Παναγιώτης Ταγκαλής : Όταν ο λαϊκισμός και η παραπληροφόρησή περισσεύει, αλλά η αλήθεια είναι πιο ισχυρή

 

Όταν ο λαϊκισμός και η παραπληροφόρησή περισσεύει, αλλά η αλήθεια είναι πιο ισχυρή
Η παράταξη Ανανεωτική Δύναμη, του κ. Λουκά Αναγνωστόπουλου, σε χθεσινή της ανακοίνωση αναφέρεται στις παραιτήσεις των δύο μηχανικών, που πρόσφατα προσελήφθησαν στο Δήμο Δελφών, κάνοντας λόγο -και αφήνοντας τις συνήθεις αιχμές της- για λανθασμένους χειρισμούς εκ μέρους της Δημοτικής Αρχής, αναζητώντας ευθύνες.
Καταρχάς, οφείλουμε να υπενθυμίσουμε, για όσους έχουν «κοντή» μνήμη, πως η παράταξη του κ. Αναγνωστόπουλου κατά τη θητεία που διοίκησε το Δήμο Δελφών, από το 2014 έως το 2019, ΔΕ ΖΗΤΗΣΕ ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΘΕΣΗ ΜΟΝΙΜΟΥ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥ από το Υπουργείο Εσωτερικών, αγνοώντας τον ετήσιο προγραμματισμό προσλήψεων, τον οποίο οφείλει να υποβάλει ο Δήμος.
Αποτέλεσμα αυτού ήταν να ΑΠΟΛΕΣΕΙ ΔΕΚΑΔΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΟΝΙΜΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ για το Δ. Δελφών, εντείνοντας το ήδη μεγάλο ζήτημα της έλλειψης προσωπικού.
Ποιοι είναι λοιπόν οι κύριοι υπεύθυνοι για τη συγκεκριμένη σημερινή κατάσταση;
Και μιας και γίνεται λόγος περί «σφραγίδας» στη διοίκηση του Δήμου, κ. Αναγνωστόπουλε, η δική σας μπήκε κάτι περισσότερο από ανεξίτηλα στον τομέα των προσλήψεων, ΟΤΑΝ ΤΟ 2018 ΑΠΩΛΕΣΑΤΕ 17 ΜΟΝΙΜΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΧΑΝΟΝΤΑΣ ΤΙΣ ΠΡΟΣΘΕΣΜΙΕΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ !!!
Σχετικά με το ζήτημα παραιτήσεων των δύο μηχανικών, σας παραπέμπουμε καταρχάς στις επανειλημμένες παρεμβάσεις της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Μηχανικών Δημοσίων Υπαλλήλων Διπλωματούχων Ανωτάτων Σχολών, η οποία θέτει το ζήτημα των παραιτήσεων των μελών της, εξηγεί τους λόγους και παραθέτει τα πολύ υψηλά ποσοστά αυτών τα τελευταία έτη ανά την Ελλάδα.
Επίσης και σε ότι αφορά συγκεκριμένα τις δύο περιπτώσεις παραιτήσεων στο Δήμο Δελφών ενημερώνουμε ότι είχαν προσληφθεί χωρίς να υπάρχουν κριτήρια εντοπιότητας, προερχόμενοι από άλλες περιοχές οι οποίες ήταν στις προτεραιότητές τους για εργασία, έχοντας εκφράσει εξαρχής την επιθυμία να φύγουν με την πρώτη ευκαιρία, έχοντας την επιλογή του ιδιωτικού τομέα για απασχόληση, με πολύ υψηλότερες απολαβές από αυτές του δημοσίου, παράμετρος που τίθεται επιτακτικά και στις προαναφερθείσες παρεμβάσεις της Π.Ο. Ε.Μ.Δ.Υ.Δ.Α.Σ.
Η αυτοδιοίκηση, δια των συλλογικών της οργάνων, έχει επισημάνει τα ανωτέρω προβλήματα-παθογένειες στην κυβέρνηση, ενώ μάλιστα σε πρόσφατη συνέντευξή του ο νέος υπουργός Εσωτερικών κ. Θεόδωρος Λιβάνιος δήλωσε πως θα εντάξει κριτήρια εντοπιότητας στις ορεινές και νησιωτικές περιοχές, τα οποία στο Δήμο Δελφών ήδη ισχύουν από τις μεταγενέστερες των δύο παραπάνω προσλήψεων.
Καταλήγοντας, όπως κατ’ επανάληψη έχει ενημερωθεί το Δημοτικό Συμβούλιο, η σημερινή Δημοτική Αρχή υποβάλει με συνέπεια κάθε χρόνο τον προγραμματισμό προσλήψεων προς το αρμόδιο Υπουργείο.
Τί δεν γνωρίζετε ή δεν καταλαβαίνετε άραγε κ. Αναγνωστόπουλε από όλα τα παραπάνω;
Επειδή και τα γνωρίζετε αλλά και τα κατανοείτε, προφανώς άλλα είναι τα κίνητρά σας, για μία ακόμα φορά.
Ο λαϊκισμός και η παραπληροφόρησή σας περισσεύει.
13 Αυγούστου 2024
 
 

Παναγιώτης Ταγκαλής

 

 

Δημοσίευση του χρήστη Παναγιώτης

 ΣΧΟΛΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΤΟ FB ...

Sotiris Sotiropoulos
Μπορείτε να μας εξηγήσετε Δήμαρχε απλά και χωρίς ίχνος κόντρας γιατί αν και ο ένας απ τους δυο μηχανικούς έστειλε δυο φορές και μάλιστα εγγράφως την επιθυμία του να τον μεταφέρετε για προσωπικούς λόγους σε άλλη υπηρεσία εσείς αγνοήσατε και τα δυο έγγραφα ; Αν το είχατε κάνει πιστεύετε ότι θα είχε παραιτηθεί ;Ρωτησατε τους λόγους της παραίτησης των δυο παιδιών ; Τα υπόλοιπα στη λογοδοσία
  • Απάντηση
  • Τροποποιήθηκε
Anargyros Talamagas
Sotiris Sotiropoulos ΤΙ ΣΕ ΚΑΝΕΙ ΝΑ ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΟΤΙ Ο ΚΑΘΗΣ ΠΟΥ ΠΡΟΣΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ ΣΕ ΜΙΑ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΘΕΣΗ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΖΗΤΑ ΤΗΝ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΤΟΥ;;; ΟΤΑΝ ΑΠΟΔΕΧΘΗΚΑΝ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΗΞΕΡΑΝ ΠΟΥ ΠΑΝΕ. ΕΑΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΑΝΤΑΠΕΞΕΛΘΟΥΝ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΕΚΑΝΑΝ ΚΑΙ ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΑΝ. Η ΠΟΛΥ ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΚΑΙ ΠΡΟΔΕΡΜ ΒΛΑΠΤΕΙ
  • Απάντηση
Sotiris Sotiropoulos
Anargyros Talamagas Έχεις απόλυτο δίκιο σε αυτά που γράφεις και συμφωνω μαζί σου αλλά δεν ξέρεις το περιστατικό και σταματάω εδώ. Η υπόθεση έχει πάρει το δρόμο της δικαιοσύνης
  • Απάντηση
  • Τροποποιήθηκε
Anargyros Talamagas
Sotiris Sotiropoulos ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ ΤΗΝ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΚΡΙΣΗ.
  • Απάντηση
Sotiris Sotiropoulos
Anargyros Talamagas Ναι αλλά οι δυο θέσεις χάθηκαν γιατί κάποιος δεν πήρε σοβαρά το ζήτημα
  • Απάντηση
Alexandros Kyriakidis
Sotiris Sotiropoulos φαντάζομαι κανεις την ρητορική ερώτηση κ ξέρεις την απάντηση , αλλιώς θα σου πω εγώ που το έμαθα κ εγώ πλέον .
  • Απάντηση
  • Τροποποιήθηκε
Alexandros Kyriakidis
Anargyros Talamagas ξέρουμε τι έχει συμβεί , Πχι μόνο φροντίδα κ προδερμ σε νέους μηχανικούς αλλά ανοιχτό μπουλινγκ από έναν υπάλληλο που δεν τον μάζεψε ποτέ η προϊσταμένη αρχή , όποτε αστα αυτά τα κούφια πάλι .
  • Απάντηση
Anargyros Talamagas
Alexandros Kyriakidis ΕΓΩ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΤΙ ΕΧΕΙ ΣΥΜΒΕΙ. ΓΕΝΙΚΑ ΟΜΙΛΟΥΣΑ. ΟΜΩΣ ΕΑΝ Η ΥΠΟΘΕΣΗ ΕΧΕΙ ΠΑΡΕΙ ΤΗΝ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΟΔΟ Η ΜΟΝΗ ΑΡΜΟΔΙΑ ΝΑ ΑΠΟΦΑΝΘΕΙ ΕΙΝΑΙ Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ. ΟΥΤΕ ΕΣΥ, ΟΥΤΕ ΕΓΩ, ΟΥΤΕ Ο ΣΩΤΗΡΗΣ
  • Απάντηση
Alexandros Kyriakidis
Anargyros Talamagas για άλλη μια φορά σου διαφεύγει η ουσία , όλη η πόλη πια έμαθε κ οι άνθρωποι έφυγαν κ δεν επιστρέφουν , κ σε 5 χρονάκια θα δικαστεί
  • Απάντηση





  • Sotiris Sotiropoulos
    Απ ότι βλέπω μίκρυνε απότομα η ομάδα σου Δήμαρχε η είσαι πάλι σε σύγχυση . Διέγραψες άλλους τρεις ακόμη ; ( Δημητρίου -Δικαρος - Μανανας ) δεν τους βλέπω στο ποστ . Μήπως διαφωνούν με την ανάρτηση σου και τους έκρυψες ;
    • Απάντηση
    Alexandros Kyriakidis
    Άλλο λέει η ανάρτηση μας , για τους συγκεκριμένους μηχανικούς , κ άλλο όπως πάντα απαντάει κάποιος που τα γράφει . Βέβαια είναι παράδοση να φεύγουν οι μηχανικοί από τον Δήμο Δελφων , τον Αύγουστο του 2014 ο τότε Δήμαρχος Δελφων ο κ. Μανανας υπέγραψε αίτηση μετάταξης των τελευταίων μηχανικών του Δήμου Δελφων , κάποιος σίγουρα έχει κ κοντη μνήμη κ κενά μνήμης, αλλά όχι εμεις .
    • Απάντηση
    • Απάντηση

      ΕΠΟΜΕΝΟ
      « Prev Post
      ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ
      Next Post »

      Δημοσίευση Σχολίου

      Δημοφιλείς αναρτήσεις 7 ημερών