ΑΝΤΩΝΗΣ ΒΓΟΝΤΖΑΣ : Ανησυχώ… εκνευρίζομαι… θυμώνω… αγανακτώ… ψάχνομαι…


 η εικόνα προφίλ του ΑΝΤΩΝΗΣ ΒΓΟΝΤΖΑΣ

Ανησυχώ!...
Γι’ αυτά που δήλωσε ο Ευρωπαίος επίτροπος Χαν. Μας ενημέρωσε ότι η Ελλάδα και η Αλβανία συζητούν για την επέκταση των συνόρων της Αλβανίας σε βάρος της Ελλάδας. Μετά η Ευρωπαϊκή Επιτροπή το διόρθωσε. Ο Ευρωπαίος επίτροπος εννοούσε την ΑΟΖ. Περίεργες αυτές οι δημόσιες εκμυστηρεύσεις του ίδιου επιτρόπου Χαν.
Και δεν πείθομαι εύκολα για τις μεταγενέστερες διαψεύσεις. Για να θυμηθείτε τι είχε ισχυριστεί πριν λίγους μήνες! Είχε προαναγγείλει ότι προϋπόθεση για την κατάληξη σε μια διμερή συμφωνία Ελλάδας και Αλβανίας είναι η επίλυση του «τσάμικου». Προς στιγμήν διαψεύστηκε με οργή από το υπουργείο Εξωτερικών. Και αργότερα αποδείχτηκε πως όντως η Ελλάδα και η Αλβανία συζητούν το θέμα των «τσάμηδων». Που το θέτει με επιμονή η αλβανική πλευρά.
Εκνευρίζομαι!...
Για τα ατέλειωτα παιχνίδια με το «κούρεμα» των συντάξεων και τη μείωση του αφορολόγητου. Η Ελληνική Βουλή ψήφισε πρόσφατα και τα δύο μέτρα. Γνωρίζουμε όμως πολύ καλά πως όλη αυτή η παραφιλολογία καλλιεργείται μονίμως από την κυβέρνηση. Χωρίς την όποια συγκατάθεση των δανειστών. Και κυρίως των ξένων κοινοβουλίων.
Θυμώνω!...
Για την έλλειψη στοιχειώδους λογικής από την πλευρά του Έλληνα πρωθυπουργού. Αυτή η βαριά κρίση προκύπτει από τις ίδιες τις δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα μετά τη συνάντησή του με τον Ερντογάν. Τι του ζήτησε ο «αθεόφοβος»; Να δικαστούν στην Τουρκία οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί, ενώ μέχρι σήμερα ζητούσαμε την επιστροφή τους. Και την απελευθέρωσή τους. Άλειψε έτσι βούτυρο στη φέτα του Ερντογάν. Να τους δικάσει μια διατεταγμένη τουρκική δικαιοσύνη! Με ποινές εξοντωτικές.
Αγανακτώ!...
Για την υπόθεση του ΦΠΑ στα πέντε νησιά. Είχαμε επισημάνει από καιρό, με βάση δημοσιεύματα του έγκυρου γερμανικού Τύπου, ότι η Άγκελα Μέρκελ ποτέ δεν είχε συναινέσει σε αυτήν την προσωρινή αναστολή. Της αύξησης του ΦΠΑ. Απλώς ο Αλέξης Τσίπρας της το ζήτησε! Και προφανώς δεν κατάλαβε τι του είπε. Οι συνέπειες; Οι Γερμανοί μπλόκαραν την εκταμίευση 15 δις. ευρώ προς την Ελλάδα και για την άρση αυτού του μπλοκαρίσματος αξίωσαν από τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών να μειωθούν κατά 28 εκατομμύρια ευρώ οι αμυντικές μας δαπάνες! Ναι! Αυτήν την περίοδο!
Διερευνώ και ψάχνομαι!...
Ο Τραμπ επιτέθηκε με σφοδρότητα κατά της Γερμανίας. Για δύο λόγους: για να χτυπήσει την αυτοκινητοβιομηχανία της. Και για να διευκολυνθεί πολιτικά για τη μεταφορά των Βάσεων από τη Γερμανία στα Σκόπια.

Νέα Κρήτη, Άποψη, Παρασκευή 13.07.2018


ΑΝΤΩΝΗΣ ΒΓΟΝΤΖΑΣ
ΕΠΟΜΕΝΟ
« Prev Post
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ
Next Post »

Δημοσίευση Σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις 7 ημερών