Με ηλεκτροπληξία διεκομίσθη μαθητής του Γυμνασίου Ιτέας Στάθηκε τυχερός, αν και δε λειτούργησε ο ρελές

 

Με ηλεκτροπληξία διεκομίσθη μαθητής του Γυμνασίου Ιτέας

Στάθηκε τυχερός, αν και δε λειτούργησε ο ρελές

-Το παιδί είναι καλά στην υγεία του, η κατάσταση των σχολείων όμως είναι ένα ζήτημα που πρέπει να προβληματίζει, για την ποιότητα των συντηρήσεων που γίνεται.

Όλους τους Αγίους μαζί του είχε έφηβος μαθητής του Γυμνασίου Ιτέας, ο οποίος έπαθε ηλεκτροπληξία εντός του σχολικού χώρου και διεκομίσθη στο Κέντρο Υγείας Ιτέας και από εκεί στο νοσοκομείο Άμφισσας, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες.

Μάλιστα, το παιδί βρισκόταν στο χώρο του σχολείου για τις γραπτές του εξετάσεις, ενώ φέρεται ο διαβήτης του παιδιού ν’ ακούμπησε κατά λάθος στο εσωτερικό της πρίζας.

Στο Κέντρο Υγείας το παιδί είχε τις πρώτες βοήθειες και ευτυχώς δεν είχε τραυματιστεί σημαντικά, από τύχη καθαρά όμως!

Εκείνο που έχει σημασία είναι ότι δεν λειτούργησε ο ρελέ διαρροής, πράγμα απαράδεκτο για δημόσιο σχολείο, όπου καθημερινά περνούν 6 ώρες από το 24ωρο τους παιδιά προεβηβικής ή εφηβικής ηλικίας. Όλα μπορούν να συμβούν, από ένα ατύχημα, μέχρι ένα ατυχές ή άστοχο παιχνίδι.

Τα σχολικά κτίρια είναι στη δικαιοδοσία του δήμου, ο οποίος οφείλει να ελέγχει την κατάστασή τους, από τη στατική του επάρκεια, μέχρι τη φύλαξη και τις εγκαταστάσεις.

Οι Διευθυντές, όπως και οι Υποδιευθυντές από την πλευρά τους, έχουν την υποχρέωση να τσεκάρουν την κατάσταση του σχολείου και να αναφέρουν ζημιές ή βλάβες στους προέδρους των Δημοτικών Σχολικών Επιτροπών και τους αντιδημάρχους Παιδείας.

Μην παραβλέπονται και μην αμελούνται τέτοια θέματα, γιατί χθες σταθήκαμε τυχεροί, αυτό δεν σημαίνει ότι θα έχουμε την τύχη με το μέρος μας την επόμενη φορά!

 

 orafok.gr

ΕΠΟΜΕΝΟ
« Prev Post
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ
Next Post »

Δημοσίευση Σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις 7 ημερών