Ο Διευθυντής κ. Κώστας Μαρδάκης απαντά για τα κρούσματα COVID 19 στη «Γαλαξίδι Θαλάσσιες Καλλιέργειες Α.Ε»: “Κύριο μέλημά μας η ασφάλεια των εργαζομένων” –Έχουμε προμηθευτεί και κάνουμε 1500 rapid tests και μοριακά.



Ημερομηνία δημοσίευσης:13/11/2020

 Ο Διευθυντής κ. Κώστας Μαρδάκης απαντά για τα κρούσματα COVID 19 στη «Γαλαξίδι Θαλάσσιες Καλλιέργειες Α.Ε»: “Κύριο μέλημά μας η ασφάλεια των εργαζομένων” –Έχουμε προμηθευτεί και κάνουμε 1500 rapid tests και μοριακά.

 

Στα καφενεία της Άμφισσας και στα τσίπουράδικα αποδίδει τη ζημιά που γίνεται με την εξάπλωση του κορονοϊού στη Φωκίδα και τη «Γαλαξίδι Θαλάσσιες Καλλιέργειες Α.Ε» ο Διευθυντής της εταιρείας κ. Κώστας Μαρδάκης, ξεκαθαρίζοντας ότι έχουν λάβει αυστηρά μέτρα προστασίας από την πρώτη στιγμή!

 

«Έχουμε προμηθευτεί 1500 tests  για τους εργαζόμενους και όχι τώρα από την αρχή. Γίνονται και μοριακά όπου όσα επιβεβαιώνονται ως κρούσματα δηλώνονται στο ΕΟΔΥ», ξεκαθαρίζει. Συμπληρώνει μάλιστα ο κ. Μαρδάκης πως όταν επιβεβαιωθεί κρούσμα γίνεται ιχνηλάτηση και φεύγουν για 14 μέρες οι συνάδελφοί που ήταν μαζί τους βάρδια. «Εμείς από την πρώτη στιγμή πήραμε πολύ σοβαρά το θέμα της πανδημίας και έχουμε λάβει συγχαρητήρια και επαίνους για τα μέτρα που λάβαμε, πριν καν ζητηθούν κεντρικά. Αν δούμε ποιοι είναι θετικοί στη λοίμωξη θα καταλάβουμε ότι η ζημιά έγινε στην Άμφισσα και συγκεκριμένα στα καφενεία και τα ουζερί», τονίζει ο κ. Μαρδάκης.

Μάλιστα, απαντώντας σχετικά με τις απολυμάνσεις, εξηγεί ότι κάθε μέρα γίνεται απολύμανση στο συσκευαστήριο, ανεξαρτήτως με την πανδημία, γιατί έτσι πρέπει να γίνει για να είναι ασφαλές το εμπόρευμα. «Τα ψάρια είναι ευαίσθητο είδος και θέλουν ειδικές συνθήκες για να είναι ασφαλή. Πέρα όμως από την καθημερινή απολύμανση γίνεται δυο φορές την εβδομάδα απολύμανση για COVID 19 από την αρχή που εμφανίστηκε αυτή η απειλή. Τηρούνται όλα τα μέτρα προστασίας. Κανένας δεν μπαίνει χωρίς μάσκα στους χώρους της εταιρείας. Αν κάποιος αισθανθεί αδιαθεσία πάει στο σπίτι του και κάθεται 7 μέρες, μέχρι να γίνει το τεστ και να βεβαιωθούμε ότι δεν έχει πρόβλημα», τονίζει και εξηγεί ότι μόνο μετά από μια εβδομάδα και αρνητικό δείγμα μπορεί κάποιος να επιστρέψει στη δουλειά του και να πλησιάσει τους συναδέλφους του.

Στην ερώτησή μας για την απόσταση των δυο μέτρων που δεν μπορεί να τηρηθεί, απαντά θετικά. «Ναι, πιθανόν να μη μπορεί να τηρηθεί σε όλες τις περιπτώσεις, αλλά ο χώρος που στεγάζει το συσκευαστήριο είναι 2500 τετραγωνικά μέτρα», διευκρινίζει. «Ειλικρινά σας το λέω, με τα μέτρα προστασίας που είχαμε εξ αρχής λάβει δεν θα έπρεπε να κολλήσει κανένας, για αυτό είμαι σίγουρος ότι η ζημιά έγινε από την Άμφισσα. Εμάς μας ενδιαφέρει η ασφάλεια των εργαζομένων. Θέλουμε να είναι και να νοιώθουν ασφαλείς. Προσέχουμε όλοι, για όλους», καταλήγει ο κ. Μαρδάκης. 

 

 http://www.orafok.gr

ΕΠΟΜΕΝΟ
« Prev Post
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ
Next Post »

Δημοσίευση Σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις 7 ημερών