Υγειονομικό σκάνδαλο στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Ιτεας! Άμεσος κίνδυνος για τους 300+ μαθητές και τους καθηγητές.

‼Υγειονομικό σκάνδαλο στο 🏫 1ο Δημοτικό Σχολείο Ιτεας! Άμεσος κίνδυνος για τους 300+ μαθητές και τους καθηγητές.
❌ Επιβεβαιωμένο έως και από εργαστηριακό έλεγχο είναι το γεγονός πως πλακάκια στο δάπεδο του σχολείου περιέχουν Αμίαντο.‼️‼️ Για χρόνια διαμαρτύρεται ο Σύλλογος Γονέων για το πρόβλημα. Νωρίτερα μέσα στη χρονιά αποφάσισε τελικά ο δήμος να αφαιρεθούν τα πλακάκια. Ωστόσο εδώ και 7 μήνες δεν είχε γίνει τίποτα μέχρι που ο δήμος έστειλε συνεργείο για να αφαιρέσει τα πλακάκια, τελευταία στιγμή πριν ανοίξουν τα σχολεία, ενώ είχε όλο το καλοκαίρι μπροστά του.
⛔Αξίζει να σημειωθεί, πως η αφαίρεση Αμιάντου απαιτεί ειδικό εξοπλισμό και εξειδικευμένα συνεργεία! Οι εργάτες πρέπει να προστατεύονται από ολόσωμες στολές, γάντια και μάσκες. Το συνεργείο όμως που στάλθηκε στο σχολείο πήγε "γυμνό" και χωρίς να έχει την απαραίτητη εξειδίκευση, αντιμετώπισε την αφαίρεση του δαπέδου ως απλή οικοδομική εργασία.
☠️ Εν τέλη από τις εργασίες του συνεργείο σηκώθηκε σκόνη Αμιάντου η οποία έχει διασπαρεί σε όλους τους χώρους εντός και εκτός του σχολείου, καθώς και στην ευρύτερη περιοχή όπου βρίσκεται το σχολείο. Ο Αμίαντος βρίσκεται πλέον παντού.
❌Κλειστό παραμένει ακόμα το 1ο Δημοτικό Ιτέας, με τα παιδιά 300+ να κάθονται στα σπίτια τους. Ωστόσο πλέον μετά την αποτυχημένη αφαίρεση, ο αμίαντος είναι ακόμα πιο επικίνδυνος αφού τα πλακάκια έχουν φθαρεί από τις εργασίες. Παρόλα αυτά ο δήμος 🤡 αυτή τη στιγμή έχει αποφασίσει το άνοιγμα του σχολείου στις 25 Σεπτέμβρη, αφού γίνει ένας πρόχειρος καθαρισμός και χωρίς να αφαιρεθούν πλήρως τα πλακάκια!
Οι γονείς αρνούνται να στείλουν, και με το δίκιο τους, τα παιδιά τους στο σχολείο του "θανάτου", το οποίο αυτή τη στιγμή είναι γεμάτο αμίαντο και άκρος μολυσματικό.
✅Να βρεθεί άμεσα λύση ώστε να ξεκινήσει η σχολική χρονιά για τα παιδιά της Ιτέας!
✅Να επιληφθεί άμεσα το κράτος του προβλήματος και η αφαίρεση του Αμιάντου από το σχολείο να γίνει με όλα τα προβλεπόμενα μέτρα!
✅Να γίνει πλήρης έλεγχος στην ευρύτερη γειτονιά γύρο από το σχολείο και στην πόλη της Ιτέας για μόλυνση από Αμίαντο!
Σημείωση: Το 1ο δημοτικό Ιτέας παλαιοτέρα χωριζόταν σε 1ο και 2ο, ωστόσο αυτά πλέον έχουν συγχωνευθεί
 
 

Μένουμε Ενεργοί - υγεία, συλλογικότητα, αλληλεγγύη

 

ΣΧΟΛΙΟ ....

 Η διοίκηση του δήμου Δελφών για άλλη μια φορά επιδεικνύει 1) την ανικανότητα της να αντικαταστήσει τα πλακάκια έχοντας περιθώριο 3 μηνών απτό κλείσιμο του σχολείου μέχρι το άνοιγμα του στερώντας έτσι από τά παιδάκια τη φυσική τους παρουσία στο χώρο γνώσης και κοινωνικοποίησης 2) την επικινδυνότητα της ως προς τη δημόσια υγεία μη παίρνοντας τα κατάλληλα μέτρα για την αφαίρεση πλακιδίων αμιάντου και 3) την έλλειψη υπευθυνότητας ρίχνοντας την ευθύνη αλλού.

ΕΠΟΜΕΝΟ
« Prev Post
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ
Next Post »

Δημοσίευση Σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις 7 ημερών