KΩΣΤΑΣ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΣ : ΔΙΠΛΑΣΙΟ ΤΟ ΕΣΠΑ 2021-2027 ΕΠΕΙΔΗ ΦΤΩΧΥΝΑΜΕ. ΓΙΑΤΙ ΧΑΙΡΕΤΑΙ Ο κ. ΣΠΑΝΟΣ;

https://cdn.cnngreece.gr/media/news/2021/07/12/273849/main/espa-2021-2027.jpg

Ευτυχώς που στην επόμενη περίοδο ΕΣΠΑ 2021-2027 δεν θα είναι ο κ. Σπανός Περιφερειάρχης ώστε να μην φτωχύνει κι άλλο η Στερεά λόγω αποτυχίας αναπτυξιακών σχεδιασμών.

Πράγματι η Ε.Ε .διπλασίασε σχεδόν την χρηματοδότησή της προς την περιφέρεια μας (426 εκ. € ), όχι σαν επιβράβευση κάποιου σοβαρού αναπτυξιακού αποτελέσματος, αλλά σαν «βοήθημα» στους φτωχούς συγγενείς της Ευρώπης. Αυτό που εμφανίζει ο κ. Σπανός στην ανακοίνωση του (30/8/22), σαν μεγάλη επιτυχία και άρση της διαχρονικής αδικίας στην χρηματοδότηση, δεν είναι τίποτα άλλο παρά η μετάβαση μας από τις «πλούσιες» Περιφέρειες στις «φτωχές» που θέλουν μεγαλύτερη στήριξη. Και αυτό έγινε αυτόματα με την κάθετη πτώση του ΑΕΠ της Περιφέρειάς μας και του κατά κεφαλήν εισοδήματος των πολιτών.

Καμία Στερεοελλαδίτικη μάχη δεν δόθηκε ούτε από Σπανό ούτε από Μπακογιάννη για το θέμα και ότι αναφέρεται στην ανακοίνωση είναι δόλωμα για «λωτοφάγους».

Η αλήθεια είναι μία: H Περιφέρεια Στερεάς είναι τελευταία ή στην καλύτερη περίπτωση προτελευταία σε όλους τους δείκτες (ανεργία νέων, αγροτική ανάπτυξη, πρόσβαση στην υγεία, έρευνα επιστημονική και τεχνολογική, τουριστική ανάπτυξη και έσοδα, εξαγωγές και ρυμοτομικές εργασίες κλπ.).

Πρόκειται για συνολική αποτυχία που εκδηλώθηκε με την δεύτερη μεγαλύτερη μείωση πληθυσμού μεταξύ των Περιφερειών. Ο κόσμος εγκαταλείπει την Στερεά λόγω οικονομικής ανέχειας αλλά και έλλειψη ελπίδας.

Η Περιφέρεια Στερεάς είναι πλέον γνωστή μόνο για τις καταστροφές (πυρκαγιές, πλημμύρες και τα ημιτελή έργα). Και όλα αυτά είναι γνωστά τόσο στις Βρυξέλλες όσο και στην Ελλάδα. Αναρωτιέμαι τα κόμματα που άμεσα ή έμμεσα πριμοδότησαν τον κ. Σπανό αν έχουν την πολιτική οξυδέρκεια να αντιληφθούν ότι έρχεται δεινή ήττα με την επιλογή τους.

ΕΠΟΜΕΝΟ
« Prev Post
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ
Next Post »

Δημοσίευση Σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις 7 ημερών