Ιωάννης Μπούγας : Το κάστρο της Άμφισσας είναι ένα μοναδικό ιστορικό Μνημείο που αφηγείται την τρισχιλιετή ιστορία της πόλης σε ένα σημείο μοναδικού φυσικού κάλλους, που οφείλουμε να προστατεύσουμε και αναδείξουμε.


✅️Επισκέφθηκα σήμερα το Κάστρο της #Άμφισσας, η διαχείριση του οποίου περιήλθε πρόσφατα από το Δήμο Δελφών στο Υπουργείο Πολιτισμού.
✅️Το Υπουργείο δια της Εφορείας Αρχαιοτήτων Φωκίδας, έχει κατασκευάσει νέες καλαίσθητες και ασφαλείς θέσεις θεατών και αναμένεται σύντομα η εγκατάσταση της σκηνής για τη διοργάνωση πολιτιστικών εκδηλώσεων, έχει εγκαταστήσει σύγχρονο φωτισμό που αναδεικνύει το Μνημείο, ενώ το προσεχές χρονικό διάστημα θα τοποθετηθούν κάμερες ασφαλείας, χημικές τουαλέτες και θα κατασκευαστεί βοηθητικός οικίσκος.
✅️Ταυτόχρονα προχωράνε οι μελέτες για την αναστήλωση και η αρχαιολογική έρευνα για τη Βόρεια οχύρωση.
✅️Σημαντικό είναι ότι για την προστασία του Κάστρου έχει προσληφθεί φύλακας που επιτηρεί το χώρο κατά τις νυχτερινές ώρες.
✅️Ζήτησα επίσης στοιχεία για τις απαλλοτριώσεις ομόρων ακινήτων με σκοπό να επιταχυνθούν οι διαδικασίες για την αξιοποίηση του περιβάλλοντα χώρου.
✅️Το κάστρο της Άμφισσας είναι ένα μοναδικό ιστορικό Μνημείο που αφηγείται την τρισχιλιετή ιστορία της πόλης σε ένα σημείο μοναδικού φυσικού κάλλους, που οφείλουμε να προστατεύσουμε και αναδείξουμε.
✅️Ευχαριστώ θερμά την αρχαιολόγο κ. Ανθούλα Τσαρούχα και τον αρχαίοφύλακα κ. Φάνη Τσάκαλο για την ενημέρωση και βέβαια την Προϊσταμένη της ΕΑΦ κ. Νανσυ Ψάλτη για τη διαρκή συνεργασία.

 

Ιωάννης Μπούγας

ΝΕΟΤΕΡΟ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ
Next Post »

Δημοσίευση Σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις 7 ημερών