Μουσείο Ελιάς ????????

 https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/9/9b/Oil_Mill_from_Dragano_Lefkada.jpg/1200px-Oil_Mill_from_Dragano_Lefkada.jpg

Μουσείο Ελιάς


Post 19 Σεπτεμβρίου 2014

Τελευταία Ενημέρωση στις 19 Σεπτεμβρίου 2014


Πριν λίγες μέρες σας έγραφα στον "Τόπο Ελιας", για την αγορά των εξαρτημάτων ενός "παραδοσιακού" ελαιοτριβείου από τον τότε, Δήμο Άμφισσας!

 

Η αγορά κόστισε 30000 ευρώ! Δεν είμαι σε θέση να κρίνω αν είναι ακριβή ή φθηνή, αφού δε γνωρίζω τι ακριβώς αγοράστηκε, με τι κριτήρια και ποιες προϋποθέσεις! Μάλιστα οι πληροφορίες λένε ότι το ποσό ήταν σχεδόν δωρεά από την S&B Βιομηχανικά Ορυκτά!

Μπράβο, αν είναι έτσι!

Ερευνητέο αυτό από άλλους πιο αρμόδιους από εμένα! Ο σκοπός, πάντως, ήταν καλός! Επρόκειτο να δημιουργηθεί ένα Μουσείο ελιάς! Αναζήτησα την τύχη των εξαρτημάτων αυτών και τα εντόπισα μέσα σε μια αποθήκη ιδιοκτησίας της S&B στον Ελαιώνα (Τοπόλια) στη διασταύρωση προς Δροσοχώρι.

Από τα εντελώς σπασμένα τζάμια της αποθήκης, φαίνονται κάποια από τα εξαρτήματα, όπως προκύπτει από τις δύο πρώτες φωτογραφίες! Από την πίσω πλευρά προκύπτει ότι η αποθήκη έχει ... συληθεί, για να χρησιμοποιήσουμε επίκαιρη ορολογία, λόγω του τάφου της Αμφίπολης! Στα δεξιά της τρίτης φωτογραφίας φαίνεται μια τρύπα η οποία οδηγεί στα ... ενδότερα! Φυσικά και δεν ακολούθησα την τρύπα, αλλά κάποιοι άλλοι, μπορεί να μην ήταν τόσο νομοταγείς πολίτες και να μπήκαν!

Δε γνωρίζω αν υπάρχει πρακτικό με το τι αγοράστηκε με τις 30000 ευρώ αλλά νομίζω ότι είναι απαραίτητο να γίνει μια απογραφή για να διαπιστωθεί τι υπάρχει σήμερα!

Ακόμα και αν η αγορά προέρχεται από δωρεά, από τη στιγμή που γίνεται κρατική περιουσία, έπρεπε να απολαμβάνει αντίστοιχης φροντίδας!

Θα υπάρξουν εξελίξεις για τις οποίες θα ενημερωθείτε!

Βαγγέλης Παπούλιας

ΕΠΟΜΕΝΟ
« Prev Post
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ
Next Post »

Δημοσίευση Σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις 7 ημερών