Καθηγητής Σύψας: «Ετοιμαστείτε για δύσκολο χειμώνα και συνεχόμενα lockdown μέχρι την άνοιξη»

https://cdn.enimerotiko.gr/media/2020/11/sypsas-se-skai-proetoimasteite-gia-kyliomena-lockdown-eos-tin-anoixi-1.jpg

Νίκος Σύψας: Ο γνωστός λοιμωξιολόγος φιλοξενήθηκε στην τηλεόραση του «ΣΚΑΙ». Ο ίδιος μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην πίεση που ασκείται από το δεύτερο κύμα πανδημίας στο σύστημα υγείας. Επιπλέον, ο ίδιος αναφέρθηκε στις δηλώσεις του για τα στοιχεία που ανησυχούν τους ειδικούς, αλλά και το ενδεχόμενο κυλιόμενων lockdown. Αναλυτικότερα:

Εξήγησε ότι μπορεί τα κρούσματα να έχουν πέσει κάτω από 3.000. Ωστόσο, υπάρχουν πολύ κακά ποιοτικά στοιχεία. Αυτά είναι ο υπερδιπλασιασμός του δείκτη των θετικών κρουσμάτων στο 10% (από όσους ελέγχονται νοσούν το 10%) τη στιγμή που το όριο ασφαλείας σύμφωνα με τον ΠΟΥ είναι το 4%. Σύμφωνα με τον καθηγητή σε ορισμένες περιοχές ο δείκτης αυτός φτάνει ακόμη και στο 19%. Επιπλέον ο δείκτης R βρίσκεται σταθερά πάνω από το 1, μεταξύ 1,2 και 1,4.

Αναφέρθηκε επίσης στη μείωση του μέσου όρου ηλικίας των διασωληνωμένων ασθενών από τα 75 στα 65. Εξήγησε ότι κάτι τέτοιο συνέβη και στην Ιταλία. «Βλέπουμε τραγικές εικόνες στα νοσοκομεία. Έρχονται 50ρηδες και δεν μπορούν να ανασάνουν», «δεν είναι καθόλου αστείο, ο ιός δείχνει τα δόντια του και έχει πολύ άσχημο πρόσωπο», τόνισε ο Νίκος Σύψας.

Ν. Σύψας: Τι δήλωσε στη συνέχεια

Ο εγκλεισμός, τόνισε, ο Νίκος Σύψας, πως είναι το μόνο ισχυρό όπλο το οποίο έχουμε. Τα δοκιμάσαμε όλα και απέτυχαν. Πρόσθεσε ότι προσωπικά δεν πιστεύει ότι στις 30 Νοεμβρίου θα είναι τόσο καλά τα στοιχεία για να σταματήσει το lockdown. Ο Μάρτιος, πρόσθεσε έδειξε ότι ο εγκλεισμός ρίχνει απότομα την επιδημία και αυτό το όπλο θα χρησιμοποιηθεί όσο χρειαστεί για να τεθεί σε έλεγχο η πανδημία.

Ακόμη και αν ανοίξουμε σημείωσε ο Νίκος Σύψας θα υπάρξει ξανά κλείσιμο μετά από μια ή δύο εβδομάδες και πρόσθεσε ότι θα πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για έναν δύσκολο χειμώνα και για κυλιόμενα lockdwon έως την άνοιξη. Σύμφωνα με τον καθηγητή, όταν σταματήσει η τεράστια πίεση στο σύστημα υγείας και υπάρχει διαθεσιμότητα σε απλές κλίνες αλλά και σε ΜΕΘ, μόνο τότε μπορούμε να σκεφτούμε να ελαττώσουμε τα μέτρα.

 

 

 

 enimerotiko.gr


by Δημήτρης Φ
ΕΠΟΜΕΝΟ
« Prev Post
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ
Next Post »

Δημοσίευση Σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις 7 ημερών