Σειρά εκδηλώσεων θα πραγματοποιήσει στη Θεσσαλονίκη το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα

https://www.ertnews.gr/wp-content/uploads/2023/03/ep_logo-768x512.jpgΣειρά εκδηλώσεων θα πραγματοποιήσε, από 1 έως 3 Απριλίου, στη Θεσσαλονίκη, το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα.

Συγκεκριμένα, το Σάββατο, 1η Απριλίου, πραγματοποιήσε στην Αμερικανική Γεωργική Σχολή, ολοήμερη διεθνική συνάντηση των Σχολείων Πρέσβεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Στο συνέδριο θα συμμετέχουν σχολεία από την Ελλάδα, τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία, ενώ θα παραστεί και ο Διευθυντής των Γραφείων Συνδέσμου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου σε ΕΕ, Ηνωμένο Βασίλειο και ΗΠΑ, Stephen Clark και άλλα στελέχη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου από Βρυξέλλες, Αθήνα και τις συμμετέχουσες χώρες. Είναι η πρώτη φορά που μια τέτοια διοργάνωση πραγματοποιείται στην Ελλάδα.

Τη Δευτέρα, 3 Απριλίου, και ώρα 11πμ – 1μμ, θα πραγματοποιηθεί εργαστήριο/σεμινάριο για δημοσιογράφους με αντικείμενο «Θέματα και εργαλεία του Ευρωπαϊκού ρεπορτάζ: Πώς μπορώ να ενημερώσω τους πολίτες του τόπου μου». Το εργαστήριο θα λάβει χώρα στο φουαγιέ του EUROPE DIRECT Θεσσαλονίκη- ΚΕΔΗΘ.

Θα μιλήσουν ο Διευθυντής των Γραφείων Συνδέσμου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου σε ΕΕ, Ηνωμένο Βασίλειο και ΗΠΑ, Stephen Clark, ο Επικεφαλής του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα, Κωνσταντίνος Τσουτσοπλίδης, ο Καθηγητής του Τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του ΑΠΘ, Χρήστος Φραγκονικολόπουλος, η Κατερίνα Ομουρίδου από το EUROPE DIRECT Θεσσαλονίκης- ΚΕΔΗΘ και η Υπεύθυνη τύπου του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα, Άννα Ευσταθίου.

Το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα στα εγκαίνια εικαστικής εγκατάστασης για τη Simone Veil

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας στις 6μμ θα λάβουν χώρα τα εγκαίνια της εικαστικής εγκατάστασης για τη Simone Veil στο Μουσείο Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης. Στο πλαίσιο των παράλληλων δράσεων του 23ου Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου Ελλάδος, με αφορμή την πρεμιέρα της ταινίας “Simone : το Ταξίδι του Αιώνα ” και την επέτειο των 80 χρόνων από τον μαζικό εκτοπισμό των Ελλήνων Εβραίων προς τα στρατόπεδα εξόντωσης , το Γραφείο του ΕΚ συνεργάζεται με το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος, ώστε να αναδείξουν την πολύωρη μαρτυρία της Simone Veil για τη δική της εμπειρία στο Άουσβιτς. Η Veil ήταν η πρώτη πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, υπερασπίστρια της ιδέας της ενωμένης Ευρώπης, καθώς και των δικαιωμάτων της γυναίκας στην Γαλλία και ευρύτερα. Η συνέντευξη δόθηκε στη δημοσιότητα το φθινόπωρο του 2022, και παρουσιάζεται για πρώτη φορά με ελληνικούς υπότιτλους, με την υποστήριξη του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα.

Την εκδήλωση θα χαιρετίσουν ο Σύμβουλος Συνεργασίας και Μορφωτικής δράσης της Γαλλικής Πρεσβείας Nicolas Eybalin, ο Διευθυντής των Γραφείων Συνδέσμου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην ΕΕ, Ηνωμένο Βασίλειο και ΗΠΑ, Stephen Clark, η σκηνοθέτιδα Γιολάντα Μακροπούλου και εκπρόσωποι του Δήμου Θεσσαλονίκης, της Ισραηλιτικής Κοινότητας Θεσσαλονίκης και του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.


 ertnews.gr

Μαρία Καλτσίδη
ΕΠΟΜΕΝΟ
« Prev Post
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ
Next Post »

Δημοσίευση Σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις 7 ημερών