«ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΑΤΑΘΛΙΠΤΙΚΟΥ ΑΓΩΓΟΥ ΛΥΜΑΤΩΝ ΙΤΕΑΣ» ΈΡΓΟ ΜΕ ΣΟΒΑΡΕΣ ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ

 


Ένα μεγάλο έργο για το οποίο μερίμνησε η κεντρική κυβέρνηση (ταμείο Ανάκαμψης - ποσό 1.054.000 ευρώ), κατόπιν ΑΠΑΙΤΗΣΗΣ των κατοίκων και των δημοτών και όχι κατόπιν ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΑΠΑΙΤΗΣΕΩΝ, όπως λανθασμένα αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση της ΔΕΥΑ.
Λαμβάνοντας πάντα υπόψη τα στοιχεία της ΜΕΛΕΤΗΣ, οφείλουμε να επισημάνουμε τα εξής σημεία προς αποφυγή μελλοντικών προβλημάτων, σε ένα τέτοιο έργο ΑΝΑΝΕΩΣΗΣ και όχι ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ της υποδομής του αποχετευτικού δικτύου της πόλης της Ιτέας:
- Σημείο 1: Διαπιστώνεται από τη μελέτη ότι το βασικό πρόβλημα που ταλανίζει χρόνια την πόλη της Ιτέας, ΔΕΝ ΕΠΙΛΥΕΤΑΙ ουσιαστικά. Ο αγωγός ακολουθεί την ίδια προβληματική πορεία με αποτέλεσμα σε λίγα χρόνια να εκδηλωθεί εκ νέου ζήτημα στο αντλιοστάσιο πλησίον του ξενοδοχείου «Ναυσικά», με ότι αυτό συνεπάγεται. (δυσάρεστη οσμή στο κέντρο της πόλης, μόλυνση της θάλασσας έμπροσθεν του καταστήματος Boji).
- Σημείο 2: Στη δυτική πλευρά της πόλης, υπό δημοπράτηση είναι το έργο κατασκευής του δυτικού κόμβου της Ιτέας από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας. Το έργο προβλέπει την κατασκευή κυκλικού κόμβου και την αλλαγή της υπάρχουσας χάραξης. Παρατηρώντας τη χάραξη του αγωγού, είναι εις γνώσιν μας ότι ΔΕΝ ΈΧΕΤΕ ΛΆΒΕΙ ΑΔΕΙΑ από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος για τη διέλευσή του, εφόσον αυτός διέρχεται δίπλα από τον Εθνικό δρόμο και σε απαλλοτριωμένο χώρο της οδού, καθώς και διαγώνια από τον μελλοντικό κόμβο της Δυτικής εισόδου - εξόδου Ιτέας. Τα σχετικά στοιχεία έχουν συλλεχθεί από το Λιμενικό Ταμείο Ν. Φωκίδας, το οποίο μελετά δραστηριότητα σε παρακείμενη περιοχή.
Με καθαρά γόνιμη αντιπολιτευτική διάθεση, σας καλούμε να διορθώσετε τα δύο αυτά σημαντικά προβλήματα, προκειμένου:
1ον να μην υπάρξουν σημαντικές καθυστερήσεις, λόγω έλλειψης αδειοδοτήσεων και
2ον να επιλυθεί οριστικά το ζήτημα των αποβλήτων στην παραθαλάσσια πόλη της Ιτέας και όχι προσωρινά για λόγους προεκλογικών εντυπώσεων.
Κύριοι της δημοτικής διοίκησης μην παρασύρεστε από τη στενότητα του χρόνου ούτε από την πίεση της εκλογικής αναμέτρησης. Προέχει ο σωστός σχεδιασμός προκειμένου η Ιτέα,
η Δ. Ε. Ιτέας και ο Δήμος Δελφών να μπορέσουν να ανακάμψουν. Διορθώστε τα κακώς κείμενα άμεσα, πριν είναι πολύ αργά.
 
 
 

Ο χρήστης Loukas Anagnostopoulos είναι με το χρήστη Θεόδωρος Πλουμάκης και
18 ακόμη
στην πόλη Ιτέα Φωκίδας.

ΕΠΟΜΕΝΟ
« Prev Post
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ
Next Post »

Δημοσίευση Σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις 7 ημερών