Δήμος Δελφών : Στο γνωστό κλίμα του ψεύδους και της συκοφαντίας κινείται για ακόμη μια φορά ο κ. Δρακάκης.


Στο γνωστό κλίμα του ψεύδους και της συκοφαντίας κινείται για ακόμη μια φορά ο κ. Δρακάκης.
Όπως συνήθως ο κ. Δρακάκης εκφράζει με τον γνησιότερο τρόπο την ακρότητα, το ψεύδος και τη συκοφαντία, επιχειρώντας να αλιεύσει εκλογικό κοινό.

Σε χθεσινή ανακοίνωσή του μας καταγγέλλει ότι δήθεν εμείς εξαγοράζουμε τον τοπικό Τύπο και αναφέρεται σε συγκεκριμένα πρόσωπα και πράγματα. Ας τα απαντήσουμε ένα ένα:
1. Χαρακτηρίζει ως «υπαλλήλους μας» τους ιδιοκτήτες της «Ώρας της Φωκίδας» (κ. Φώτης Μπελέρης και κ. Γιώτα Γιαννούλη), επειδή έχουν αναλάβει τις απομαγνητοφωνήσεις των συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου.
Παραβλέπει ως λεπτομέρεια το γεγονός ότι η ανάληψη αυτής της υπηρεσίας έγινε κατόπιν ανοιχτής διαδικασίας (σύμφωνα με τον ισχύοντα Ν.4412/2016), στην οποία ο συγκεκριμένος ανάδοχος έδωσε την καλύτερη οικονομική προσφορά (και μάλιστα μακράν από τον δεύτερο). Τι προτείνει ο κ. Δρακάκης ότι έπρεπε να πράξουμε;
2. Μας καταγγέλλει επίσης διότι ο κ. Ηλίας Τσίγκας (σήμερα διευθυντής στην «Καθημερινή Φωκίδας») υπήρξε παλαιότερα ειδικός συνεργάτης του δημάρχου.
Παραβλέπει και εδώ ο κ. Δρακάκης το γεγονός ότι ο κ. Τσίγκας έπαψε να είναι συνεργάτης δημάρχου πολλούς μήνες πριν ασχοληθεί με την έκδοση της εφημερίδας αυτής. Ασφαλώς ο δήμαρχος (κάθε δήμαρχος…) δεν μπορεί να ευθύνεται ή να απολογείται για τις επιλογές οποιουδήποτε πρώην συνεργάτη του, που άλλωστε τίποτα δεν τον κωλύει πλέον (μετά τη διακοπή της συνεργασίας με το Δήμο) να ασχοληθεί με όποιο επάγγελμα επιλέξει ο ίδιος.
3. Καταγγέλλει επίσης ο ίδιος και άλλους επαγγελματίες που με κάποιον τρόπο σχετίζονται με τα πάσης φύσεως τοπικά μέσα ενημέρωσης, διότι συνεργάζονται επιπλέον στις κύριες επιχειρηματικές τους δραστηριότητες με το Δήμο Δελφών.
Παραβλέπει και εδώ ο κ. Δρακάκης το ότι εκατοντάδες επαγγελματίες της περιοχής μας έχουν συνεργασία με το Δήμο μας και ότι σε κάθε περίπτωση οι αναθέσεις μας (ακόμη και οι λεγόμενες «απευθείας») ακολουθούν πλέον τη συγκεκριμένη διαφανή και δημόσια διαδικασία του Ν.4412/2016. Κατά τη διαδικασία αυτή κάθε επαγγελματίας έχει δικαίωμα να συμμετάσχει και να δώσει ανταγωνιστική προσφορά (και πάντως ο ισχύων Νόμος, καλώς ή κακώς, δεν αποκλείει τους επαγγελματίες που καταγγέλλονται στην ανακοίνωση).
4. Ας σχολιάσουμε ωστόσο ότι κάθε καλόπιστος αναγνώστης των καταγγελλομένων εντύπων μπορεί αντικειμενικά να διαπιστώσει ότι ουδεμίας εύνοιας δεν έχει τύχει η δημοτική μας αρχή από τα συγκεκριμένα Μ.Μ.Ε. (τουναντίον μάλιστα…). Αντιθέτως ο καταγγέλλων κ. Δρακάκης αποτέλεσε επί πολλά έτη τον τακτικότερο θαμώνα ιδιοκτήτη τοπικού ραδιοφωνικού σταθμού, ο οποίος όλα αυτά τα χρόνια (ασκώντας δήθεν αντικειμενική δημοσιογραφία…) «έλουζε» το Δήμο μας με ποταμό ψευδών, αποδοκιμασιών, ακόμη και ύβρεων και ταυτόχρονα «πατρονάριζε» τους πολιτικούς μας αντιπάλους. Σήμερα ο κύριος αυτός (αποκαλυπτόμενος πλήρως…) είναι κεντρικός συνεργάτης και υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος του κ. Δρακάκη!
5. Ο κ. Δρακάκης είναι συνηθισμένος να εξαπολύει ανυπόστατες και «πιασάρικες» κατηγορίες προς δημιουργίαν εντυπώσεων. Όταν βέβαια στριμώχνεται και προκειμένου να αποφύγει την δυσμενή κρίση της Δικαιοσύνης ζητά συγνώμη και ανακαλεί… Έτσι λ.χ. έπραξε πριν δύο χρόνια με την κορυφαία εταιρεία που είχε (και εξακολουθεί να έχει) αναλάβει τις αναλύσεις ύδατος στο Δήμο μας, την οποία ο κ. Δρακάκης δημόσια και ενώπιον του Δημοτικού μας Συμβουλίου κατήγγειλε με συκοφαντικούς και ανυπόστατους ισχυρισμούς.
Είναι άλλωστε και ο επίσημος αντιπρόσωπος στην περιοχή μας του περίφημου «ΠΑΚΟΕ», που με σειρά δημοσιευμάτων του και πλήρως ατεκμηρίωτους και ψευδείς ισχυρισμούς τρομοκράτησε πριν 3-4 χρόνια τους κατοίκους και τους επισκέπτες μας ότι δήθεν πίνουν μολυσμένο νερό και κολυμπούν σε επικίνδυνες θάλασσες.
Για να θυμηθούμε και τους αρχαίους ημών προγόνους: «Έξεστι Κλαζομενίοις ασχημονείν».

 Δήμος Δελφών
Sofia Anagnostakou
ΕΠΟΜΕΝΟ
« Prev Post
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ
Next Post »

Δημοσίευση Σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις 7 ημερών