Ιωάννης Μπούγας : Το Κτηματολόγιο Α.Ε μετά από διαγωνιστική διαδικασία έχει μισθώσει τριώροφο κτήριο απέναντι από το ΚΤΕΛ Φωκίδας.


✅️Ήδη από το Μάιο του 2022 κατά την επίσκεψη του τότε Υπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκου Πιερρακάκη στην #Αμφισσα είχα περιγράψει τα βήματα για την πλήρη ψηφιακή λειτουργία του Κτηματολογίου στη #Φωκίδα με την ψηφιοποίηση όλων των εγγράφων και βιβλίων των Υποθηκοφυλακείων και είχα τονίσει την ανάγκη εύρεσης νέου κατάλληλου και λειτουργικού κτιρίου.
✅️Υλοποιήσαμε ο,τι τότε είχαμε πει στο χρονοδιάγραμμα που είχαμε εξαγγείλει.
✅️Το Κτηματολόγιο Α.Ε μετά από διαγωνιστική διαδικασία έχει μισθώσει τριώροφο κτήριο απέναντι από το ΚΤΕΛ Φωκίδας.
✅️Στον πρώτο όροφο έχουν μεταφερθεί όλα τα βιβλία και αρχεία των Υποθηκοφυλακείων της Φωκίδας, όπου οι δικηγόροι χωρις χροβοβόρες μετακινήσεις και οι πολίτες σε ένα άνετο περιβάλλον μπορούν να κάνουν τους ελέγχους.
✅️Στον δεύτερο όροφο έχουν εγκατασταθεί τα μηχανήματα για την ψηφιακή καταχώρηση των αρχείων από τη σύσταση όλων των Υποθηκοφυλακείων με δημοσια έγγραφα και του 19ου αιώνα.
✅️Η ψηφιοποίηση που αριθμεί εκατομμύρια σελίδων θα διαρκέσει πολλούς μήνες και εργάζονται σ' αυτή ανά βάρδιες 27 νέοι συμπολίτες μας.
✅️Το ισόγειο του κτιρίου διαμορφώνεται κατάλληλα για τη γραμματεία και τους χώρους υποδοχής του Κτηματολογίου.
✅️Η Φωκίδα θα είναι από τους πρώτους νομούς στη χώρα με πλήρη και συνολική ψηφιοποίηση όλων των αρχείων των Υποθηκοφυλακείων της!
ΕΠΟΜΕΝΟ
« Prev Post
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ
Next Post »

Δημοσίευση Σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις 7 ημερών