Παναγιώτης Ταγκαλής : Υπεγράφη η σύμβαση για την εκπόνηση της μελέτης ,Ολοκληρωμένη διαχείριση αστικών λυμάτων Γαλαξιδίου

 

Υπεγράφη η σύμβαση για τη μελέτη που θα οδηγήσει σε ένα σημαντικό έργο στο Γαλαξίδι
Σ. Σωτηρόπουλος: «Δρομολογούμε οριστική λύση στη διαχείριση των αστικών λυμάτων της περιοχής»
Υπεγράφη η σύμβαση για την εκπόνηση της μελέτης η οποία και θα οδηγήσει στην πραγματοποίηση ενός σημαντικού έργου για την περιοχή του Γαλαξιδίου, που αφορά στην ολοκληρωμένη διαχείριση των αστικών λυμάτων.
Πιο συγκεκριμένα, η σύμβαση έχει τίτλο «Σύνταξη μελετών ωρίμανσης για την Πράξη με τίτλο: Ολοκληρωμένη διαχείριση αστικών λυμάτων Δήμου Δελφών. Επικαιροποίηση-Τροποποίηση της οριστικής μελέτης και τευχών δημοπράτησης του έργου «Ολοκλήρωση εσωτερικού δικτύου συλλογής ακαθάρτων Κοινότητας Γαλαξιδίου».
Η μελέτη αφορά στα φρεάτια του Γαλαξιδίου, τα οποία είναι σπασμένα με αποτέλεσμα να εισέρχεται θαλασσινό νερό δημιουργώντας προβλήματα στη λειτουργία του βιολογικού καθαρισμού. Επίσης, η μελέτη περιλαμβάνει την επέκταση του δικτύου αποχέτευσης της Κοινότητας, σε περιοχές όπου σήμερα συνεχίζουν να υπάρχουν σηπτικές δεξαμενές (βόθροι). Το εν λόγω έργο, η πραγματοποίηση του οποίου θα ακολουθήσει την εκπόνηση της μελέτης, αποτελεί προϋπόθεση για τη δημοπράτηση του βιολογικού καθαρισμού, καθώς και τα δύο είναι ενταγμένα σε Πρόγραμμα με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση (συνολικά 3,6 εκατ. ευρώ).
Ο Αντιδήμαρχος Δ.Ε. Γαλαξιδίου κ. Ευθύμιος Γρίβας, σε δήλωσή του σημείωσε: «Η εκπόνηση της συγκεκριμένης μελέτης αποτελεί το τελευταίο στάδιο πριν την πραγματοποίηση ενός άκρως σημαντικού έργου για την περιοχή του Γαλαξιδίου, το οποίο και θα δώσει οριστική λύση στη διαχείριση των αστικών λυμάτων. Είναι ένα έργο προστασίας του περιβάλλοντος αλλά και αναβάθμισης της ποιότητας ζωής των κατοίκων, ζητούμενα πρώτης προτεραιότητας για κάθε Δήμο».
 
 
 

Ο χρήστης Παναγιώτης Ταγκαλής είναι με το χρήστη Sotiris Sotiropoulos και
3 ακόμη

ΕΠΟΜΕΝΟ
« Prev Post
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ
Next Post »

Δημοσίευση Σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις 7 ημερών