Δημήτρης Τσαγκάρης : «Μεταρρυθμίσεις» παντού ..

 η εικόνα προφίλ του Δημητρης Τσαγκαρης
 Στο πρόβλημα της πολυνομίας, της σύνθετης διατύπωσης νόμων και της αναποτελεσματικής δημόσιας διοίκησης εστίασε η κ. Άννα Διαμαντοπούλου, μιλώντας στο πλαίσιο 2ου Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών, καλώντας για μια ηλεκτρονική επανάσταση, εκτιμώντας το κόστος σε 4,5 δισεκ. Ευρώ!

«..Και οι εταίροι ευθύνονται για την κατάσταση..» διαπίστωσε στο ίδιο Φόρουμ και ο Κ. Σημίτης, εφόσον «…δεν έδωσαν προσοχή στην προσπάθεια να μην χρειαζόμαστε άλλο τη βοήθεια τους..»
«Πληθωρική κυβέρνηση, άπειρα νομικά πρόσωπα, δεκάδες ανεξάρτητες αρχές, πολυνομία, πανσπερμία δομών, παντελής έλλειψη συντονισμού του κράτους και μια απίστευτη γραφειοκρατία είναι ο υπ’ αριθμόν 1 ανασταλτικός παράγοντας για οποιαδήποτε επένδυση στην Ελλάδα. Τα προβλήματα είναι τόσο σοβαρά, όσο το χρέος της χώρας και απειλούν με διάλυση το κράτος…» κατέληγε η αυτοψία των μελετητών του ΟΟΣΑ, ήδη από το Νοέμβριο του 2011 (!) εκτιμώντας το ετήσιο κόστος σε 15 δισεκ. Ευρώ!
Την συνέχεια την ζήσαμε και την ξέρουμε!
«Μεταρρυθμίσεις» παντού με- τα τελευταία 5 χρόνια- πάνω από 20 φορολογικούς νόμους, και όλα αυτά, σε ένα «βαρέλι χωρίς πάτο» ( Β. Σόιμπλε)
500 δισεκ. ευρώ φόροι μόνο τα τελευταία 10 χρόνια !
Φόροι κυρίως από πλασματικά / τεκμαρτά εισοδήματα, φόροι σε «δεδομένα» του παρελθόντος !

 

Εφημεριδα "ΕΙΔΗΣΕΙΣ" της 11/3/2017

Δημήτρης Τσαγκάρης
Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος
FAO ECONOMICS ΑΕ
Οικονομολόγος ΜΑ- Λογιστής Α’
tsagaris@fao-economics.gr

Δημητρης Τσαγκαρης
ΕΠΟΜΕΝΟ
« Prev Post
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ
Next Post »

Δημοσίευση Σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις 7 ημερών