Η Δημοτική Αρχή σε Αποδρομή – Χάνονται έργα εκατομμυρίων ευρώ

 


Καταιγισμός πληροφοριών το τελευταίο χρονικό διάστημα για  έργα που απεντάσσονται ή σταματούν να υλοποιούνται στον Δήμο μας, ενώ σύμφωνα με πρόσφατες «πανηγυρικές» ανακοινώσεις της δημοτικής αρχής είτε είχαν ενταχθεί σε πρόγραμμα είτε είχαν συμβασιοποιηθεί  είτε είχαν ήδη ξεκινήσει οι εργασίες τους.

 

  • Έργο «Κατασκευή εξωτερικού και εσωτερικού δικτύου ύδρευσης οικισμού Αγίου Μηνά της Κοινότητας Δεσφίνας του Δήμου Δελφών και αντικατάσταση δικτύου ύδρευσης Τ.Κ. Αγίων Πάντων του Δήμου Δελφών»,  προϋπολογισμού  1.178.804,33 ευρώ, που  χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» του Υπουργείου Εσωτερικών».

 

Σύμφωνα με «πανηγυρικό» δελτίο τύπου της δημοτικής αρχής στα τέλη Ιουλίου του 2023 το έργο ξεκίνησε απρόσκοπτα. Δεν πέρασαν παρά μόνο έξι μήνες και πληροφορούμαστε ότι η Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών (ΔΤΥ) του Δήμου μας αποφάσισε την διακοπή των εργασιών μιας και ο εργολάβος δεν μπορεί   να λάβει τα δεδουλευμένα του!  Αποτέλεσμα, έργο κόστους άνω του ενός εκατομμυρίου ευρώ και ενταγμένο σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα, το οποίο θα έδινε λύση σε πάγιες και διαρκείς ανάγκες δύο οικισμών, φαίνεται ότι «πάει περίπατο».

 

  • ‘Έργο «Ψηφιακή περιήγηση σε δύο Δημοτικά Μουσεία» του Προγράμματος Αντώνης Τρίτσης, συνολικού προϋπολογισμού 477.400,00 ευρώ, του άξονα «Παιδεία, Πολιτισμός, Τουρισμός και Αθλητισμός» και αφορούσε το Μουσείο Ελληνικής Επανάστασης Οικία Πανουργιά στην Άμφισσα και το Ναυτικό και Ιστορικό Μουσείο Γαλαξιδίου.

 

Άλλο ένα σημαντικό έργο για την ανάδειξη του τεράστιου πολιτιστικού αποθέματος της περιοχής μας και κατά συνέπεια την αύξηση της επισκεψιμότητάς της, χάνεται οριστικά για τον απλό λόγο ότι δεν δρομολογήθηκε ολοκληρωμένη τεχνική πρόταση εκ μέρους της αρμόδιας υπηρεσίας και ως εκ τούτου ουδέποτε προχώρησαν οι διαδικασίες δημοπράτησης.

 

  • Έργο «Ολοκλήρωση αποχετευτικού δικτύου Κίρρας» και έναρξη δοκιμαστικής λειτουργίας του.

 

Στις 29 Φεβρουαρίου κατά την συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου που αφορούσε την ειδική λογοδοσία της δημοτικής αρχής, η παράταξή μας με ερώτησή της, έθεσε το θέμα της ολοκλήρωσης της δοκιμαστικής λειτουργίας του αποχετευτικού Κίρρας. Η απάντηση που λάβαμε εκ μέρους του δημάρχου κ. Ταγκαλή είναι ότι το έργο θα προχωρήσει κανονικά αλλά σε κάθε περίπτωση χρειάζεται η αντικατάσταση κάποιων αντλιών που παρουσίασαν πρόβλημα. Στις 7 Μαρτίου (μόλις επτά ημέρες μετά το δημοτικό συμβούλιο) με έκπληξή μας διαπιστώνουμε ότι η ΔΤΥ δια της αρμοδίας αντιδημάρχου εκδίδει απόφαση και δίνει παράταση για το έργο έως τέλος Αυγούστου 2024, δηλαδή άλλους επτά μήνες. Στην απόφασή της όμως, επικαλείται μικροδιαρροές λόγω βλάβης βανών και δικλείδων εντός του συγκροτήματος καθώς και μη σωστής λειτουργίας μεμβρανών και αισθητήρων εντός των φρεατίων! Προφανώς εάν και γνώριζαν την πραγματικότητα προτίμησαν να αποκρύψουν την αλήθεια από τους δημοτικούς συμβούλους.

     

Μετά από τα παραπάνω  εξάγεται με ασφάλεια το συμπέρασμα ότι είτε ο δήμαρχος αγνοεί παντελώς την πραγματικότητα, είτε ότι η δημοτική αρχή σκοπίμως παραπληροφορεί το δημοτικό συμβούλιο και τους δημότες  προκειμένου να συγκαλύψει την οδυνηρή πραγματικότητα για την απένταξη και άλλων απαραίτητων έργων υποδομής για τον τόπο μας με δική της αποκλειστικά ευθύνη.  

 

 

 

Δελτίο Τύπου Ανανεωτικής Δύναμης



ΕΠΟΜΕΝΟ
« Prev Post
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ
Next Post »

Δημοσίευση Σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις 7 ημερών