Αργύρης Δεδούσης: “Κύριε Δήμαρχε, αυτή είναι η τρισάθλια είσοδος της πόλης μας”


Κύριε Δήμαρχε
Αυτή είναι η τρισάθλια είσοδος της πόλης μας.
Της πρωτεύουσας του Δήμου Δελφών.
Της Ιστορικής Άμφισσας.


Είναι η είσοδος που δεν κατέγραψε το διαφημιστικό σας drone για να το συμπεριλάβετε στο προεκλογικό σας σποτάκι.
Επί δίμηνο, και εν μέσω θέρους, η συγκεκριμένη είσοδος στην οδό Γιδογιάννου πλησίον του κυκλικού κόμβου, αποτελεί εστία ταλαιπωρίας και μόλυνσης για τους πολίτες και τους επισκέπτες της πόλης.
Η ανάδοχος εταιρεία που του έργου όδευσης των αγωγών φυσικού αερίου, κατά την εκσκαφή έσπασε αγωγό ύδρευσης όπως φαίνεται στη φωτογραφία. Τα αναβλύζοντα ύδατα – εδώ και δύο μήνες – έχουν σχηματίσει μία λίμνη με οτιδήποτε ρυπαρό μπορεί να συγκεντρωθεί.
Ο δε δρόμος παραμένει μονοδρομημένος, αλλά και σκαμμένος κατά μήκος και εγκάρσια. Σκόνη, πέτρες, μπάζα, σκουπίδια και χαντάκια συνθέτουν το αποκρουστικό σκηνικό.
Είναι εικόνα πρωτεύουσας νομού αυτή;
Είναι συνθήκες διαβίωσης των μονίμων κατοίκων, αλλά και των επισκεπτών και των διερχόμενων πολιτών;
Αποτελεί ή όχι εστία μικροβίων το σημείο, αφού ο αγωγός που είναι σπασμένος θα δεχτεί τα συγκεντρωθέντα λύματα τα οποία θα καταλήξουν στις βρύσες των πολιτών.
Ποιος πληρώνει την απώλεια του νερού επί δίμηνο;
Προφανώς οι πολίτες.
Η ΔΕΥΑ έχει τοποθετήσει ηλεκτρονικούς μετρητές στα σπίτια των καταναλωτών για να πληρώνουν και το τελευταίο γραμμάριο νερού. Εδώ έχετε βάλει ηλεκτρονικό μετρητή για να καταγράψετε τα κυβικά νερού που χάνονται επί δίμηνο;
Γνωρίζω τις απαντήσεις σας. Ότι ο δρόμος ανήκει στην περιφέρεια, ότι τη ζημιά την προξένησε η εταιρεία, ότι εσείς δεν ευθύνεστε κλπ κλπ.
Κύριε Δήμαρχε.
Η Δημοτική Αρχή που σέβεται τους πολίτες αλλά και τον εαυτό της πρωτίστως αποκαθιστά τη βλάβη στο δίκτυο ύδρευσης με δικά της έξοδα.
Δευτερευόντως δίνει στην εταιρεία συγκεκριμένο χρόνο για να παραδώσει τον δρόμο στην κυκλοφορία και επιβάλλει το ανάλογο διοικητικό πρόστιμο, τόσο για την επισκευή του δικτύου ύδρευσης, όσο και για την καθυστέρηση παράδοσης του δρόμου στην κυκλοφορία.
Παρόμοια περιστατικά είχαμε πριν από λίγους μήνες στη Λεωφόρο Σαλώνων όπου οι πολίτες αντιμετωπίζονταν ως αιγοπρόβατα και η εταιρεία ως δύναμη κατοχής. Πλήθος διαμαρτυριών και καταγγελιών και τότε.
Προφανώς κάποιοι πιστεύουν ότι συνηθίσαμε.
Κύριε Δήμαρχε, η εταιρεία έχει μία σύμβαση έργου, στην οποία συμφωνούνται τα αυτονόητα.
α) Σεβασμός στο περιβάλλον και β) σεβασμός στους πολίτες.

Κύριε Δήμαρχε,
ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΠΟΛΗ
ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΠΟΛΗ
ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΠΟΛΗ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΓΥΡΙΣΟΥΝ ΣΤΗ ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ ΠΟΛΗ.

ΔΕΔΟΥΣΗΣ ΑΡΓΥΡΗΣ
ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ
ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ
ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ
ΑΜΦΙΣΣΑΣ
ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ ΔΗΜΟΥ ΔΕΛΦΩΝ
ΛΟΥΚΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ

 

 orafok.gr

ΕΠΟΜΕΝΟ
« Prev Post
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ
Next Post »

Δημοσίευση Σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις 7 ημερών