Δεύτερη παραίτηση αντιδημάρχου εξαιτίας οικονομικής «ασφυξίας»

 

Την παραίτησή του από το αξίωμα του αντιδημάρχου και από μέλος της Δημοτικής Επιτροπής υπέβαλε

ο Δημήτρης Τσεκούρας στο Δήμο Νικολάου Σκουφά. Πρόκειται για τη δεύτερη παραίτηση αντιδημάρχου μέσα στον Μάη! Είχε προηγηθεί η παραίτηση του αντιδημάρχου Στάθη Κακαριάρη που είχε την ευθύνη των καταργηθέντων νομικών προσώπων  και τις αρμοδιότητες για θέματα παιδείας και του προσωπικού καθαριότητας των σχολικών μονάδων.

Ο οικονομικός εκτροχιασμός τον οδήγησε την παραίτηση

Όπως αναφέρει στην επιστολή παραίτησης ο Δημήτρης Τσεκούρας «δεν ευθύνεται η τωρινή διοίκηση του δήμου για τον οικονομικό εκτροχιασμό και τα διαχρονικά λάθη και παραλείψει στην οργάνωση και λειτουργία του Δήμου. Σήμερα όμως το πρόβλημα πέρα από οικονομικό είναι και ηθικό.

Απαιτείται συναίνεση και συνεργασία όλου του δημοτικού συμβουλίου για την επίλυση των σοβαρών προβλημάτων η οποία αντικειμενικά δεν υπάρχει.

Η συνεργασία με τους όμορους δήμους και δημάρχους είναι απαραίτητη όπως και οι σχέσεις με την περιφέρεια, τον αντιπεριφερειάρχη και τους τοπικούς βουλευτές του νομού συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης».

Καταλήγει επισημαίνοντας ότι με το τοξικό κλίμα που έχει δημιουργηθεί δεν υπάρχει περίπτωση να λειτουργήσει ο δήμος ώστε να καταστεί υγιής και βιώσιμος.

Στις προθέσεις του είναι να παραιτηθεί και από τη θέση του δημοτικού συμβούλου κάτι που θα το οριστικοποιήσει τις επόμενες ημέρες και αφού συζητήσει με τους πολίτες.

Μεγάλη μαύρη «τρύπα» στο δήμο

Να σημειώσουμε ότι δήμος Νικολάου Σκουφά λειτουργεί χωρίς προϋπολογισμό καθώς υπάρχει τεράστια οικονομική τρύπα.

Σύμφωνα με τα οικονομικά στοιχεία του Δήμου που παρέθεσαν οι υπάλληλοι της Οικονομικής Υπηρεσίας, τον Αρπίλιο, προκύπτει ότι τα ανεξόφλητα τιμολόγια φτάνουν στα 4,5 εκατομμύρια ευρώ!

Παρά τις προσπάθειες επικοινωνίας με το υπουργείο Εσωτερικών και ακόμα και το γραφείο του Πρωθυπουργού, δεν επιτεύχθηκε λύση.

Η δημοτική αρχή εξετάζει πλέον ως μόνη λύση τον δανεισμό από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων για την εξόφληση χρεών παλαιότερων ετών, ωστόσο, όπως επισημαίνεται από αρμόδιες πηγές, αυτό δεν επαρκεί για τη σταθεροποίηση της κατάστασης.


Νίκος Κοκκινόπουλος
 https://www.aftodioikisi.gr
ΕΠΟΜΕΝΟ
« Prev Post
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ
Next Post »

Δημοσίευση Σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις 7 ημερών