Ισχυρή έκρηξη τραυμάτισε τον Λουκά Παπαδήμο -Παγιδευμένος φάκελος

 Ισχυρή έκρηξη τραυμάτισε τον Λουκά Παπαδήμο -Παγιδευμένος φάκελος
ΠΑΓΙΔΕΥΜΕΝΟΣ ΦΑΚΕΛΟΣ
Εκρηξη σημειώθηκε στη συμβολή  των οδών 3ης Σεπτεμβρίου και Μάρνη, το απόγευμα της Πέμπτης, σε όχημα στο οποίο επέβαινε ο πρώην πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος.
Οι πρώτες πληροφορίες έκαναν λόγο για σοβαρό τραυματισμό του Λουκά Παπαδήμου, του
αστυνομικού φρουρού και του οδηγού του, οι οποίοι είναι εργαζόμενοι στην Τράπεζα της Ελλάδος. Σύμφωνα με πληροφορίες ο Λουκάς Παπαδήμος είχε συναντηθεί λίγο νωρίτερα με τον Γιάννη Στουρνάρα. Νεότερες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο πρώην πρωθυπουργός βρίσκεται στα επείγοντα του Ευαγγελισμού και υποφέρει από εισπνευστικά εγκαύματα και εκδορές.
Εδώ στην φωτογραφία-ντοκουμέντο ο Λουκάς Παπαδήμος μεταφέρεται τραυματισμένος στο ασθενοφόρο. Την δημοσίευσε η Εφημερίδα των Συντακτών:

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρώην πρωθυπουργός μεταφέρθηκε στα εξωτερικά ιατρεία του Ευαγγελισμού και δεν έχει εισαχθεί στο χειρουργείο. Επίσης ελαφρότερα έχουν τραυματιστεί ο οδηγός και το άτομο από την συνοδεία του, οι οποίοι είναι επίσης εκτός κινδύνου.
Η έκρηξη έγινε, ενώ το όχημα ήταν εν κινήσει και προκλήθηκε από παγιδευμένο φάκελο. Σύμφωνα με τις πρώτες εικόνες το αυτοκίνητο έχει υποστεί μεγάλες ζημιές.
Επίσης, υπήρχε και συνοδευτικό αυτοκίνητο. Στην Αστυνομία έχει σημάνει συναγερμός, ενώ έχει αποκλειστεί η περιοχή. Ο παγιδευμένος φάκελος είχε σταλεί με αποστολέα την Ακαδημία Αθηνών.
Για την επίθεση στον πρώην πρωθυπουργό έχει ενημερωθεί ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος βρίσκεται στην Σύνοδο του ΝΑΤΟ, στις Βρυξέλλες.
Με τη διοικητή του νοσοκομείου Ευαγγελισμός Νάγια Μητσάκου επικοινώνησε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος και ενημερώθηκε για την κατάσταση της υγείας του πρώην πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου και των τραυματιών.
Ο κ. Παυλόπουλος ζήτησε να μεταφέρουν στον κ. Παπαδήμο και στους τραυματίες συνοδούς του τις ευχές του για ταχεία ανάρρωση.
Με την διευθύντρια του Ευαγγελισμού επικοινώνησε τηλεφωνικά και ο Αντώνης Σαμαράς και ενημερώθηκε για την κατάσταση της υγείας του πρώην πρωθυπουργού. Ο κ. Σαμαράς επικοινώνησε επίσης με τον Γιάννη Στουρνάρα, με τον οποίο είχε συναντηθεί πριν την επίθεση εναντίον του ο Λουκάς Παπαδήμος.
Τσίπρας: Καταδικάζω απερίφραστα την επίθεση 
Την επίθεση ενάντια στον Λουκά Παπαδήμο καταδικάζει απερίφραστα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος βρίσκεται στην Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ.
«Καταδικάζω απερίφραστα την επίθεση ενάντια στον Λουκά Παπαδήμο. Εύχομαι  ταχεία ανάρρωση στον ίδιο και τους ανθρώπους που τον συνόδευαν», έγραψε στο Twitter ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.
Τζανακόπουλος: Η κυβέρνηση καταδικάζει απερίφραστα την επίθεση
Ο υπουργός Νίκος Τόσκας ενημέρωσε τον κ. Τσίπρα, ενώ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος μετέβη στον Ευαγγελισμό.
«Η ελληνική κυβέρνηση καταδικάζει απερίφραστα την επίθεση σε βάρος του Λουκά Παπαδήμου. Τόσο ο κ. Παπαδήμος όσο και οι συνεργάτες του βρίσκονται σε σταθερή κατάσταση. Ευχόμαστε στον πρώην πρωθυπουργό ταχεία ανάρρωση. Η ελληνική αστυνομία θα κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες για να έχουμε ταχύτατη και σε βάθος διαλεύκανση της υπόθεσης», δήλωσε, εξερχόμενος ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.
Στο νοσοκομείο μετέβησαν ο Γιάννης Στουρνάρας και ο Ευάγγελος Βενιζέλος όπως και ο Κώστας Σημίτης. Για «άνανδρη επίθεση» έκανε λόγο εισερχόμενος στο νοσοκομείο ο κ. Στουρνάρας.
«Δεν διατρέχει σοβαρό κίνδυνο. Είναι σημαντικό να είμαστε όλοι ενωμένοι και να καταδικάζουμε αυτές τις πράξεις ωμής βίας που αποσκοπούν στην αποστεθεροποίηση του δημοκρατικού πολιτεύματος» δήλωσε εξερχόμενος του Ευαγγελισμού ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης.
Μητσοτάκης: Οι δράστες εχθροί της πατρίδας μας και της Δημοκρατίας
Eχθρούς της πατρίδας και της Δημοκρατίας χαρακτηρίζει σε δήλωσή του τους δράστες της επίθεσης κατά του Λουκά Παπαδήμου ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης.
«Καταδικάζω, με οργή, την άνανδρη τρομοκρατική επίθεση σε βάρος του πρώην πρωθυπουργού κ. Λουκά Παπαδήμου. Εύχομαι στον ίδιο και σε όλους τους τραυματίες ταχεία και πλήρη ανάρρωση.
Καλώ, ταυτόχρονα, την Κυβέρνηση και τις Αρχές Ασφαλείας να κάνουν τα πάντα, προκειμένου να συλληφθούν οι αδίστακτοι τρομοκράτες. Είναι εχθροί της πατρίδας μας και της Δημοκρατίας».
Ο κ. Μητσοτάκης επισκέφθηκε τον πρώην πρωθυπουργό στον Ευαγγελισμό.
«Περαστικά στον Λουκά Παπαδήμο & στους ανθρώπους που επέβαιναν στο αυτοκίνητο του. Πλήγμα στην δημοκρατία τέτοιες ενέργειες», έγραψε στο Twitter ο Νίκος Παππάς για το περιστατικό.
«Αποτροπιασμός και καταδίκη για την άνανδρη, δολοφονική επίθεση κατά του Προέδρου της Ακαδημίας Ι. Παπαδήμου. Θερμές ευχές να πάνε όλα καλά», σημείωσε ο Γιώργος Κουμουτσάκος.
Γεννηματά: Επιβάλλεται η λήψη πρόσθετων μέτρων ασφαλείας
Καταδικάζουμε απερίφραστα την τρομοκρατική επίθεση εναντίον του πρώην πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου και των συνεργατών του. Τους ευχόμαστε γρήγορη ανάρρωση.
Είχαμε έγκαιρα επισημάνει την ανάγκη προστασίας στόχων από την δράση της νέας τρομοκρατίας και των μεθόδων που χρησιμοποιεί με τους παγιδευμένους φακέλους.
Η σημερινή επίθεση επιβάλλει τη λήψη πρόσθετων μέτρων. Πολίτες και πολιτικές δυνάμεις του τόπου, πρέπει να παραμείνουμε αποφασιστικοί και ενωμένοι στο θέμα της αντιμετώπισης της τρομοκρατίας, για την υπεράσπιση της Δημοκρατίας μας".
Τη συμπαράστασή του στον Λουκά Παπαδήμο εκφράζει ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης.
Σε ανάρτησή του στο Twitter αναφέρει ότι «εχθροί μας δεν είναι μόνο οι επίδοξοι δολοφόνοι αλλά και αυτοί που σπέρνουν μόνο μίσος στην κοινωνία».
Σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ καταδικάζει την τρομοκρατική επίθεση σε βάρος του πρώην πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου και υπογραμμίζει ότι «τέτοιου είδους ενέργειες, πέραν από το προβοκατόρικο και δολοφονικό χαρακτήρα τους, υπηρετούν σκοπιμότητες και σχεδιασμούς εχθρικούς προς το λαό και τα συμφέροντά του. Ευχόμαστε επίσης, ταχεία ανάρρωση στον κ. Παπαδήμο και τους υπόλοιπους τραυματίες - συνοδούς του».
«Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες καταδικάζουμε απερίφραστα την τρομοκρατική επίθεση εναντίον του κ. Λουκά Παπαδήμου και εκφράζουμε τον αποτροπιασμό μας. Κάθε πράξη βίας είναι απαράδεκτη και απολύτως καταδικαστέα. Ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση στον πρώην πρωθυπουργό και τους δύο άνδρες της φρουράς του» δήλωσε η εκπρόσωπος του κόμματος, Μανταλένα Παπαδοπούλου.
Πώς έγινε η έκρηξη
Αστυνομικές πηγές ανέφεραν νωρίτερα ότι η έκρηξη σημειώθηκε σε παγιδευμένο φάκελο στο εσωτερικό του οχήματος όπου επέβαινε ο κ. Παπαδήμος. Ο φάκελος έφερε ως αποστολέα την Ακαδημία Αθηνών.
Φαίνεται ότι ο Λουκάς Παπαδήμος άνοιξε τον φάκελο μέσα στον οποίο υπήρχε ο παγιδευμένος εκρηκτικός μηχανισμός. Ηταν καθισμένος στο πίσω κάθισμα του αυτοκινήτου, ενώ ο αστυνομικός βρισκόταν στο μπροστινό κάθισμα. Ενδεικτικό της ισχύος της έκρηξης είναι ότι τα τζάμια του αυτοκινήτου που είναι αλεξίσφαιρα ράγισαν, άνοιξαν οι αερόσακοι και βγήκε καπνός.
Σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida χωρίς να το αντιληφθεί κανείς πέρασε ο φάκελος στην αλληλογραφία του Λουκά Παπαδήμου και τον άνοιξε εν κινήσει, μέσα στο αυτοκίνητο.
Δείτε τις φωτογραφίες από το σημείο. Διακρίνεται καθαρά, το αυτοκίνητο του Λουκά Παπαδήμου.



Ως έκτακτο γεγονός παρουσίασαν BBC και Daily Mail την έκρηξη στο αυτοκίνητο του Λουκά Παπαδήμου. Η είδηση έκανε τον γύρο του κόσμου.
Εμφανείς οι σοβαρές υλικές ζημιές στο θωρακισμένο αυτοκίνητο του Λουκά Παπαδήμου:





Πηγή:  iefimerida.gr
 25|05|2017 18:46
ΕΠΟΜΕΝΟ
« Prev Post
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ
Next Post »

Δημοσίευση Σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις 7 ημερών