Κοιμήθηκε ο αγαπημένος και ταπεινός Παπα- Θόδωρος Σάββερης... να έχουμε την ευχή του από τον Παράδεισο...


   Κοιμήθηκε ο Πατήρ Θεόδωρος Σάββερης, χαρισματική μορφή της Φωκικής Εκκλησίας, χθες παραμονή της μεγάλης Θεομητορικής εορτής του Γενεθλίου της Θεοτόκου, μετά από μακρά ασθένεια την οποία έφερε με γενναιότητα και υπομονή επί πολλά έτη. 

 
 
 
   Ο Αρχιμανδρίτης, Πνευματικός και Ιερουργός του Θείου Θυσιαστηρίου, υπήρξε από τις σπουδαιότερες εκκλησιαστικές μορφές της Ι. Μητροπόλεως Φωκίδος επί πολλές δεκαετίες επιδεικνύοντας μεγάλο έργο, τεράστια προσφορά σε όλους τους τομείς της Εκκλησιαστικής ζωής και υψηλότατη έκφραση ταπεινότητας… 

   Τώρα πλέον θα έχουμε την Ευχή του από τον Παράδεισο τον οποίο πόθησε περισσότερο από κάθε τι στην μαρτυρική ζωή του. 


    Τη θλίψη του για την κοίμηση του Αρχιμανδρίτου Γέροντος Θεοδώρου εξέφρασε ο βουλευτής Φωκίδας Γιάννης Μπούγας με ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο fb: 

   Με θλίψη πληροφορήθηκα την εκδημία του πατρός Θεοδώρου Σαβερη. Διακόνησε με αγάπη την τοπική μας εκκλησία. Ιδιαιτέρως μεγάλη η προσφορά του κατά την ίδρυση και λειτουργία του Οικοτροφείου αρρένων της Μητροπόλεώς μας, που παρέσχε στέγη, τροφή και πατρική φροντίδα σε εκατοντάδες μαθητές που έρχονταν στην Άμφισσα να συνεχίσουν τις σπουδές τους στο Γυμνάσιο και Λύκειο. Υπήρξε επίσης σπουδαίος κατηχητής και καθηγητής θρησκευτικών. Ο Κύριος ας τον αναπαύσει. 
 
 
 

Κυριακή, 8 Σεπτεμβρίου 2019

 https://fokidatv.blogspot.com/
ΕΠΟΜΕΝΟ
« Prev Post
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ
Next Post »

Δημοσίευση Σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις 7 ημερών