Οριστικοποίηση Μελετών για το έργο Επέκταση και Εκβάθυνση Λιμένα Ιτέας συνολικού προϋπολογισμού 6.200.000€

 

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEj5DhMu2T2setrXgwGm8y6F7pcobsol936lzlJ-d1krl-ANC-pokq26WqpIjAylmHEE4DDFm9HPnuaBCRbd-JB5Y1wqji-RndCBO4j63wB9zTDO-cQ2qVTc-vVWbQBRolQLzUbmypQQRdxG/s1600/IMG_20170614_085506.jpg

 

Σήμερα, έκλεισε ο πρώτος κύκλος επίμονων και κοπιαστικών προσπαθειών, με την καταλυτική παρέμβαση του Υπουργού του κ. Πλακιωτάκη, ώστε να είμαστε έτοιμοι να προβούμε στη δημοπράτηση της Επέκτασης και Εκβάθυνσης του Λιμένα Ιτέας, έργο συνολικού προϋπολογισμού 6.200.000 €, με εξασφαλισμένη πίστωση από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος.

Θέτοντας από την πρώτη στιγμή το έργο αυτό σε μέγιστη προτεραιότητα, λόγω των εκκρεμοτήτων που υπήρχαν στο φάκελο και της σημασίας που έχει για όλη την Περιφερειακή Ενότητα, η σημερινή μέρα δεν ήρθε χαριστικά. Όλα ξεκίνησαν όταν καταφέραμε να βρούμε χρηματοδότηση από την εταιρεία Imerys και τον εκπρόσωπό της, κ. Charles Poigon, όπου ανέλαβαν την χρηματοδότηση της μελέτης - με το ποσό των 15.000€ - και η οποία εκπονήθηκε από την Marnet A.T.E.

Με την παράδοση της μελέτης στην Περιφερειακή Ενότητα Φωκίδος ακολούθως μέσα σε έξι μόλις μήνες ζητήσαμε τις εγκρίσεις όπου και τις πήραμε από τους κάτωθι φορείς:

1. Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Διεύθυνση Βιοποικιλότητας Εδάφους και Διαχείρισης Αποβλήτων.

2. Φορέα Διαχείρισης Κορινθιακού.

3. Υπουργείο Πολιτισμού.

4. Εφορεία Ενάλιων Αρχαιοτήτων, όπου πραγματοποιήθηκε αυτοψία με ειδικό καταδυτικό συνεργείο χρηματοδοτούμενο πλήρως από το προϋπολογισμό της Π.Ε. Φωκίδος.

5. Εφορεία Νεότερων Μνημείων Δ .Ελλάδος

6. Εφορεία Παλαιοανθρωπολογίας -Σπηλαιολογίας Ν. Ελλάδος.

7. ΓΕΕΘΑ / Γ΄ Κλάδος.

8. Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας -Στερεάς Ελλάδας.

9. Δ/νση Συντονισμού και Επιθεώρησης Δασών, Γενική Διεύθυνση Δασών και Αγροτικών Υποθέσεων.

10. Δ/νση Δασών Φωκίδος.

11. Υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου (Γενική Γραμματεία Λιμενικών Υποδομών Τμήμα Β΄ Μελετών και Έργων & Τμήμα Α΄ Λιμενικών Υποδομών)

Κατά την υλοποίηση του έργου θα πραγματοποιηθεί πρόσθετη κατασκευή στηριζόμενη πάνω σε πασσάλους, εφαπτόμενη στην ανατολική πλευράς της προβλήτας  Ιτέας και επεκτεινόμενη κατά 170m, πλάτους 12m και βάθους 10m από την μέση στάθμη της θάλασσας, ώστε να μπορούν να προσεγγίζουν στο λιμάνι κρουαζιερόπλοια 220m χρησιμοποιώντας ειδικό ναυτοδέτη.

Κλείνοντας θέλω να ευχαριστώ από καρδιάς όλους τους αφανείς συνεργάτες μου, όπως και τον Περιφερειάρχη μας που παλεύουμε μαζί από την πρώτη μέρα της εκλογής μας ώστε να υλοποιούνται οι προεκλογικές μας δεσμεύσεις.

 

 

Γραφείο Αντιπεριφερειάρχη

Π.Ε. Φωκίδας

                                                                     Άμφισσα, 12 Νοεμβρίου  2021

 

ΕΠΟΜΕΝΟ
« Prev Post
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ
Next Post »

Δημοσίευση Σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις 7 ημερών