ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ : Τ.Ε.Ι. Άμφισσας


Αποτέλεσμα εικόνας για ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ
Η κοινωνία της ΦΩΚΙΔΑΣ έχει δώσει μάχες δεκαετιών για το ΤΕΙ ΑΜΦΙΣΣΑΣ.
Η κυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – ΑΝ.ΕΛ. και η επιλεκτική τακτική της Περιφέρειας απέναντι στους Νομούς της Στερεάς, θα είναι οι απόλυτα υπεύθυνοι αν στη Φωκίδα επαληθευθούν τα σενάρια μετατροπής του ΤΕΙ ΑΜΦΙΣΣΑΣ σε ΚΕΝΤΡΟ «ΔΙΕΘΝΟΥΣ» ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ.

Το Καρπενήσι συμβαδίζει με την Γεωπονική, η Χαλκίδα με το ΕΚΠΑ, η Λαμία αποκτά τρία νέα τμήματα και η Άμφισσα πανηγυρικά υποβαθμίζεται.
Σαφώς, Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων των ΣΥ.ΡΙΖ.Α.. – ΑΝ.ΕΛ., Βουλευτής ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Φωκίδας Η. Κωστοπαναγιώτου και Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κ. Μπακογιάννης έδωσαν προφανώς και για τους δικούς τους λόγους ο καθένας, σε άλλες περιοχές βάρος και προτεραιότητα και αγνόησαν προσβλητικά για άλλη μια φορά το νομό μας.
Το ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΕΘΝΟΥΣ  ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ, για το οποίο προορίζουν σύμφωνα με τις διαρροές το ΤΕΙ ΑΜΦΙΣΣΑΣ, είναι η άλλη όψη των δυνατοτήτων που από μόνο του το ΤΕΙ σε συνέργια είτε με το ΔΗΜΟ, είτε με την ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ θα μπορούσε να προσφέρει. Για το βήμα αυτό όφειλαν ο Δήμος και η Περιφέρεια να είχαν ήδη συνεργασθεί με το Υπ. Παιδείας και με Πρεσβείες, να είχαν δηλαδή κατοχυρώσει  τα αναγκαία βήματα εξωστρέφειας για Διεθνή Εκπαιδευτικά Προγράμματα .
Αντί των πολιτικών αυτών και της υποχρέωσης συνεχούς διεκδίκησης για την κάλυψη θέσεων  Εκπαιδευτικού Προσωπικού είχαμε την αέναη αναζήτηση προτάσεων, την στιγμή που ακόμη και ο τοπικός τύπος, συστηματικά προειδοποιεί για την τύχη του ΤΕΙ.
ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ
την εις βάρος μας αδιαφορία, συγκεκαλυμμένη με τη μάσκα της επικοινωνιακής διαχείρισης, την έλλειψη συνεργασίας των αιρετών, δημοτικών και περιφερειακών αρχών, και την αλαζονεία της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ έναντι των Πολιτών της Φωκίδας.
ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΟΥΜΕ
ότι όλοι αυτοί θα είναι υπεύθυνοι για την ενδεχόμενη αρνητική έκβαση ή εξέλιξη του μείζονος σημασίας θέματος για την πρωτεύουσα του νομού μας και για ολόκληρη την περιοχή.
Η κοινωνία της ΦΩΚΙΔΑΣ θα δώσει πάλι την μάχη της.
§  Για ένα Εκπαιδευτικό Ίδρυμα με υποδομές υψηλών προδιαγραφών με προσανατολισμό την εξωστρέφεια και παροχή υψηλής εκπαίδευσης για τους φοιτητές του και
§  Για ένα Εκπαιδευτικό Ίδρυμα που θα μπορεί να δημιουργεί συνέργειες με τα σχέδια τοπικής ανάπτυξης.
Το ΠΑΣΟΚ έχει διαχρονικά  πρωτοστατήσει για την δημιουργία και λειτουργία του ΤΕΙ και για την κατασκευή της κτιριακής του υποδομής – αυτή που για χρόνια είχε «ξεχάσει» η κυβέρνηση της ΝΔ. 
Σήμερα το ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ θα κάνει και πάλι κάθε δυνατή προσπάθεια για την ανατροπή των όποιων σκοτεινών σεναρίων.


ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ  «ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ» ΦΩΚΙΔΑΣ
 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΕΠΟΜΕΝΟ
« Prev Post
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ
Next Post »

Δημοσίευση Σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις 7 ημερών