Την Κυριακή, 18 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε σε μία κατάμεστη αίθουσα η παρουσίαση του βιβλίου και του animation ‘’Μελωδίες του ουράνιου τόξου’’ της Ελένης Ιντέρνου που φιλοξενήθηκε στον χώρο του Τμήματος Περιφερειακής και Οικονομικής Ανάπτυξης του Γεωπονικού Πανεπιστημίου της Άμφισσας.
Την αίθουσα τίμησαν με την παρουσία τους άνθρωποι όλων των ηλικιών αλλά και παιδιά που ήρθαν να παρακολουθήσουν την ταινία και να γνωρίσουν τους ανθρώπους πίσω από το βιβλίο. Απούσα όμως, ήταν η εκπροσώπηση της τοπικής αρχής που για μία ακόμη φορά απογοήτευσε τις προσδοκίες μας.
Παρά ταύτα, την αίθουσα τίμησαν εξίσου σημαντικοί συμπολίτες μας όπως ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Σερνικακίου, η κυρία Αμαλία Παπαιωάννου, διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Φωκίδας, και άλλοι, δίνοντας έμπρακτα τη στήριξή τους σε ένα βιβλίο που θεματική του έχει τις ορατές και μη ορατές αναπηρίες.
Για αυτό μίλησαν η συγγραφέας του και μουσικοπαιδαγωγός Ελένη Ιντέρνου, με τη διαρκή της δράση στα κοινά και πολιτιστικά της περιοχής, η διεθνώς αναγνωρισμένη και βραβευμένη εικονογράφος Βιβή Μαρκάτου, από την περιοχή που ήρθε από το Λονδίνο, όπου εργάζεται, ο κύριος Βασίλης Αβαρκιώτης, μέλος της διοικούσας επιτροπής της εστίας ‘’Άγιος Νικόλαος’’ στο Γαλαξίδι, ο κύριος Νίκος Παπανικολάου, εκδότης του βιβλίου και η ηθοποιός Γωγώ Καποπούλου.
Δεν έλειψαν και αρκετοί guest stars με ιδιαίτερη και συγκινητική παρέμβαση από τους μικρούς φίλους Νίκο και Μαρία, που με λόγο λιτό και απέριττο μίλησαν για την ανάγκη ίσης απόλαυσης αγαθών και ενσυναίσθησης για τα άτομα με αναπηρία στο κοινωνικό σύνολο.
Παρά το μικρό της ηλικίας τους, κατάφεραν να υπενθυμίσουν στο κοινό την αξία της ομαδικότητας, της αλληλοβοήθειας και συμπαράστασης.
Ο κύριος Αβαρκιώτης μιλώντας για το έργο του στη περιοχή χαιρέτισε την προσπάθεια της Ελένης Ιντέρνου να προβεί στη δημιουργία αυτού του σημαντικού εγχειρήματος που με ευαίσθητη ματιά προβάλλει το ζήτημα των αναπηριών στις ζωές μας και δημιουργεί ιδανικούς κόσμους που μέσα από την Τέχνη και τη μουσική μπορούν όλοι να συνυπάρξουν.
Τη δυσκολία του εγχειρήματος αλλά και τη σημασία αυτού υπερτόνισε η Βιβή Μαρκάτου, μιλώντας για τη μεταφορά του βιβλίου σε γραφή Μπράιγ, που περιέχεται σε αυτό και το κόστος μίας τέτοιας παραγωγής που είχε παγώσει το έργο για χρόνια.
Ο εκδότης κος Νικόλας Παπανικολάου, από τις Εκδόσεις Κομνηνός, κοινοποίησε τη χαρά του για τη δημιουργία αυτού του βιβλίου, που παρά τις δυσκολίες, έγινε πραγματικότητα.
Τέλος με έντονο κλίμα χαράς και συγκίνησης, και με προβολή κινουμένων σχεδίων αλλά και μουσικής επένδυσης από τον Μιλτιάδη Κασσάρα η εκδήλωση έκλεισε με μουσική, χαμόγελα και χρώματα.
REPORTAZ
ΧΑΡΗΣ ΜΑΡΚΑΤΟΣ
Δημοσίευση Σχολίου