Δήμος Δελφών : ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΞΕΝΟΔΟΧΩΝ ΔΕΛΦΩΝ «ΦΟΙΒΟΣ ΑΠΟΛΛΩΝ»


 Αξιότιμοι κύριοι και κυρίες του Διοικητικού Συμβουλίου,
Σε απάντηση της δημόσιας επιστολής σας από 13.08.2018, με την οποία θέτετε μία σειρά ζητημάτων για την πόλη των Δελφών, έχουμε να σας επισημάνουμε τα εξής:

1. Επί του ζητήματος της βλάβης στο σύστημα υδροδότησης της 20ης.07.2018, σημειώνουμε ότι ήδη συναντηθήκαμε μαζί σας την 31η.07.2018 (παρών και ο Δήμαρχος Δελφών, πέραν εμού και του Προέδρου της Κοινότητας), όπου σας παρείχαμε πλήρη ενημέρωση και μάλιστα ο Δήμαρχος ζήτησε συγνώμη για την ταλαιπωρία των δημοτών μας και των επισκεπτών της πόλης. Επίσης γνωρίζετε ότι τόσοι εμείς οι αιρετοί των Δελφών, όσο και ο Δήμαρχος υπήρξαμε παρόντες στα αντλιοστάσια και στη δεξαμενή των Δελφών καθ’ όλη τη διάρκεια της προσπάθειας για την αντιμετώπιση της βλάβης και δώσαμε λύσεις, ώστε το σοβαρό περιστατικό να μην εξελιχθεί σε κάτι ακόμη πιο σοβαρό, όπως θα μπορούσε.
2. Τα υπόλοιπα ζητήματα στον τομέα της ύδρευσης – αποχέτευσης, που επισημαίνετε αποτελούν γνωστές και χρόνιες αδυναμίες των δικτύων της πόλης μας, για τα οποία καταβάλλουμε συστηματική προσπάθεια αυτά τα χρόνια για την αντιμετώπισή τους. Ενδεικτικά σας αναφέρουμε ότι εμείς εγκαταστήσαμε συστήματα τηλεμετρίας σε κομβικά σημεία του δικτύου ύδρευσης, που ήδη έχουν αποτρέψει και προλάβει πολλές βλάβες. Ασφαλώς έχουμε ήδη δηλώσει προς τους συμπολίτες μας ότι είμαστε προσηλωμένοι στην ουσιαστική αντιμετώπιση των ζητημάτων που και εσείς θέτετε με το εν λόγω κείμενό σας και αυτό θα συμβεί με τη σοβαρή δουλειά σε επίπεδο υποδομών, που ήδη γίνεται από τη Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης, την οποία πρόσφατα ίδρυσε ο Δήμος μας.
3. Επειδή το ύφος της επιστολής σας (πιστεύουμε και ελπίζουμε καλοπροαίρετα…) οδηγεί τον μη ενημερωμένο περί των τοπικών των Δελφών αναγνώστη σε τελείως εσφαλμένα συμπεράσματα (και ιδίως από την ώρα που επιλέξατε τη δημόσια παρέμβαση), οφείλουμε να τονίσουμε τα τόσο σημαντικά πράγματα που έχουν συμβεί επί θητείας μας στους Δελφούς, τα οποία έχουν αλλάξει ουσιαστικά το πρόσωπο της πόλης και ήδη αποφέρουν απτά αποτελέσματα (μεταξύ των οποίων και νέες θέσεις εργασίας) πρωτίστως στο δικό σας επαγγελματικό κλάδο, αλλά κατ’ επέκταση και σε όλον το Δήμο μας. Ειδικότερα και ενδεικτικά:
• Η θεσμοθέτηση του Δελφικού Οικονομικού Φόρουμ, με πολύ σημαντική συμμετοχή του Δήμου μας και μάλιστα παρά την αντίθεση των παρατάξεων της μειοψηφίας στο Δημοτικό Συμβούλιο (μια διοργάνωση που προσέφερε πρωτοφανή παγκόσμια προβολή στην πόλη μας).
• Η θεσμοθέτηση του Φεστιβάλ Δελφών, που ήδη από την πρώτη του χρονιά δημιούργησε ιδιαίτερη αίσθηση και δικαίως καλλιέργησε προσδοκίες για κάτι πολύ σημαντικό που θα συμβεί τα επόμενα χρόνια στον τόπο μας.
• Η αντικατάσταση του φωτισμού της πόλης σχεδόν στο σύνολό της (και η κάλυψη πολλών σκοτεινών μέχρι πρόσφατα μερών της) με νέο καλαίσθητο και ενεργειακό αποδοτικό φωτισμό (τύπου led).
• Η κτιριακή αποκατάσταση, η αναβάθμιση του περιβάλλοντος χώρου και η μουσειακή επαναλειτουργία της οικίας Σικελιανού – Πάλμερ, που τόσο πολύ έχει επαινεθεί από τους επισκέπτες μας.
• Η λειτουργία έπειτα από πολλά χρόνια των τουριστικών τρένων των Δελφών και η εγκατάσταση του νέου τουριστικού περιπτέρου στην είσοδο της πόλης, που προσφέρει σημαντικές υπηρεσίες και δίνει στον επισκέπτη την αίσθηση μια οργανωμένης τουριστικά κοινωνίας.
• Η εσωτερική και εξωτερική κτιριακή αναβάθμιση του Δημαρχείου και η τοποθέτηση εντός αυτού ενός εξαιρετικού εκθέματος, ήτοι της διαρκούς φωτογραφικής έκθεσης που αποτυπώνει με τον πιο χαρακτηριστικό και συναισθηματικό τρόπο την ιστορία της μεγάλης ανασκαφής, της μεταφοράς του οικισμού των Δελφών στη σημερινή του θέση, αλλά και την καθημερινότητα των προγόνων μας μέχρι το 1970.
• Οι δεκάδες παρεμβάσεις σε κοινόχρηστους χώρους (πεζοδρόμια, τοιχία, σκάλες, άρση επικινδυνοτήτων σε ιδιωτικά κτίρια κ.λπ.) που αναβάθμισαν το δημόσιο χώρο μας και τον έκαναν σαφώς πιο προσβάσιμο σε πολλές ομάδες πληθυσμού.
• Η χάραξη και η έγκριση ενός ουσιαστικού αναπτυξιακού σχεδίου για τους Δελφούς (master – plan) και η ουσιαστική έναρξη υπηρέτησής του με την εκπόνηση από το Δήμο μας μιας πλήρους μελέτης για το δυτικό χώρο στάθμευσης της πόλης και την πρόσφατη ένταξη του έργου σε χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του Υπουργείου Οικονομίας με προϋπολογισμό 1,5 εκατομμύριο ευρώ, έπειτα από εισήγηση της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.
• Η θεσμοθέτηση και άλλων πολλών εξωστρεφών διοργανώσεων (αποκριάτικος κύκλος, παραστάσεις στην οικία Σικελιανού και σε άλλους χώρους), πολλές εκ των οποίων οργανώθηκαν σε στενή και πρωτοφανώς καλή συνεργασία με το Αρχαιολογικό Μουσείο και το Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Κέντρο Δελφών, οι οποίες αναβάθμισαν την εικόνα του τόπου μας ως ένα σημείο όχι μόνο μαζικού τουρισμού, αλλά οικουμενικού πολιτισμού και παγκόσμιου συμβολισμού.
Εκτιμώντας ότι η πρόοδος μιας κοινωνίας είναι πάντα μια συλλογική προσπάθεια, καλούμε και εσάς να συμβάλετε ενεργά στον κοινό στόχο.
Η κριτική προς τη δημοτική αρχή είναι απαραίτητη, χρήσιμη και από εμάς πάντα καλοδεχούμενη, υπάρχουν εντούτοις και πολλές ουσιαστικές πρωτοβουλίες που μπορεί να αναλάβει μια Ένωση Ξενοδόχων, όπως συμβαίνει σε όλες τις τουριστικές πόλεις της χώρας μας.
Τις πρωτοβουλίες αυτές εμείς τις ενθαρρύνουμε και τις στηρίζουμε, όπως γνωρίζουν τόσοι και τόσοι σύλλογοι των Δελφών και όλου του Δήμου μας, των οποίων τη δράση και τις καλές ιδέες έχουμε αποφασιστικά στηρίξει.
----------------------------------------------------------------------------------
Δελφοί, 14 Αυγούστου 2018
Με εκτίμηση,
Λουκάς Αναγνωστόπουλος
Αντιδήμαρχος Δελφών

Δήμος Δελφών
ΕΠΟΜΕΝΟ
« Prev Post
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ
Next Post »

Δημοσίευση Σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις 7 ημερών