ΑΝΤΩΝΗΣ ΒΓΟΝΤΖΑΣ : Η κυβέρνηση βιάζεται για εκλογές

 η εικόνα προφίλ του ΑΝΤΩΝΗΣ ΒΓΟΝΤΖΑΣ
Τα μηνύματα και οι ενδείξεις είναι πολλές. Εγκαινιάζονται έργα. Προαναγγέλλουνε έξοδο από το μνημόνιο χωρίς νέα μέτρα. Επαγγέλλονται λύση του Σκοπιανού. Ίσως και του Κυπριακού. Και φυσικά ειρήνη ή αντίστοιχα παλικαροσύνες στην ελληνοτουρκική διαρκή διένεξη.

Έτσι, έχουν πείσει μερικούς δημοσιογράφους ότι ο Αλέξης Τσίπρας κρατά στα χέρια του όλες τις πρωτοβουλίες. Και γι' αυτό απόλαυσε τις πασχαλινές διακοπές, σχεδόν μία ολόκληρη εβδομάδα. Πού τέτοια τύχη για προηγούμενους πρωθυπουργούς; Δεν μπορώ να ξεχάσω ότι ο ίδιος πολιτικός χώρος με αυτούς που μας κυβερνάνε σήμερα λοιδορούσε τον Ανδρέα Παπανδρέου γιατί με το ένα πόδι στον τάφο τόλμησε να κάνει διακοπές τρεις βδομάδες. Το 1995.
Έχω μερικές αμφιβολίες για αυτές τις εκτιμήσεις. Δεν μπορώ να φανταστώ ότι οι ξένοι δανειστές-εταίροι έχουν λόγους να κάνουν ένα τέτοιο διεθνές πολιτικό ρουσφέτι στον Αλέξη. Για ποιο λόγο, άλλωστε. Γιατί, έτσι μερικοί ισχυρίζονται. Ο Αλέξης και η παρέα του έχουν διασφαλίσει στην Ελλάδα κοινωνική ειρήνη. Κανένας δεν απεργεί. Πλην ελαχίστων. Οι “Πυρήνες τις φωτιάς” ασχολούνται με τις σπουδές τους και εκλιπαρούν για τη χορήγηση των γνωστών βραχιολιών. Τα εργατικά συνδικάτα είναι εξουθενωμένα. Και απαξιωμένα. Και η διάχυτη βία δεν έχει σοβαρούς ξένους στόχους. Παρενοχλεί μόνο περιοριστικά διάφορους τουρκικούς στην Ελλάδα στόχους. Και πού και πού στόχους που ανήκουν στο Ισραήλ.
Νομίζω ότι αυτό δεν αρκεί. Δεν τον χρειάζονται πια τον Αλέξη. Ούτε ως κυβέρνηση. Ούτε ως μελλοντική αντιπολίτευση. Δεν τον εμπιστεύονται απλά. Λέτε να μη γνωρίζουν ότι ο Αλέξης ετοιμάζει μια ρήξη με αυτούς, δηλαδή τους δανειστές-εταίρους εκεί κάπου στον Αύγουστο; Πώς θα πάει σε εκλογές; Ως το καλό παιδί των δανειστών-εταίρων. Στις επόμενες εκλογές, ο Αλέξης έχει δύο επιλογές: Ή να χάσει τις εκλογές αξιοπρεπώς. Ή να ηττηθεί παταγωδώς.
Τελικά, δεν έχει να τους προσφέρει τίποτα. Και ούτε ο ίδιος μπορεί να προσφέρει στον ελληνικό λαό κάτι που να αξίζει. Το Σκοπιανό δε θα το λύσει σύμφωνα με τις αξιώσεις του ελληνικού λαού. Το Κυπριακό δεν πρόκειται να λυθεί στο άμεσο μέλλον. Και οι ελληνοτουρκικές διαφορές μάλλον θα αυξηθούν και θα ενταθούν.
Ο Αλέξης πρέπει να βιαστεί. Γιατί, μετά τον Οκτώβρη, θα του έρχονται όλα ανάποδα.

Νέα Κρήτη, Άποψη, Σάββατο, 14.04.2018

ΑΝΤΩΝΗΣ ΒΓΟΝΤΖΑΣ
ΕΠΟΜΕΝΟ
« Prev Post
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ
Next Post »

Δημοσίευση Σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις 7 ημερών