Λ.Αναγνωστόπουλος: «Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας – Δήμος Δελφών: Σημειώσατε 1 (Ένα)»

 

Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας κ. Λ.Αναγνωστόπουλος καυτηριάζει την αλληλογραφία δήμου Περιφέρειας

 «Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας   –   Δήμος Δελφών: Σημειώσατε 1 (Ένα)»

-«Πάντα τους φταίνε οι άλλοι. Μια η μελέτη, μια ο μελετητής, μια ο βουλευτής, μια ο περιφερειάρχης, έρχεται και η σειρά των υπουργών!

-«Τους σημερινούς διοικούντες τους έχουν πάρει όλοι χαμπάρι και για το πώς σκέφτονται αλλά και πώς ενεργούν και προφανώς δεν θέλουν ούτε να τους ξέρουν αλλά  ούτε και να τους θυμούνται», τονίζει.

Με μεγάλη δόση χιούμορ προσπαθεί να αντιμετωπίσει την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στις σχέσεις δήμου – περιφέρειας, ο επικεφαλής της Ανανεωτικής Δύναμης Δελφών κ. Λουκάς Αναγνωστόπουλος, με ανακοίνωσή του.

Ειδικότερα σχολιάζει τα περί αλληλογραφίας και προειδοποιεί ότι τη ζημιά θα πληρώσουν οι δημότες και η περιοχή που θα στερηθούν σοβαρά έργα. Παράλληλα είναι επικριτικός για τη στάση των σημερινών δημοτικών αρχόντων για την αντιμετώπιση που έχουν τα έργα. «Από χρόνο σε χρόνο μας το πάει ο Δήμαρχος. Μία φταίει η μελέτη, μια ο μελετητής, την άλλη ο προηγούμενος δήμαρχος και η προηγούμενη δημοτική αρχή, την άλλη ο τοπικός βουλευτής που δεν κατάλαβε σε ποιό πρόγραμμα πρέπει να ενταχθούν τα έργα, τώρα ήρθε και η σειρά του περιφερειάρχη. Μόνο με κάποιους Υπουργούς δεν τα έβαλαν ακόμη, αλλά που θα πάει έρχεται και η σειρά τους», περιγράφει γλαφυρά ο κ. Αναγνωστόπουλος!

Υπενθυμίζει δε τις κατηγορίες που εξαπέλυαν οι σημερινοί διοικούντες από τα έδρανα της Αντιπολίτευσης.  «Άσε δε που τους προηγούμενους τους κατηγορούσαν ότι δεν τους ξέρει ούτε ένας στα Υπουργεία (σύμφωνα με δημόσια τοποθέτηση στο τότε δημοτικό συμβούλιο του σημερινού γενικού γραμματέα του δήμου Δελφών). Βέβαια έχει ο καιρός γυρίσματα. Προφανώς τους σημερινούς διοικούντες τους έχουν πάρει όλοι χαμπάρι και για το πώς σκέφτονται αλλά και πώς ενεργούν και προφανώς δεν θέλουν ούτε να τους ξέρουν αλλά  ούτε και να τους θυμούνται», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Ακολουθεί το κείμενο της ανακοίνωσης:

«Είδε και αποείδε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας με τα καμώματα της δημοτικής αρχής Δελφών και αποφάσισε, δια του τοπικού αντιπεριφερειάρχη, να της αποστείλει επιστολή με την οποία  ζητάει εξηγήσεις για τα δύο θέματα μείζονος σημασίας και που είναι: α) η κατασκευή δημοτικού χώρου στάθμευσης στον οικισμό των Δελφών και β) η κατασκευή συνεδριακού κέντρου στην ίδια πόλη.

Σου λέει ο άνθρωπος, εφόσον τους έχω κάνει όλα τα χατίρια και κυρίως τους υπερδιπλασιάζω τα κονδύλια για όλες τις προτάσεις και ιδέες που μου καταθέτουν, αλλά φτάνουν στο σημείο να με ετευλίζουν δημόσια και μάλιστα παρουσία της Υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού και προφανώς στις επόμενες εκλογές οι πολίτες θα μου ζητούν τα ρέστα για όλα τα κακώς κείμενα, καλύτερα να «δέσω τον γαϊδαρό μου», ώστε και οι πολίτες αυτού του τόπου να ξέρουν την αλήθεια και προφανώς το αρμόδιο Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων να μην με ρωτά επιμόνως, όταν έρθει η ώρα, γιατί δεν υπάρχει η ενδεδειγμένη απορροφητικότητα στα κονδύλια.

Βεβαίως και σε κάθε περίπτωση τα κονδύλια ούτε είναι ανεξάντλητα, ούτε και θα δεσμεύονται για την περιοχή μας εσαεί. Αυτά τα απλά προφανώς σκέφτηκε ο άνθρωπος και αποφάσισε να ενεργήσει γραπτώς για να μην υπάρχουν και παρερμηνείες περί των προθέσεων του αλλά και περί των αποφάσεων του.

Φτάσαμε λοιπόν στο σημείο ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας και ο Δήμαρχος Δελφών να επικοινωνούν δια αλληλογραφίας! Γραπτώς θα σε ρωτάω, γραπτώς θα μου απαντάς. Κάπως έτσι. Και ποιό είναι λοιπόν το συμπέρασμα απ’ όλα αυτά. Μάλλον στο γνωστό ανέκδοτο μας παραπέμπουν, το γνωστό με τον Τοτό, όπου μεταξύ κυβερνήσεως και κεφαλαίου πάντα την πληρώνει ο εργαζόμενος! Με απλά λόγια θα την πληρώσουν οι δημότες και ο τόπος, όπου έργα περιμένουμε και έργα δεν βλέπουμε.

Από χρόνο σε χρόνο μας το πάει ο Δήμαρχος. Μία φταίει η μελέτη, μια ο μελετητής, την άλλη ο προηγούμενος δήμαρχος και η προηγούμενη δημοτική αρχή, την άλλη ο τοπικός βουλευτής που δεν κατάλαβε σε ποιό πρόγραμμα πρέπει να ενταχθούν τα έργα, τώρα ήρθε και η σειρά του περιφερειάρχη. Μόνο με κάποιους Υπουργούς δεν τα έβαλαν ακόμη, αλλά που θα πάει έρχεται και η σειρά τους! Πραγματικά κάποιοι θα θυμούνται παλιότερες εποχές με κάποιες παρεξηγήσεις μεταξύ των τοπικών θεσμικών, βουλευτών, νομαρχών,  δημάρχων και θα λένε ότι αυτά είναι πταίσματα. Άσε δε που τους προηγούμενους τους κατηγορούσαν ότι δεν τους ξέρει ούτε ένας στα Υπουργεία (σύμφωνα με δημόσια τοποθέτηση στο τότε δημοτικό συμβούλιο του σημερινού γενικού γραμματέα του δήμου Δελφών). Βέβαια έχει ο καιρός γυρίσματα. Προφανώς τους σημερινούς διοικούντες τους έχουν πάρει όλοι χαμπάρι και για το πώς σκέφτονται αλλά και πώς ενεργούν και προφανώς δεν θέλουν ούτε να τους ξέρουν αλλά  ούτε και να τους θυμούνται.

Αυτά και πολλά άλλα θα μπορούσα να γράψω, αλλά βέβαια τα πράγματα είναι πολύ σοβαρά και αφορούν όλους μας. Αφορούν και το παρόν αλλά και το μέλλον αυτού του τόπου. Τι επιτέλους θέλουμε και τι επιτέλους προσδοκούμε για εμάς και τα παιδιά μας.  Πώς οραματιζόμαστε αυτόν τον τόπο και με τι τρόπους θα μπορέσουμε να φτάσουμε στο επιθυμητό αποτέλεσμα.

Εγώ και οι συνεργάτες μου, δώσαμε μια υπόσχεση. Με απώτερο στόχο τις εκλογές του 2023, να μην στεκόμαστε μόνο επικριτικά απέναντι στην σημερινή δημοτική αρχή, αλλά στην πορεία προς τις εκλογές να διαμορφώσουμε τις κατάλληλες προτάσεις και μάλιστα αυτές να τις επικοινωνήσουμε σε σύντομο χρονικό διάστημα, ώστε όταν έρθει η ώρα να αποφασίσουν οι συνδημότες μας, να γνωρίζουν πολύ καλά και προς τα πού πάμε και προς τα πού βαδίζουμε. Αυτό μπορούμε και αυτό δεσμευόμαστε να κάνουμε σύμφωνα με τον θεσμικό ρόλο που κατέχουμε».

 

 https://www.orafok.gr

ΕΠΟΜΕΝΟ
« Prev Post
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ
Next Post »

Δημοσίευση Σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις 7 ημερών