ΑΝΤΩΝΗΣ ΒΓΟΝΤΖΑΣ : Ο «αριστερός» Αλέξης επέλεξε τον ακροδεξιό Πάνο!

η εικόνα προφίλ του ΑΝΤΩΝΗΣ ΒΓΟΝΤΖΑΣ, Η εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομο
Η επιλογή του Αλέξη Τσίπρα είναι οριστική. Προτιμά τον ακροδεξιό Πάνο Καμένο αντί του αρχηγού της κίνησης ΠΡΑΤΤΩ Νίκου Κοτζιά. Το γιατί είναι εύλογο. Δεν τον ενδιαφέρει η ορθή ή αναποτελεσματική διαχείριση των πολιτικών θεμάτων που ανήκαν στην αρμοδιότητα του καθενός τους. Πασχίζει να κρατήσει την καρέκλα του Πρωθυπουργού όσο πιο πολύ χρόνο μπορεί.

Τί να ελπίζει; Πως κάτι θα βρει για να παγιδεύσει τον Ελληνικό λαό. Με κάποια φαινομενική παροχή. Με κάποιο δήθεν κοινωνικό μέτρο ανακούφισης των λαϊκών στρωμάτων. Και, ό,τι άλλο σκαρφιστεί στο θολωμένο μυαλό του. Δεν τον ενδιαφέρει η ζημιά σε βάρος της Ελλάδας. Δεν τον ενδιαφέρει το κύρος της. Δεν πασχίζει για την προώθηση των εθνικών θεμάτων και συμφερόντων. Δεν έχει όραμα για τον ελληνισμό.
Η παραίτηση του Νίκου Κοτζιά έπρεπε να αναμένεται. Και, κατά την άποψή μου, ήταν επιβεβλημένη. Όχι τόσο για τους διαπροσωπικούς καυγάδες του με τον Πάνο Καμένο. Αναμφισβήτητα έπρεπε να υπερασπιστεί τις δικές του ενέργειες και θέσεις, ως υπουργού Εξωτερικών. Η ουσία των προχθεσινών καυγάδων στο Υπουργικό Συμβούλιο ήταν η ουδετερότητα του Αλέξη Τσίπρα στην εξελισσόμενη μπροστά του διαμάχη των δύο υπουργών του με σαφή στοιχεία ότι τελικά ο Αλέξης έκλεινε προς τον Πάνο Καμένο.
Όμως, πρέπει να αναζητήσουμε γενικότερες ερμηνείες των χθεσινών και προχθεσινών γεγονότων. Από την εγκληματική πυρκαγιά στο Μάτι με τους 100 τουλάχιστον αθώους νεκρούς άρχισε η κατάρρευση της συγκυβέρνησης Αλέξη και Πάνου. Κατέρρευσε ψυχολογικά ολόκληρη η κυβέρνηση.
Η πρώτη ένδειξη; Ο λόγος του Αλέξη από την Ιθάκη για την τυπική έξοδο από το Τρίτο Μνημόνιο. Δεν είχε όραμα. Ήταν ευτελής και μικροκομματικός.
Η δεύτερη ένδειξη; Η προσπάθεια να δημιουργήσουν κλίμα παροχολογίας με μοναδικούς πρωταγωνιστές τους υπουργούς του Αλέξη. «Κουρεύουν» ή «δεν κουρεύουν» τις συντάξεις; Μοιράζουν ή δεν μοιράζουν λεφτά από τη Μεσαία Τάξη προς τους απελπισμένους της ελληνικής κοινωνίας;
Η τρίτη ένδειξη; Η προσπάθεια παρέμβασης στην Ελληνική Δικαιοσύνη κατά την έρευνα των εγκληματικών ευθυνών στην εθνική τραγωδία στο Μάτι.
Υπάρχει και μια τέταρτη ένδειξη. Το «μπάχαλο» στα θέματα εξωτερικής και αμυντικής πολιτικής. Οι πάντες μέσα στην κυβέρνηση μιλούν εκτός από τον υπουργό Εξωτερικών.
Η πορεία της συγκυβέρνησης Αλέξη – Πάνου είναι προδιαγεγραμμένη. Πριν από την παράδοση της εξουσίας θα προηγηθεί η κατάρρευσή τους!


Νέα Κρήτη, Άποψη, Πέμπτη 18.10.2018

ΑΝΤΩΝΗΣ ΒΓΟΝΤΖΑΣ
ΕΠΟΜΕΝΟ
« Prev Post
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ
Next Post »

Δημοσίευση Σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις 7 ημερών