Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Φωκίδας κ.Βασίλης Αυγερινός για τους Ρομά καταγγέλλει: «Δεν τήρησε ο Δήμαρχος Δελφών τα συμφωνηθέντα»

 

-Στη χθεσινή σύσκεψη ο κ.Ταγκαλής έθεσε ως επιχείρημα και δικαιολογία τις εκλογές που μεσολάβησαν για την ανάδειξη της νέας Δημοτικής Αρχής.

Τη στάση του Δημάρχου Δελφών κ.Παναγιώτη Ταγκαλή καταγγέλλει ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ.Βασίλης Αυγερινός τονίζοντας ότι δεν τήρησε τα συμφωνηθέντα από τη σύσκεψη του Ιουλίου, ενώ υποστηρίζει ότι στη χθσινή σύσκεψη προέβαλε ως επιχείρημα την προεκλογική περίοδο.

Αναλυτικά στο δελτίο τύπου του Επιμελητηρίου αναφέρονται τα κάτωθι:

Σήμερα το πρωί, Παρασκευή 20 Οκτωβρίου 2023, πραγματοποιήθηκε συνάντηση επιχειρηματιών που δραστηριοποιούνται στο ΒΙΟ.ΠΑ. Άμφισσας με τον Δήμαρχο του Δήμου Δελφών κ. Παναγιώτη Ταγκαλή, έχοντας ως αντικείμενο συζήτησης το διαχρονικό πρόβλημα των βανδαλισμών και των λεηλασιών από Ρομά, που δέχονται πληθώρα επιχειρήσεων στην πόλη της Άμφισσας κατά κύριο λόγο, αλλά και στον υπόλοιπο Δήμο Δελφών από τη συγκεκριμένη πληθυσμιακή ομάδα, όπως έχουν καταγραφεί επανειλημμένως στο βιβλίο συμβάντων της Αστυνομικής Διεύθυνσης Φωκίδας.

Παρών στη συνάντηση ήταν και ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Φωκίδας κ. Βασίλειος Αυγερινός, τόσο ως εκπρόσωπος του Επιμελητηρίου, αλλά και ο ίδιος ως παθόντας, λόγω των πολλαπλών βανδαλισμών που έχει δεχτεί και αυτός στην επιχείρηση του.

Το Επιμελητήριο Φωκίδας, με πρωτοβουλία της Διοίκησης, τον περασμένο Ιούλιο συγκάλεσε ευρεία σύσκεψη στην οποία παρευρέθησαν οι εξής: Βουλευτής Φωκίδας κ. Μπούγας Ιωάννης, Αντ/ρχης κ. Δελμούζος Γεώργιος, Δήμαρχος Δελφών κ. Ταγκαλής Παναγιώτης, Αντιδ/ρχος Δ.Δ. κ. Λουπάκος Νικόλαος, Πρόεδρος Δ.Κ Άμφισσας κ. Μερινόπουλος Παναγιώτης, ο Αστυνομικός Διευθυντής Ν.Φωκίδας κ. Τοπάλης Κωνσταντίνος, ο Αστυνομικός Υποδιευθυντής κ. Κυρίτσης Χρήστος, ο Αναπλ. Διοικητής Πυροσβεστικής Φωκίδος κ. Κολομπούρος Ιωάννης καθώς και μέλη του Δ.Σ. του Επιμελητηρίου.

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου, στη σύσκεψη αυτή, ενημέρωσε τους παρευρισκόμενους για τις ενέργειες που έχει προβεί το Επιμελητήριο καθώς και τις αναφορές που έχει καταθέσει στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Άμφισσας για το συγκεκριμένο θέμα.

Από την συζήτηση που ακολούθησε όλοι οι παρευρισκόμενοι συμφώνησαν στην πρόταση του Βουλευτή κ. Ιωάννη Μπούγα η οποία ήταν η εξής: «Κατόπιν αιτήματος του Δημάρχου Δελφών προς τον Γενικό Γραμματέα Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων (μόλις θα οριζόταν λόγω των πρόσφατων βουλευτικών εκλογών που είχαν προηγηθεί) να συγκαλέσει ευρεία σύσκεψη με την Υπουργό Πολιτισμού κ. Λίνα Μενδώνη καθώς και με τα συναρμόδια Υπουργεία για το παράνομο των καταυλισμών στην Α΄ και Β’ ζώνη Προστασίας Αρχαιολογικού χώρου Δελφών, καθώς και της γειτνίασης με τον αγωγό της ΕΥΔΑΠ (Μόρνος) που υδρεύει το λεκανοπέδιο της Αττικής, ελλοχεύοντας κινδύνους δολιοφθοράς και δημόσιας υγείας για τον πληθυσμό.

Αφού λοιπόν συμφωνήθηκε από κοινού από όλους τους παρευρισκόμενους ότι από την θεσμική του θέση ο καθένας θα υποστηρίξει τα προαναφερθέντα φτάνουμε στο σήμερα, ύστερα από 4 μήνες, που οι λεηλασίες στις επιχειρήσεις έχουν ενταθεί με απελπιστικό πλέον ρυθμό, απειλώντας την βιωσιμότητα των επιχειρήσεων τόσο στο ΒΙΟ.ΠΑ. Άμφισσας, όσο και στην ευρύτερη περιοχή και διαπιστώσαμε έκπληκτοι ότι ο Δήμαρχος Δελφών κος Ταγκαλής Παναγιώτης, δεν έχει προβεί σε καμιά ενέργεια από αυτές που συμφωνήθηκαν, παρόλο που είχε πει ότι θα τις υποστηρίξει, θέτοντας ως επιχείρημα και δικαιολογία τις εκλογές που μεσολάβησαν για την ανάδειξη της νέας Δημοτικής Αρχής.

Θέτουμε λοιπόν τα εξής: Οι Δημοτικές Αρχές έχουν συνέχεια και πρέπει να λειτουργούν προς όφελος των δημοτών ασχέτως εκλογικής διαδικασίας, χάνοντας πολύτιμο διαδικαστικό χρόνο. Ερχόμαστε σήμερα αντιμέτωποι με νέες κλοπές, λεηλασίες και βανδαλισμούς επιχειρήσεων σε ένα δύσκολο και ασταθές οικονομικό περιβάλλον μετά και από τις αλλεπάλληλες κρίσεις των τελευταίων ετών. Η επιχειρηματικότητα στην Φωκίδα είναι σε μειωμένα επίπεδα, σε σύγκριση με άλλους Νομούς και οφείλουμε να την διαφυλάξουμε και να την επεκτείνουμε. Τέλος, ας σεβαστούμε τους ανθρώπους – επιχειρηματίες που έχουν επενδύσει στον τόπο μας προσφέροντας με τον κύκλο εργασιών τους στην ελληνική οικονομία και στην απασχόληση με θέσεις εργασίας.

 

 orafok.gr

ΕΠΟΜΕΝΟ
« Prev Post
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ
Next Post »

Δημοσίευση Σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις 7 ημερών