ΔΗΜΟΣ ΔΕΛΦΩΝ : «Παραγωγική η συνάντηση της Δημοτικής Αρχής με το Γ.Γ. του Υπ. Εσωτερικών»





Σε μεστή και ιδιαίτερα εποικοδομητική συζήτηση εξελίχθηκε η χθεσινή επίσκεψη του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Εσωτερικών κ. Κώστα Πουλάκη στο Δημαρχείο της Άμφισσας. Στη συνάντηση το παρών έδωσαν από πλευράς Δήμου
Δελφών, πλην του Δημάρχου Θανάση Παναγιωτόπουλου, αντιδήμαρχοι, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Ηλία Θεοφάνης και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Χαρ. Παναγιωτόπουλος. Μαζί με τον κ. Πουλάκη παρέστη στην επίσκεψη ο Βουλευτής Φωκίδας Ηλίας Κωστοπαναγιώτου, ενώ τους συνόδευαν μέλη της Ν.Ε. Φωκίδας του ΣΥΡΙΖΑ.

Στο επίκεντρο της συζήτησης ήταν θέματα μεγάλης σημασίας για το Δήμο Δελφών, όπως ενδεικτικά οφείλεται να τονιστεί εκείνα της Ε.ΥΔ.Α.Π. και του Λιμενικού Ταμείου. Ζητήματα που συνάντησαν την κατανόηση του εκπροσώπου της κυβέρνησης, ο οποίος υπογράμμισε το ενδιαφέρον του υπουργείου ώστε να βρεθεί η πλέον βιώσιμη λύση σε στενή πάντα συνεργασία και συναντίληψη με τη δημοτική Αρχή. Ταυτόχρονα, σημαντική ήταν και η ανταλλαγή απόψεων του Γ.Γ. του Υπουργείου Εσωτερικών με τη δημοτική Αρχή και το Δήμαρχο Δελφών αναφορικά με το μείζον ζήτημα της θεσμικής μεταρρύθμισης για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, που βρίσκεται στο τελικό στάδιο της διαβούλευσης.

Ο Γ.Γ. ανέλυσε τους κύριους κατευθυντήριους άξονες που διέπουν τη λογική και τις προθέσεις της κυβέρνησης ως προς την "καλλικρατική" μεταρρύθμιση και, παράλληλα, εξέτασε με προσοχή τις επισημάνσεις του Δημάρχου Δελφών σε βασικά σημεία της σχεδιαζόμενης μείζονος θεσμκής παρέμβασης για το μέλλον της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
ΕΠΟΜΕΝΟ
« Prev Post
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ
Next Post »

Δημοσίευση Σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις 7 ημερών