Καταγγελία σοκ: Χρόνια τα βοθρολύματα της Φωκίδας καταλήγουν στη θάλασσα της Ιτέας

Καταγγελία σοκ: Χρόνια τα βοθρολύματα της Φωκίδας καταλήγουν στη θάλασσα της Ιτέας

Σε σοβαρές αποκαλύψεις σχετικά με τη μόλυνση που δέχονται οι θάλασσες της Φωκίδας, προχώρησε ο δημοτικό σύμβουλος της περιοχής Παναγιώτης Μέγκος, μιλώντας στο τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό Galaxias Fm.

Όπως κατήγγειλε, τα λύματα από τους βιολογικούς καθαρισμούς των Δελφών, της Άμφισσας, της Ιτέας αλλά και του Γαλαξιδίου, τα δέχεται ο κόλπος της Ιτέας. Αυτό, σύμφωνα με τον ίδιο συμβαίνει πολλά χρόνια, διότι υπάρχει σοβαρό πρόβλημα με την λειτουργία των εγκαταστάσεων των βιολογικών καθαρισμών.Ο ίδιος τόνισε πως η κατάσταση με την μόλυνση των θαλασσών της Ιτέας δεν πάει άλλο αφού αφενός υπάρχει κίνδυνος για τη δημόσια υγεία και αφετέρου γκρεμίζεται ο τουρισμός της περιοχής.

Ενδεικτικά, όπως ανέφερε, πρόσφατα γνωστό ξενοδοχείο δέχτηκε γκρουπ με Ιάπωνες. Η περιοχή όμως βρομούσε, ενώ λύματα βρίσκονταν και στους δρόμους της Ιτέας. Ο Π. Μέγκος διερωτάται για το τί θα ένοιωθαν οι τουρίστες βλέποντας αυτή την κατάσταση.

Ακούστε τι αποκάλυψε ο κος Μέγκος στο παρακάτω λινκ:


Οι σοβαρές καταγγελίες του συγκεκριμένου δημοτικού συμβούλου, έρχονται λίγες ημέρες μετά τη δημοσιοποίηση καταγγελίας στο zougla.gr του δημοσιογράφου και διευθυντή του τοπικού ραδιοφωνικού σταθμού Galaxias Fm, Χάρη Μαρκάτου για το ίδιο ακριβώς θέμα. Μάλιστα ο κος Μαρκάτος, έδωσε στη δημοσιότητα και αποκαλυπτικά βίντεο στα οποία φαίνεται αγωγός ο οποίος ρίχνει τα βοθρολύματα μέσα στο λιμάνι της Ιτέας και λίγα μέτρα από πολυσύχναστες παραλίες.

Δείτε το επίμαχο βίντεο:




Μετά τη δημοσιοποίηση του θέματος, ήδη υπάρχει κινητοποίηση από την πλευρά της εισαγγελίας Αθηνών, ενώ έχει ενημερωθεί και η Γενική Γραμματέας του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Χριστίνα Μπαριτάκη.

To ίδιο συνέβαινε και το 2017



Παράλληλα υπήρξε παρέμβαση και οικολογικών οργανώσεων της Στερεάς Ελλάδας. Όπως έγινε γνωστό την Πέμπτη το απόγευμα, ενημέρωση για το θέμα έχει λάβει και η διεύθυνση δημόσιας υγείας.Κι όλα αυτά τη στιγμή που ο δήμος Δελφών, ετοιμάζεται να δεχθεί επισκέπτες για την καλοκαιρινή περίοδο.

Εντύπωση προκαλεί επίσης το γεγονός πως μέχρι και σήμερα Πέμπτη, τοπικά μέσα ενημέρωσης της Φωκίδας έχουν αποκρύψει τη δημοσιοποίηση του θέματος τη στιγμή που οι πολίτες της περιοχής ζητούν ενημέρωση για την υγεία τους. Την ίδια ώρα, τοπικοί παράγοντες διερωτώνται για το εάν τα παιδιά τους αντιμετωπίσουν δερματικά προβλήματα, από ποιόν θα αναζητήσουν ευθύνες.

Διαβάστε επίσης: Οικολογικό έγκλημα στην Ιτέα

 
Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 24 Μαΐου 2018, 17:10

http://www.zougla.gr/greece/article/katagelia-sok-xronia-ta-vo8rolimata-tis-fokidas-kataligoun-sti-8alasa-tis-iteas
ΕΠΟΜΕΝΟ
« Prev Post
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ
Next Post »

Δημοσίευση Σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις 7 ημερών