Δείκτης Αποτελεσματικότητας Των Δήμων – Δείτε ..αν βρείτε τον ΔΗΜΟ ΔΕΛΦΩΝ !




Μία ενδιαφέρουσα μελέτη σχετικά με την αποτελεσματικότητα των δήμων ανά την επικράτεια δημοσίευσε το Κέντρο Φιλελεύθερων Μελετών «Μάρκος Δραγούμης».Ο Δείκτης Αποτελεσματικότητας των Δήμων  αξιολογεί τις δημοτικές αρχές της χώρας βάσει των επιδόσεών τους σε τρία βασικά πεδία: την Οικονομική Διαχείριση, τη Διαφάνεια και Λογοδοσία, και τις Υπηρεσίες προς τους Δημότες.

 Στόχος του Δείκτη είναι ο εντοπισμός των βέλτιστων πρακτικών και η ανάδειξη των θετικών παραδειγμάτων εκείνων των δημοτικών αρχών που έχουν καταφέρει να αξιοποιούν αποτελεσματικά τους διαθέσιμους σ’ αυτές πόρους εν μέσω των αυστηρών γραφειοκρατικών περιορισμών του ισχύοντος ρυθμιστικού πλαισίου.

Τα Αποτελέσματα Για Τον Δήμο Ηλιούπολης

Ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα στοιχεία για τον δήμο μας. Ο Δήμος Ηλιούπολης βρίσκεται στην πρώτη δεκάδα με τις καλύτερες επιδόσεις στους εξής υπο-δείκτες της μελέτης:
  • Δαπάνη ανά κάτοικο σε €
  • Ποσοστό απόκλισης στην εκτέλεση προϋπολογισμού
  • Ανταποδοτικά τέλη ανά κάτοικο σε  €
Πιο συγκεκριμένα, ο Δήμος Ηλιούπολης βρίσκεται στο top-10 των μεγάλων αστικών Δήμων, σημειώνοντας την 3η καλύτερη επίδοση στον υπο-δείκτη «ετήσιο κόστος της λειτουργίας του δήμου ανά κάτοικο». Οι δέκα δήμοι με τις μικρότερες δαπάνες ανά κάτοικο είναι οι παρακάτω:

Η Ηλιούπολη πλασάρεται επίσης κορυφαία δεκάδα των μεγάλων αστικών δήμων, στον υπο-δείκτη «εκτέλεση του προύπολογισμού«. Συγκεκριμένα ο Δήμος βρίσκεται στη θέση 9 στον συγκεκριμένο υπο-δείκτη, με την απόκλιση της εκτέλεσης να πλησιάζει στο 29%.

Tέλος, ο Δήμος Ηλιούπολης βρίσκεται στο top-10 των μεγάλων αστικών δήμων στον υπο-δείκτη «Ανταποδοτικά τέλη ανά κάτοικο σε €», σημειώνοντας την 6η καλύτερη απόδοση στην ελαφρυνση των δημοτών από ανταποδιτικά τέλη.

Μπορείτε να διαβάσετε ολόκληρη την μελέτη, εδώ.


 https://ilioupolinews.gr/

ΕΠΟΜΕΝΟ
« Prev Post
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ
Next Post »

Δημοσίευση Σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις 7 ημερών