Συνάντηση του Μητροπολίτη Φωκίδας κ. Θεόκτιστου με εκπροσώπους των Αστυνομικών Υπαλλήλων «Γεφυροποιός» δύναμη η Ένωση

http://www.orafok.gr/photos/202101/12-145654mitropolitisastinomikoi.jpg

 Συνάντηση του Μητροπολίτη Φωκίδας κ. Θεόκτιστου με εκπροσώπους των Αστυνομικών Υπαλλήλων

«Γεφυροποιός» δύναμη η Ένωση

-Η συνάντηση διεξήχθη σε άριστο κλίμα, αλλά δεν έλειψαν τα εκατέρωθεν μηνύματα.

Σε άριστο κλίμα πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του Μητροπολίτη Φωκίδας κ.Θεόκτιστου με εκπροσώπους των Αστυνομικών Υπαλλήλων, όπου για άλλη μια φορά η Ένωση έρχεται να καλύψει το χάσμα που δημιουργήθηκε και να γεφυρώσει τις διαφορές.

Ο Μητροπολίτης δέχτηκε στο γραφείου στη Μητρόπολη τον πρόεδρο του Σωματείου κ. Χρήστο Ντελή και τον γραμματέα κ. Παναγιώτη Ψεβεδούρο, ενώ η συνάντηση έγινε υπό αυστηρά μέτρα προστασίας για την πρόληψη της μεταδοτικότητας του COVID 19.

Υπενθυμίζουμε ότι ο Μητροπολίτης είχε δυσαρεστηθεί εντόνως με τη στάση του Αστυνομικού Διευθυντή κ. Παναγιώτη Κατσιάμπα ο οποίος και είχε δώσει εντολή στους υφισταμένους του να παίρνουν τηλέφωνο όλους τους ιερείς την παραμονή των Φώτων και να τους ζητούν να μην ανοίξουν τους ναούς. Μάλιστα  η δυσαρέσκεια αυτή εκφράστηκε και με δημόσια επιστολή, δεδομένου ότι ο Μητροπολίτης θεώρησε πως ο Αστυνομικός Διευθυντής τον αγνόησε. Εκτίμησε ότι θα έπρεπε να είχε απευθυνθεί στον ίδιο το Μητροπολίτη και όχι να ενοχλούν τους ιερείς.  

Στη συνάντηση με τα μέλη της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων ο Μητροπολίτης εξέφρασε την κατανόησή του για τις ειδικές συνθήκες που δημιουργεί η πανδημία, τόνισε όμως ότι οι υπερβολές με τις κλήσεις και τα πρόστιμα δεν βοηθούν. Επεσήμανε δε ότι η λογική των προστίμων είναι η διαφύλαξη της ατομικής και συλλογικής προστασίας  και δεν αποτελούν τιμωρία. Απέδωσε δε τις υπερβολές στην παρουσία ανώτερων αξιωματικών στα κλιμάκια ελέγχων.

Παράλληλα ο Μητροπολίτης αναγνώρισε την προσφορά και τον κίνδυνο στον οποίο εκτίθενται οι εργαζόμενοι στην Αστυνομία, ενώ τόνισε ότι τα προβλήματα πρέπει να λύνονται με διάλογο.

Από την πλευρά τους οι κύριοι Ντελής και Ψεβεδούρος, εκ μέρους των Αστυνομικών Υπαλλήλων της Φωκίδας εξήγησαν ότι η Ένωση ακούει, εκφράζει και ταυτίζεται με την κοινωνία. Υποστήριξαν ότι δε συμμερίζονται ακραίες απόψεις και συμπεριφορές εκατέρωθεν υποστηρίζοντας παράλληλα πως σε ότι αφορά την αστυνομία αυτές είναι περιορισμένες και δεν απηχούν τις απόψεις της πλειονότητας των συναδέλφων τους.

Επίσης επεσήμαναν ότι η εκκλησία της Φωκίδας από την αρχή της πανδημίας έχει κρατήσει υπεύθυνη και σοβαρή στάση.

Επιπλέον κατέστησαν σαφές ότι η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων και όλοι οι συνάδελφοί τους επιδιώκουν άριστη συνεργασία με την εκκλησία και με όλους τους θεσμικούς φορείς.

«Έτσι και αλλιώς η Πολιτεία μας έχει αφήσει στο έλεος του Θεού», όπως είπαν αποχωρώντας και κλίνοντας με ευχάριστο τρόπο μια συζήτηση που έτσι και αλλιώς έγινε σε κλίμα αμοιβαίου σεβασμού!

 Ημερομηνία δημοσίευσης:12/01/2021

 orafok.gr

ΕΠΟΜΕΝΟ
« Prev Post
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ
Next Post »

Δημοσίευση Σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις 7 ημερών