Επίκαιρη ερώτηση σύσσωμης της παράταξης Αναγνωστάκη στον Σπανό για την κατάργηση της Γεωπονικής Άμφισσας...

Σχετική εικόνα


   ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ 
Προς τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδος, κ. Φάνη Σπανό 
 Θέμα: «Σχετικά με την Απόφαση της Υπουργού Παιδείας για την αναστολή λειτουργίας τεσσάρων Πανεπιστημιακών Τμημάτων, που εδρεύουν στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας».







      Προ ολίγων ημερών, γίναμε μάρτυρες και αποδέκτες της ξαφνικής Απόφασης της Υπουργού Παιδείας, κας Ν. Κεραμέως, σχετικά με την αναστολή λειτουργίας τριάντα επτά (37) Πανεπιστημιακών Τμημάτων, όπως αυτές θεσμοθετήθηκαν με τις διατάξεις του ν. 4589/2019 (Α’ 13).

Ανάμεσα στα Πανεπιστημιακά Τμήματα, των οποίων αποφασίστηκε η αναστολή της λειτουργίας τους περιλαμβάνονται και τέσσερα (4) που εδρεύουν στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.

Συγκεκριμένα, το Τμήμα Λογοθεραπείας στην πόλη της Λαμίας, το Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας και το Τμήμα Τουριστικών Σπουδών και Εναλλακτικού Τουρισμού στα Ψαχνά Ευβοίας, καθώς και το Τμήμα Πολιτισμού και Αγροτικού Τουρισμού στην πόλη της Άμφισσας.

            Επειδή θεωρούμε ότι, η ως άνω απόφαση πλήττει συνολικά την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, στερώντας από τις πόλεις στις οποίες ήταν προγραμματισμένο να λειτουργήσουν τα ως άνω Τμήματα από το Σεπτέμβριο του 2020 και εντεύθεν, πολυδιάστατα οφέλη.



            Επειδή θεωρούμε ότι, η εν λόγω απόφαση στερεί τη δυνατότητα ανάπτυξης του δημοσίου εκπαιδευτικού συστήματος και στην περιοχή της Στερεάς Ελλάδος, ανοίγοντας την κερκόπορτα για την άνθιση και ευδοκίμηση ιδιωτικών συμφερόντων.       

            Επειδή θεωρούμε ότι, ο τρόπος με τον οποίο, για μία ακόμη φορά γίνεται γνωστή μία εξέλιξη, που αφορά στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος, είναι καταφανώς αιφνίδιος και το λιγότερο αντιδημοκρατικός, μιας και προηγουμένως δεν έχει λάβει χώρα εγκαίρως η αναγκαία διαβούλευση ανάμεσα στο αρμόδιο Υπουργείο και τα συλλογικά όργανα της Αυτοδιοίκησης Α’ και Β’ Βαθμού, καθώς και άλλους φορείς.


Ερωτάται ο κ. Περιφερειάρχης


  1. Σε ποιες ενέργειες, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων Σας, έχετε προβεί από την ημέρα έκδοσης της επιζήμιας Απόφασης του Υπουργείου Παιδείας έως και σήμερα;
  2. Σε ποιες ενέργειες προτίθεσθε να προβείτε προκειμένου να ανακληθεί η εν λόγω δυσμενής Απόφαση του Υπουργείου Παιδείας;
  3. Ισχύει η δέσμευση της περιφερειακής αρχής για διεκδίκηση ίδρυσης Πανεπιστημίου Στερεάς Ελλάδας;


Λαμία, 11/11/2019


Για την Παράταξη «Στερεά Υπεροχής»

Οι Περιφερειακοί  Σύμβουλοι:

Αναγνωστάκης Δημήτρης

Ακριώτη Θεοδώρα

Λάμπου Σπύρος

Μελισσάρης Γιάννης

Μπερμπερής Μωυσής

Παρασκευάς Δρόσος

Σκούρας Γιώργος


Τρίτη, 12 Νοεμβρίου 2019

https://fokidatv.blogspot.com


ΕΠΟΜΕΝΟ
« Prev Post
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ
Next Post »

Δημοσίευση Σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις 7 ημερών