Αφροδίτη Παπαθανάση : Η νυν δημοτική αρχή, ενάντια στις προσδοκίες και το αίτημα δεκάδων πολιτών, μετέτρεψε το παλιό νοσοκομείο σε γραφεία ...

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgkuJMiOGRMm1IOQFTaYC0U_3D0n2KsML0-t-ApohuyLT1N7-fDRVeVL3N_8G5XFhYsYRaPFH0cT4rgFgP3cv9CRCZ76KkSuFn4g4bqpA08JEjpJxeIxBGKoKd9yF1OVrWsRqj_EKDoYFA/s640/P3240310.JPG

Δεκαετίες χάνονται και βαριά πολιτισμική παρακαταθήκη της πόλης της Άμφισσας, παραμένει στο συρτάρι...
Τα ανθιβολα Παπαλουκά χωρίς το απαραίτητο και ΙΚΑΝΟ σε όρους χώρου, συνθηκών, σημείο διαρκούς έκθεσης και μελέτης.
Η νυν δημοτική αρχή, ενάντια στις προσδοκίες και το αίτημα δεκάδων πολιτών, μετέτρεψε το παλιό νοσοκομείο σε γραφεία - γιατί η Αμφισσα και ο Δήμος είναι λίγο μικρότερος του Λονδίνου κ δεν βρήκε χώρο σε Αμφισσα ή Ιτέα να στεγάσει γραφεία ενός ακόμη αντιδήμαρχου... θέμα για ανέκδοτο στην πόλη.
Καλούμε κάθε δημοτική παράταξη και αυτήν της σημερινής πλειοψηφίας, να δεσμευθεί προεκλογικά κ να αποδώσει/ αποδώσουν, ως πρέπει, το χώρο του παλιού νοσοκομείου, για τη δημιουργία ενός κέντρου τέχνης, ενός κέντρου, όπου το εργο Παπαλουκά δεν "διασπάται σε μικρά δωμάτια" αλλά βρίσκει τις απαιτούμενες για την αξία του εγκαταστάσεις για μόνιμη έκθεση και διοργάνωση μελετών και εκδηλώσεων.
Αν αυτό, αυτή η διαρκής παραμελήση του έργου Παπαλουκά είχε συμβεί σε άλλη περιοχή, θα μας είχαν πάρει με τις πέτρες που λέει ο κόσμος... εδώ αφωνία, αδιαφορία...
Και η πινακοθήκη λείπει με τη συλλογή που ανήκει στο Δήμο και η προστασία παρακαταθηκης ζωγράφων από τον τόπο αυτό και η αντίληψη πως οι πόλεις, κοινωνίες και ανάπτυξη χρειαζονται την προστασία και ανάδειξη της πολιτιστικής και πολιτισμικής κληρονομιάς.
Δεν ξεκουνηθηκε ουδείς εδώ κ χρόνια να δει θέματα προστασίας Χαρμαινας, ενώ εκατοντάδες ανάλογα οικιστικά κ παραδοσιακά περιβαλλοντες χώροι ανά την Ευρώπη έχουν διασωθεί με κοινοτική χρηματοδότηση.
Οι Δήμοι δεν είναι χωράφι ή σημεία για ρουσφέτι κανενός. Ούτε πολιτιστικοί σύλλογοι. Ούτε εκλέγουν με ψηφοδέλτια διακινούμενα απο εκκλησίες- μεγάλη απρέπεια και αυτή.
Δείτε άπαντες και να δούμε και εμείς, εσείς Υποψήφιοι, εμείς Δημότες , το ρόλο του καθενός μας έναντι του κοινωνικού συμφέροντος.
Αν τελικά η Χ ή Ψ δημοτική παράταξη δεν ενδιαφέρεται για την τύχη εδώ στη πόλη για ανθιβολα Παπαλουκά είναι περισσότερο τίμιο να προτείνει να πάνε στην Εθνική Πινακοθήκη.
Διαφορετικά, αν Χ κ Ψ παράταξη όντως ενδιαφέρονται περιμένουμε τη ΣΑΦΗ δέσμευση για μόνιμη έκθεση στο παλιό νοσοκομείο.
ΥΓ. Ειλικρινά δε δεν κατανοώ την απουσία λόγου και παρέμβασης του Υπ Πολιτισμού στο θέμα αυτό.
 
ΕΠΟΜΕΝΟ
« Prev Post
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ
Next Post »

Δημοσίευση Σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις 7 ημερών