Στέλιος Σχοινάς : Η κακοδιοίκηση του Δήμου Δελφών και η ΑΝΟΧΗ-ΣΙΩΠΗ-ΣΥΓΚΑΛΥΨΗ των τοπικών Δημόσιων Προσώπων.

 https://www.newsit.gr/wp-content/uploads/2022/07/itea-elia-1536x1024.jpg

Καιρός να σταματήσει Η ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΗ, για πολιτισμένη χώρα,
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΩΝ ΜΑΝΕΚΕΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΜΟΝΤΕΛΩΝ ΤΗΣ ΠΑΣΑΡΕΛΑΣ!!!
ΝΕΑ ΦΩΤΙΑ ΣΤΟΝ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΜΕΝΟ ΕΛΑΙΩΝΑ ΤΗΣ ΑΜΦΙΣΣΑΣ.
ΚΥΡΙΑ ΥΠΕΥΘΥΝΗ: Η κακοδιοίκηση του Δήμου Δελφών και η
ΑΝΟΧΗ-ΣΙΩΠΗ-ΣΥΓΚΑΛΥΨΗ των τοπικών Δημόσιων Προσώπων.
ΤΑ ΣΟΒΑΡΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ Η ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ
ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΜΑΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ
ΑΠΑΙΤΕΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ
Οι φωτογραφίες και τα ανούσια επικοινωνιακά τερτίπια, εκτός του ότι αφήνουν άλυτα τα υπάρχοντα σοβαρά κοινωνικά προβλήματα, τα επιδεινώνουν και ΜΕΙΩΝΟΥΝ, ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ, την νοημοσύνη των πολιτών.
Οι πολιτικές της ΠΑΣΑΡΕΛΑΣ, με σωρεία ανούσιων φωτογραφήσεων και επικοινωνιακών τακτικών, ανήκουν στα ΜΑΝΕΚΕΝ και στα ΜΟΝΤΕΛΑ, για να προβάλουν τα σωματικά τους προσόντα.
Όμως τους πολίτες δεν ενδιαφέρουν τα σωματικά προσόντα των πολιτικών τους εκπροσώπων και γι’ αυτό καλό θα ήταν να αφήσουν τις πολιτικές των ΜΑΝΕΚΕΝ και ΜΟΝΤΕΛΩΝ της πασαρέλας και να ασχοληθούν με την επίλυση των ουσιαστικών κοινωνικών προβλήματων του τόπου τους.
ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ,
γιατί οι τοπικοί μας άρχοντες τα ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΑΡΙΣΤΑ:
Μερικά από τα σοβαρότατα-άλυτα, για πολλά χρόνια, κοινωνικά προβλήματα:
1. Η ΚΑΤΑΠΑΤΗΣΗ, ΒΕΒΗΛΩΣΗ και ΣΥΛΗΣΗ του αρχαιολογικού χώρου των Δελφών, από τους ίδιους τους θεσμικούς του φρουρούς!!!
2. Ο μη σεβασμός ακόμη και τελεσίδικων δικαστικών αποφάσεων, επικυρωμένων με απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, για την απομάκρυνση των τεράστιων αυθαίρετων κτιριακών κατασκευών, που βεβηλώνουν το προστατευόμενο ΜΝΗΜΕΙΟ των Δελφών, όπως και η μη επιβολή των ΠΡΟΒΛΕΠΟΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΝΟΜΟ προστίμων αυθαιρέτων, δηλαδή δημόσιων εσόδων, στους ΠΕΛΑΤΕΣ των ιδιωτικών επιχειρήσεων υψηλών πολιτικών προσώπων της περιοχής, ύψους ΔΕΚΑΔΩΝ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΕΥΡΩ!!!
3. Η καταπάτηση, το κλείσιμο και η παρεμπόδιση της ελεύθερης πρόσβασης των πολιτών προς την θάλασσα, για δημιουργία ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΠΛΑΖ ημετέρων!!!
4. Η εξαφάνιση φακέλων από τα δημόσια αρχεία του Δήμου Δελφών και των Δημόσιων Υπηρεσιών του, υποθέσεων που έχουν παραγραφεί από το 1982 και η έντεχνη ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ παραγραφέντων δικαιωμάτων και πληρωμή ΠΟΛΛΩΝ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΕΥΡΩ, αντί της ανασύστασης των «απολεσθέντων» φακέλων!!!
ΝΑ ΣΗΜΕΙΩΘΕΙ ΟΤΙ ΝΟΜΙΜΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΓΡΑΦΗΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ!!!
Τελικά ο Δήμος Δελφών ΠΛΗΡΩΣΕ, πρόσφατα, ΕΝΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ ΕΥΡΩ περίπου, για ρυμοτομικά δικαιώματα που είχαν ΠΑΡΑΓΡΑΦΕΙ, από το 1982, παρασύροντας και 40 ανυποψίαστες και νομοταγείς οικογένειες δημοτών του, υποχρεώνοντάς τες ακόμη και να πουλήσουν, στην κυριολεξία, τα σπίτια τους, έχοντας ήδη δεχθεί διαταγές πληρωμής με κίνδυνο κατάσχεσης των σπιτιών τους, ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ «ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΥΣ» που είχαν ΑΠΩΛΕΣΕΙ το δικαίωμα αποζημίωσης, από το 1982, λόγω παραγραφής!!!
5. Ο μη σεβασμός τελεσίδικων δικαστικών αποφάσεων που εξέδωσαν θιγόμενοι από τις υπηρεσίες του Δήμου Δελφών πολίτες, από «προστατευόμενους» δημοτικούς λειτουργούς του Δήμου!!!
6. Η ΚΛΟΠΗ ιδιοκτησιακών δικαιωμάτων από νομοταγείς και ανυποψίαστους δημότες του Δήμου Δελφών, από τις Υπηρεσίες του Δήμου, με ΚΑΤΑΧΡΗΣΤΙΚΑ τερτίπια!!!
7. Ακόμη ψάχνουμε, μετά από 21 χρόνια που παραδόθηκαν στον Δήμο Δελφών, τα 349 έργα τέχνης (ανθίβολα) του διακεκριμένου καλλιτέχνη Σπύρου Παπαλουκά, βάσει των οποίων αγιογράφησε την Μητρόπολη της Άμφισσας.
Το έργο της αγιογράφησης του Μητροπολιτικού Ναού της Άμφισσας, έχει χαρακτηριστεί μουσειακό.
Ο σεβασμός στο μνημειακό έργο της αγιογράφησης του Ιερού Ναού της Μητρόπολης Άμφισσας από τον, παγκοσμίως αναγνωρισμένο, καλλιτέχνη Σπύρο Παπαλουκά, δεν επιτρέπει ΑΝΕΥΘΥΝΕΣ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΕΣ.
Ο Ιερός Ναός της Μητρόπολης εάν δεν ενισχυθεί στατικά και εάν δεν γίνει χρήσει των αρχικών σχεδίων του καλλιτέχνη (ανθιβόλων), κινδυνεύει να χάσει και αυτός, τον μουσειακό χαρακτήρα της αγιογράφησής του.
Μετά από 21 χρόνια, ακόμη ψάχνουμε τα 349 ανθίβολα που χρησιμοποίησε ο Σπύρος Παπαλουκάς για να αγιογραφήσει τον Ιερό Ναό.
Η χρήση του ΣΥΝΟΛΟΥ των ανθιβόλων είναι ΤΕΛΕΙΩΣ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ για την επαναφορά της αγιογράφησης του Ναού, στην αρχική της μορφή, όπως την παρέδωσε ο Σπύρος Παπαλουκάς, για να ΔΙΑΤΗΡΗΘΕΙ ο ήδη θεσμοθετημένος μουσειακός της χαρακτήρας.
Χωρίς το ΣΥΝΟΛΟ των ανθιβόλων είναι αδύνατη η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ στατική αποκατάσταση του Ναού και επομένως η διατήρηση του μοναδικού μουσειακού χαρακτήρα της αγιογράφησης.
Στην αντικατάσταση των ΥΠΕΥΘΥΝΩΝ και ΣΟΒΑΡΩΝ πολιτικών, με ΑΝΕΥΘΥΝΕΣ επικοινωνιακές πολιτικές ΠΑΣΑΡΕΛΑΣ, οφείλεται η διαιώνιση της εξεύρεσης λύσεων των κοινωνικών προβλημάτων που βασανίζουν τους Δημότες και όχι μόνο, του παγκοσμίως φημισμένου Δήμου Δελφών!!!
 
ΕΠΟΜΕΝΟ
« Prev Post
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ
Next Post »

Δημοσίευση Σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις 7 ημερών