προκόπης δεσποτιδης : χρήσιμα συμπεράσματα από την χθεσινή συνάντηση στο πνευματικό κέντρο Άμφισσας


 Φωτογραφία του προκόπης δεσποτιδης.


Από την χθεσινή συνάντηση στο πνευματικό κέντρο Άμφισσας, του Δημάρχου Δελφών και της Κυβερνητικής εκπροσώπου ( γραμματέα στο υπουργείο για θέματα ρομά), με τους δημότες του Δήμου Δελφών , για οικισμό 250 ρομά σε κοντέινερ , σαν επέκταση του ήδη υπάρχοντος , δίπλα από το αθλητικό κέντρο , βγήκαν πολλά χρήσιμα συμπεράσματα που τα καταθέτω :

1. Το θέμα έχει μεγάλη απήχηση στην κοινωνία της Άμφισσας και γενικότερα στους κατοίκους του Δήμου Δελφών. Η μαζική συνάντηση , ήταν απόλυτα εποικοδομητική γιατί ανέδειξε το πρόβλημα , αλλά συνάμα και τις ευθύνες της δημοτικής αρχής και της κεντρικής διοίκησης.
2. Τονίστηκε απ ΟΛΟΥΣ που τοποθετήθηκαν, ότι η διαβούλευση αυτή έπρεπε να είχε προηγηθεί της ψήφισης του νόμου και όχι εκ των υστέρων όπως έγινε τώρα . Στο σημείο αυτό αναδείχθηκε η ευθύνη της δημοτικής αρχής που δεν έκανε καμία διαβούλευση με τους δημότες και τους φορείς πριν προχωρήσει με το υπουργείο στην απόφαση που έγινε νόμος για την δημιουργία του οικισμού
3. Καταγγέλθηκε η παραβατικότητα της συγκεκριμένης κοινωνικής ομάδας και η αρνητική στάση της σε πολλά θέματα .ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ των παρευρισκομένων δεν αρνήθηκε ότι έπεσε θύμα της παραβατικότητας αυτής. Ζητήθηκε καλύτερη αστυνόμευση του Δήμου και εφαρμογής των νόμων προς όλους και προς τους ρομά.
4. Από ΟΛΟΥΣ όσους τοποθετήθηκαν ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ συμφώνησε με τον τόπο που αποφασίστηκε να γίνει ο οικισμός , με το βασικό επιχείρημα ότι δεν μπορεί πρακτικά να υπάρχει ένας τέτοιος οικισμός σε απόσταση ΠΕΝΤΕ ΜΕΤΡΩΝ από το αθλητικό κέντρο. Αναδείχθηκε ότι , η Δημοτική αρχή δεν αναζήτησε άλλον χώρο και μόνος του ο Δήμαρχος αποφάσισε για τον χώρο αυτό.
5. Καταγγέλθηκε από τους πολίτες ότι δεν λήφθηκε σοβαρά υπ όψη η καταστροφή του ήδη υπάρχοντος οικισμού σε μηδενικό χρόνο από την δημιουργία του και τα όσα μύρια αρνητικά εμφάνισε στην λειτουργικότητα του αθλητικού κέντρου .
6. Επισημάνθηκε ότι η ένταξη των ρομά στην κοινωνία πρέπει να έχει σαν βάση την Παιδεία και την διαμόρφωση διαφορετικών χαρακτήρων και συμπεριφορών στα παιδιά τους .
Από μένα προσωπικά τέθηκε το θέμα ότι η πολιτική μέσω των επιδομάτων δεν αποδίδει και ότι τα παιδιά αυτά μέσω Κρατικών Ιδρυμάτων πρέπει να έχουν μια διαφορετική ποιότητα ζωής , να έχουν μόρφωση και να αποκτήσουν τα εφόδια για μια διαφορετική πορεία στην κοινωνία ,εκείνης των γονιών τους .
7. Υποστηρίχθηκε από πολλούς δημότες ότι το θέμα δεν αφορά μόνο το δημοτικό διαμέρισμα Άμφισσας , αλλά το σύνολο του Δήμου Δελφών και ότι μπορούσαν τα 250 αυτά άτομα να τοποθετηθούν και σε άλλες πόλεις και οικισμούς του Δήμου.
8. Καταγγέλθηκε ο χωρίς ουσιαστικό έλεγχο χορήγηση επιδομάτων , τα οποία όπως χορηγούνται, δεν επιλύουν , αλλά αντίθετα μεγαλώνουν το πρόβλημα
9. Προέκυψε το θέμα ότι, ρομά μπορεί πιθανόν να είναι διπλοεγγεγραμμένοι και σε άλλους Δήμους με ότι αυτό συνεπάγεται. Εδώ μπαίνει ΑΜΕΣΑ σε κεντρικό επίπεδο η πλήρης ταυτοποίηση τους όπως συμβαίνει με όλους τους υπολοίπους Έλληνες .
10. Καταγγέλθηκε κα από μένα και από άλλους, ότι οι εκάστοτε δημοτικές αρχές και το πολιτικό σύστημα ,ενδιαφέρεται για τους ρομά μόνο εν όψει εκλογών και τους βλέπουν σαν μια χειραγωγήσιμη δεξαμενή ψήφων

προκόπης δεσποτιδης
ΕΠΟΜΕΝΟ
« Prev Post
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ
Next Post »

Δημοσίευση Σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις 7 ημερών