ΤΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΣΕΡΝΙΚΑΚΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ


Sernikaki international

Αναδημοσιεύουμε το ομόφωνο ψήφισμα το οποίον έχει εγκριθεί από την Γενική Συνέλευση των κατοίκων της Κοινότητος Σερνικακίου της 22ας Οκτωβρίου 2019,
για το θέμα της εγκαταστάσεως μεταναστών στην περιοχή της Κοινότητος.  
Το θέμα του ψηφίσματος, θα συζητηθεί σήμερα στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου μας, όπου θα πρέπει να κατατεθούν οι απόψεις των δημοτικών παρατάξεων και να γίνει και η ανάληψη ευθυνών από τους Δημοτικούς Συμβούλους, μέσω της ψήφου των.

  Η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, δεν θα είναι εύκολη.  Δεν θα αντιμετωπισθεί το γεγονός με ιδεολογικές κορώνες, με προκαταλήψεις, με υπεκφυγές και με αοριστίες γενικού και παγκοσμίου ενδιαφέροντος. Και θα είναι μια απόφαση η οποία θα "σημαδέψει" τους Συμβούλους και την περιοχή μας για πολλά έτη.  Κοινώς, ήλθε η ώρα για ανάληψη ευθυνών.  Πρωτίστως δε, από τον Δήμαρχο.
  Τα γεγονότα των τελευταίων ημερών σε άλλους Δήμους και για το ίδιο θέμα (της εγκαταστάσεως μεταναστών), είναι ήδη γνωστά.  Και ναι μεν η δρομολόγηση αυτής της διαδικασίας είναι κυβερνητική υπόθεση, αλλά κατεδείχθη ότι και οι τοπικές κοινωνίες, έχουν άποψη, καθώς και τρόπους για να την επιβάλουν στην περιοχή τους.
  Σήμερα το απόγευμα όμως, κάποιος/κάποιοι, πρέπει να "βγάλουν τα κάστανα απ' την φωτιά".  Εννοείται ότι θα υπάρξει έντονη και πολυπληθής παρουσία κατοίκων του Σερνικακίου εντός της αιθούσης συνεδριάσεων του Δ.Σ., ενώ οι υπόλοιποι (συνδημότες μας, άλλων Δημοτικών Ενοτήτων), θα περιμένουν ...την σειρά τους.
Το ψήφισμα :

Τρίτη, 5 Νοεμβρίου 2019
 https://epikourositeas.blogspot.com
ΕΠΟΜΕΝΟ
« Prev Post
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ
Next Post »

Δημοσίευση Σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις 7 ημερών