφων. Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο παρακολουθεί στενά το θέμα, ιδιαίτερα μετά τη δολοφονία της Daphne Caruana Galizia (Οκτώβριος 2017) και του Ján Kuciak και της μνηστής του, Martina Kušnírová, (Φεβρουάριος 2018).
Στο πρώτο μέρος της συνεδρίας, εκπρόσωποι του Συμβουλίου της Ευρώπης, της ΜΚΟ «Δημοσιογράφοι Χωρίς Σύνορα», καθώς και δημοσιογράφοι από την Ουγγαρία και τη Ρουμανία, θα παρουσιάσουν στην επιτροπή τις απόψεις τους για την ελευθερία του Τύπου, την ελευθερία της έκφρασης και την προστασία των δημοσιογράφων, ενώ θα ακολουθήσει συζήτηση με τους βουλευτές.
Στη συνέχεια, τα μέλη του ΕΚ θα συζητήσουν τρόπους αντιμετώπισης της ρητορικής μίσους, τόσο στο διαδίκτυο όσο και εκτός διαδικτύου, καθώς και της διάδοσης ψευδών ειδήσεων, με εκπροσώπους ΜΚΟ και «think tanks» που ασχολούνται με την αντιμετώπιση του φαινομένου.
Πότε: Τετάρτη 6 Νοεμβρίου, από τις 16.00 έως τις 19.30 (ώρα Ελλάδος)
Που: Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες, κτίριο Paul-Henri Spaak (PHS), αίθουσα 3C50
Μπορείτε να παρακολουθήσετε ζωντανά την ακρόαση εδώ.
Κωδικός ενσωμάτωσης σε ιστότοπους:
<iframe src="https://cdn.vuplay.co.uk/ep/embed/embed.html?event=20191106-1500-committee-libe&language=or&autoplay=true&logo=true" name="EP Player" seamless="seamless" frameborder="0" width="560" height="315" allowfullscreen="true" webkitallowfullscreen="true" mozallowfullscreen="true" scrolling=no></iframe>
 
Σύνδεσμοι


Estefanía NARRILLOS
Press Officer
 

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ
Γενική Διεύθυνση Επικοινωνίας
Γραφείο στην Ελλάδα
Αθήνα, 06 Νοεμβρίου  2019

ΕΠΟΜΕΝΟ
« Prev Post
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ
Next Post »

Δημοσίευση Σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις 7 ημερών