ΔΑΣΙΚΟ ΧΩΡΙΟ «ΚΑΨΙΤΣΑΣ»……«και δαρμένοι και…….… ζημιωμένοι»;;!!

 

ΔΑΣΙΚΟ ΧΩΡΙΟ «ΚΑΨΙΤΣΑΣ»……«και δαρμένοι και…….… ζημιωμένοι»;;!! Αυτή τη «τεράστια επιτυχία» τους (!!) μόνο τις «Απόκριες» θα μπορούσαν να την ανακοινώσουν και μάλιστα……… «από κοινού»!! Η «εξουσία» (συνολικά) του τόπου αρχίζει να μας….. «αρέσει»!! Τελικά, έχει και……κέφια!! ……και χιούμορ!!
Για την ιστορία, το ΔΑΣΙΚΟ ΧΩΡΙΟ «ΚΑΨΙΤΣΑΣ» ΓΚΙΩΝΑΣ (Αύγουστος 1998/ΠΑΣΟΚ/Δημ. Θάνος- Στέφανος Τζουμάκας), είναι το ένα από τα δύο ΔΑΣΙΚΑ ΧΩΡΙΑ της Φωκίδας, που εγκρίθηκαν για τον (τότε) Δήμο Άμφισσας, μαζί με το «Δασικό Χωριό Αργοστήλιας Δροσοχωρίου» (Μάιος 2003/ΠΑΣΟΚ /Δημ.Θάνος - Φώτης Χατζημιχάλης). Το δεύτερο το «πάγωσε» και το «εξαφάνισε» η κυβέρνηση της Ν.Δ. το 2005, επί θητείας του ιδίου (τότε και τώρα) βουλευτή της(!!;;),λόγω (όπως «αιτιολόγησαν» ….) διαμαρτυριών «για εύνοια της Άμφισσας» από τον (τότε) Δήμο Βαρδουσίων και παρά την ομόθυμη αποδοχή του έργου από το Δήμο Άμφισσας(Ν.Φουσέκης) & από το Συνεταιρισμό (Δημ.Σανιδάς) και τη Κοινότητα Δροσοχωρίου (Κ. Κωστέλλος)!! Στο Δήμο Βαρδουσίων (ή σε άλλον «Καποδιστριακό» Δήμο της Φωκίδας) ούτε ενέκριναν ,ούτε φυσικά έγινε κανένα «Δασικό Χωριό»!!.
Το Δασικό Χωριό «Καψίτσας», πέραν των άλλων:
Στοίχησε κάποιες εκατοντάδες εκατομμύρια δραχμές ή μερικές εκατοντάδες χιλιάδες ΕΥΡΩ. Μισθώθηκε πολλές φορές και εγκαταλείφθηκε οριστικά το 2017 αφού αποζημιώθηκε μάλιστα και ο «καταγγέλλων» ενοικιαστής του!! Ήταν και η τελευταία χρονιά που συμμετείχε (πέραν των άλλων) δυναμικά στο προγραμματισμό των εκδηλώσεων – δρώμενων για τις «Απόκριες»!! Η τελευταία παραχώρησή του από το Υπουργείο προς το Δήμο είχε λήξει από 22-04-2019 και το «ανακάλυψαν» (το πήραν «μυρουδιά») λεηλατημένο και βανδαλισμένο το 2022!! Όλα αυτά τα χρόνια ήταν εγκαταλελειμμένο, αφύλακτο και εύκολη «λεία» για τους αρχαιοκάπηλους, τους κυνηγούς «θησαυρών» (σύμφωνα με σχετικά δημοσιεύματα)!! ΤΩΡΑ (προεκλογικά….) ανακοινώθηκε, με «επινίκιους» τίτλους (και παρουσιάσθηκε ως «κατόρθωμα»….) η «εκ νέου παραχώρησή» του, με ΕΤΗΣΙΟ ΜΙΣΘΩΜΑ μάλιστα από το Δήμο στο Δασαρχείο (για πρώτη φορά από την κατασκευή του) και με ειδική «ρήτρα» ανακατασκευής-επιδιόρθωσής του (πάλι για πρώτη φορά από το Δήμο)!!
ΠΕΡΑΝ ΤΟΥ ΚΛΑΥΣΙΓΕΛΟΥ ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΣ, ΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΤΙΘΕΝΤΑΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΜΕΙΛΙΓΚΤΑ:
• Το ΔΑΣΙΚΟ ΧΩΡΙΟ «Καψίτσας Προσηλίου / Δήμου Δελφών» το «ξέχασαν» ή δεν το «ξέχασαν και το άφησαν έρμαιο των στοιχείων της φύσης και των κάθε λογής (και «φυλής») βανδάλων και………. «πλιατσικολόγων»!!
• Το ακριβοπληρωμένο ΔΑΣΙΚΟ ΧΩΡΙΟ έχει ουσιαστικά παραδοθεί (το 2017) από τον τελευταίο «ενοικιαστή» στο Δήμο Δελφών, ναι ή όχι;;!!
• Τι έκανε και τι μέτρα πήρε ο Δήμος μας από τότε;;!!
• Ξεχνούν ότι αποζημίωσαν –«πλήρωσαν» κιόλας (μετά από εξωδικαστικό συμβιβασμό….) τον τελευταίο μισθωτή με το ποσό των 49.823,70 ΕΥΡΩ , για να το παραδώσει::!!
• Ποιοι ευθύνονται που, αντί να εισπράττει, ο Δήμος πληρώνει;;!!
• Αγνοούν ότι το 2017 (πέραν των άλλων) το επίσημο κράτος (Αποκεντρωμένη/Δασαρχείο) πλήρωσε (εκτελώντας δικαστική απόφαση) «για διάφορες οφειλές» 110.000 ΕΥΡΩ;;!!
Γιατί πλήρωσε και ποιοι ευθύνονται;;!!
• Πόσα πρέπει να πληρώσουμε ακόμα (σύμφωνα με την Τεχνική Έκθεση της παραχώρησης) για να λειτουργήσει κανονικά και απρόσκοπτα;;!!
• Θα αποκατασταθούν οριστικά οι βασικές «αδυναμίες» του (π.χ. Νερό-Δίκτυο Ύδρευσης,…. ) ή θα «διατηρούνται» για να τις επικαλεστεί ο οιοσδήποτε «μισθωτής» και στο τέλος να «αποζημιώνεται»;;!!
• Είναι ικανός ο Δήμος να το διαχειριστεί ή θα συνεχιστεί ο φαύλος κύκλος των καταστροφών, των αποζημιώσεων και της εγκατάλειψης;;!!
• Γιατί για πρώτη φορά (από την παραχώρησή του) ο Δήμος θα πληρώνει ετήσιο μίσθωμα (που ΘΑ καθοριστεί μάλιστα μετά την επισκευή του από το Δήμο….;;!!) για το Δασικό χωριό στο Δασαρχείο, ενώ όλα αυτά τα χρόνια (και από όλες τις κυβερνήσεις) είχε τη «χρήση» του ΔΩΡΕΑΝ και «άνευ ανταλλάγματος»;;!!
• Γιατί δεν αναλαμβάνει το αρμόδιο Υπουργείο (που έχει και την «κυριότητα») την ανακατασκευή του, όπως γινόταν (από όλες τις κυβερνήσεις) μέχρι σήμερα;;!!
• Θα επισκευάζουμε, θα πληρώνουμε ενοίκιο και θα αποζημιώνουμε και τους «ενοικιαστές»;;!!
• Μήπως τελικά ο Δήμος (λόγω αποδεδειγμένης αδυναμίας να το προφυλάξει και εγνωσμένης ανικανότητας να το διαχειριστεί) πρέπει να το «αφήσει» και τη «χρήση»-συντήρηση-εκμετάλλευσή του να την αναλάβει το αρμόδιο Υπουργείο ή άλλος φορέας(ΝΠΔΔ ή ΝΠΙΔ όπως προβλέπεται) προς όφελος των δημοτών αλλά και ευρύτερα της περιοχής;;!!
Θα είμαστε, όπως λέει ο θυμόσοφος λαός, «και δαρμένοι και…… ζημιωμένοι»;;!!
«ΚΑΛΕΣ ΑΠΟΚΡΙΕΣ!! («Παγώνουμε» για λίγο τη γραφή μας «δίνοντας χώρο» στα «αποκριάτικα» που έρχονται, αναμένοντας φυσικά τη παρέλαση και τη «καύση» του «βασιλιά καρνάβαλου» και των άλλων…… «μασκαράδων»!!)
 
ΕΠΟΜΕΝΟ
« Prev Post
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ
Next Post »

Δημοσίευση Σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις 7 ημερών