Σοφία Αναγνωστάκου : «Πανελλήνιος διασυρμός του Δήμου Δελφών για το rally Acropolis»

https://video.fath6-1.fna.fbcdn.net/v/t39.30808-6/281377090_1382369875564228_7636489197432841956_n.jpg?_nc_cat=111&ccb=1-7&_nc_sid=730e14&_nc_eui2=AeF3AcJa4ct3zlPV3enukrzsvCjqaVr6em-8KOppWvp6b43sD6Wm3PDGVjytg4H_X7mjJM2lvYLx55vnujNApEqR&_nc_ohc=ys9Fy64qImAAX8YCWYI&_nc_ht=video.fath6-1.fna&oh=00_AT_s-iHRT9PJuQUUvsnsz1sY3BWXCNA1XGqsk1y1lyeFZA&oe=628A2AF3

«Πανελλήνιος διασυρμός του Δήμου Δελφών για το rally Acropolis», «Τέσσερις πρωταθλητές και αρχηγοί ομάδων από την Ιτέα». Δύο αντιφατικά και ασυμβίβαστα άρθρα που κυκλοφόρησαν τις τελευταίες 48 ώρες στην περιοχή μας.
Ο κατάλογος των επιτυχιών συνεχίζει ανεξάντλητος: επιτυχίες όλων των ομάδων στην περιοχή, επιτυχίες στα σχολικά πρωταθλήματα, συμμετοχές αθλητών σε κλιμάκια των Εθνικών Ομάδων, διοργανώσεις διεθνείς, εθνικές, τοπικές σε όλα τα αθλήματα, σε όλες τις πόλεις. Το πιο σημαντικό όμως είναι τα εκατοντάδες παιδιά που αθλούνται. Γιατί ο σκοπός, πέρα από τα λοιπά οφέλη του τομέα αυτού στον πασίγνωστο Δήμο Δελφών, είναι: η άθληση και τα πρότυπα.
Όλα αυτά, οι αθλητές μας τα έχουν πετύχει από το τίποτα.
Με προσωπική θέληση, οικογενειακή στήριξη, προβληματικές εγκαταστάσεις και εξαιρετικές δυσκολίες στη χρηματοδότηση των διοργανώσεων.
Γιατί μόνο όσοι έχουν ασχοληθεί με τα σωματεία κατανοούν τι προσπάθεια χρειάζεται για να λειτουργούν υποτυπωδώς οι αθλητικές εγκαταστάσεις, πέρα από τις καθημερινές συζητήσεις απόδοσης ευθυνών, του τύπου: τι χρήματα δαπανώνται για τη θέρμανση του κολυμβητηρίου, πού βρίσκεται η ενεργειακή αναβάθμιση, γιατί δε δημοπρατείται το κλειστό; γιατί δεν έγινε το αθλητικό κέντρο Παρνασσού; γιατί δεν προχωρά η μελέτη του τένις στην Ιτέα; γιατί οι αθλητικές εγκαταστάσεις της Άμφισσας έχουν τα γνωστά προβλήματα; και πολλά άλλα αναπάντητα ερωτήματα, των οποίων οι απαντήσεις πριν τις αυτοδιοικητικές του 2019, είχαν ανεβάσει πολύ τον πήχη στην τελική επιλογή των πολιτών.
Γιατί μόνο όσοι έχουν ασχοληθεί με τα σωματεία κατανοούν τι προσπάθεια χρειάζεται για να πραγματοποιηθεί μία διοργάνωση, η οποία προσδίδει τα οφέλη του αθλητικού τουρισμού σε όλους, ανεξαιρέτως. Οι προτάσεις των αθλητικών διοργανώσεων από τα αθλητικά σωματεία είναι δεκάδες, η στήριξη ανεπαρκής.
Πρόσφατη εμπειρία όλων, ο Ποδηλατικός Γύρος της Ελλάδας, μία διοργάνωση, την οποία πανηγύρισε όλη η Ελλάδα και από τον Δήμο Δελφών πέρασε απαρατήρητη.
Το τελειωτικό χτύπημα έρχεται με το rally Αcropolis.
Ερώτηση: Ποια η στάση του Δήμου Δελφών απέναντι σε αυτήν την κορυφαία διοργάνωση όλων των εποχών; η οποία είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την περιοχή μας και ποια η πρόταση διεκδίκησης μέρους της διοργάνωσης για φέτος;
Απάντηση (η οποία ευχόμαστε να διαψευσθεί): ανεξόφλητες οικονομικές υποχρεώσεις της περσινής διοργάνωσης, η οποία με πολύ προσπάθεια (όχι του Δήμου Δελφών), επισκέφτηκε τελικά τις απίστευτες ειδικές διαδρομές της Φωκίδας και φιλοξενήθηκε για λίγες ώρες στη Μαρίνα της Ιτέας...
«Τέσσερις πρωταθλητές και αρχηγοί ομάδων από την Ιτέα»...έχουμε τις δυνατότητες, έχουμε το δυναμικό αλλά δυστυχώς ή ευτυχώς έφυγαν από την Ιτέα...και έγιναν πρωταθλητές.
Σοφία Αναγνωστάκου - Παυλοστάθη
Πρόεδρος Λιμενικού Ταμείου Ν. Φωκίδας
Δημοτική Σύμβουλος της Ανανεωτικής Δύναμης του Δ. Δελφών
 
ΕΠΟΜΕΝΟ
« Prev Post
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ
Next Post »

Δημοσίευση Σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις 7 ημερών