Οι αλλαγές στην κινητή τηλεφωνία - Φθηνότεροι από σήμερα οι λογαριασμοί

https://www.businessdaily.gr/sites/default/files/styles/main_full/public/2019-11/mobile-data-kiniti-tilefonia-mobile_data.jpg?itok=Zl1QbGj8

Πιο κερδισμένοι από σήμερα, Πρωτοχρονιά, θα είναι οι νέοι 15 έως 29 ετών καθώς τέθηκε, σε ισχύ η κατάργηση τελών κινητής τηλεφωνίας για φυσικά πρόσωπα αυτών των ηλικιών.

Οι λογαριασμοί κινητής τηλεφωνίας θα είναι φθηνότεροι από σήμερα 1η Ιανουαρίου 2022,  καθώς αρχίζει να ισχύει η μείωση των συντελεστών του ειδικού τέλους, τόσο για τους συνδρομητές όσο και για την καρτοκινητή.

Το όφελος προς όλους τους καταναλωτές, είτε είναι ιδιώτες είτε επιχειρήσεις, κυμαίνεται μεταξύ 2% και 10% για κάθε μηνιαίο λογαριασμό.

Πιο κερδισμένοι από σήμερα, Πρωτοχρονιά, θα είναι οι νέοι 15 έως 29 ετών καθώς τέθηκε, σε ισχύ η κατάργηση τελών κινητής τηλεφωνίας για φυσικά πρόσωπα αυτών των ηλικιών και η μείωση και σταθεροποίηση των τελών κινητής τηλεφωνίας στο 10% για φυσικά πρόσωπα άνω των 30 ετών και για επιχειρήσεις.

Η μείωση του τέλους θα γίνει αυτόματα, όμως για την κατάργησή του για τους δικαιούχους 15-29 ετών θα πρέπει να γίνει μια δήλωση εγγραφής στο Μητρώο Αιτήσεων Δικαιούχων Απαλλαγής Τελών Κινητής Τηλεφωνίας που αναμένεται να ανοίξει μετά τις 10 Ιανουαρίου.

Όπως είναι λογικό όσο μεγαλύτερος ο λογαριασμός τόσο μεγαλύτερο και το όφελος. Η μείωση του τέλους θα επηρεάσει και την καρτοκινητή και πλέον κάθε κάρτα θα δίνει περισσότερα λεπτά ομιλίας και data.

Η απαλλαγή εφαρμόζεται για έναν αριθμό τηλεφώνου ανά δικαιούχο. Η δήλωση γίνεται μέσω του gov.gr μέσω κωδικών Taxisnet. Εάν πρόκειται για ανήλικο δικαιούχο, η υποβολή της δήλωσης γίνεται από τον γονέα ή τον έχοντα τη γονική μέριμνα.

Ουσιαστικά η απαλλαγή των τελών για τους νέους έως 29 ετών και η μείωση των τελών για θα αφαιρούν ένα βάρος από τους πολίτες ύψους 68 εκατ. ευρώ ετησίως.

 

 

 businessdaily.gr

ΕΠΟΜΕΝΟ
« Prev Post
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ
Next Post »

Δημοσίευση Σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις 7 ημερών